Akce Novinka Efekt lupa
 

ANNECY COSMETICS Certifikované BIO Mléko PO OPALOVÁNÍ s Uklidňujícím a Hydratačním Efektem [125 ml]

Neohodnoceno
 
  • Obsahuje prášek z listů BIO aloe vera, BIO výtažek z granátového jablka a květovou vodu z máty
  • Efektivně pečuje o pokožku, která byla vystavena slunečnímu záření
  • Vyroben ve Francii, schválen EU jako bezpečný a efektivní: Regulace (EC) n°1223/2009
  • 99% složek je přírodního původu
  • 82% složek je certifikováno jako BIO
  • BIO certifikace EcoCert
  • Neobsahuje parabeny, fenoxyetanol a jiné nebezpečné chemikálie
  • Nedoporučejeme na obličej a citlivou pokožku vzhledem k vyššímu obsahu alkoholu
Dostupnost Skladem (5 ks)
Běžná cena 499 Kč
Ušetříte 70 Kč (–14 %)
Měrná cena 3,43 Kč / 1 ml
429 Kč
354,55 Kč bez DPH
   
Kód produktu ANNECYPO
Značka ANNECY cosMetics
Webová stránka značky annecy-cosmetics.com/
Kategorie Opalovací krémy
 

100% přírodní tělové hydratační a výživné BIO mléko po opalování ANNECY cosMetics, splňující podmínky evropských certifikačních orgánů pro BIO kosmetiku. Obsahuje pouze přírodní látky a certifikované BIO suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství. Přípravek, který byl vyvinut na základě nejnovějších poznatků z oblasti přírodní a BIO kosmetiky.

Poskytuje okamžitou pomoc pokožce vystavené nadměrnému slunění. Uklidňující a hydratační rostlinné výtažky jako jsou aloe vera, granátové jablko zmírňují zarudnutí a podráždění kůže. BIO Mátová květová voda ochlazuje pokožku a zvyšuje obsah vlhkosti v pleti, čímž uchovává její elasticitu. Pleť se tak obnovuje rychleji a opálení trvá déle.

 

použití

Naneste větší vrstvu na tvář a tělo po slunění nebo soláriu. Po opalování VŽDY naneste kvalitní krém, který pokožku regeneruje a výsledné opálení prodlouží. Kromě BIO Mléka po opalování ve spreji od Annecy cosMetics nabízíme také špičkovou kosmetiku, Organic Essence, certifikovanou USDA BIO. V její řadě najdete regenerační tělové krémy a šlehaná másla. Tuto kosmetiku doporučejeme především jako bezalkoholovou variantu pro aplikaci na pleť a pro citlivou pokožku.

 

SLožení (INCI)

Aqua, 1,3-propanediol, Alcohol**, Glycerin, Mentha Piperita Water*, Gluconolactone, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Benzyl Alcohol, Dipotassium Glycyrrhizate, Punica Granatum Fruit Extract*, Parfum, Calcium Gluconate, Carrageenan, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol, Citral.
* Složky z ekologického zemědělství.
** Vyroben z BIO přísady.
99% celkového složení je přírodního původu.
82% celkového složení je z ekologického zemědělství.

 

definice složek

Aqua

Destilovaná voda. Jejím hlavním účelem je rozpouštět další obsažené složky přípravků. Na pokožku nemá žádný negativní vliv, naopak ji zjemňuje, zvlhčuje a napomáhá lepšímu vstřebávání olejů do pokožky. Najdeme ji jako součást emulzí a to v podobě oleje ve vodě (mléčné, řidší konzistence) nebo vody v oleji (máslové, hutnější konzistence).

1, 3-propanediol

Plní funkci rozpouštědla a snižuje viskozitu produktu. U citlivějších typů pokožky může vyvolat vyrážku a dráždit. Jinak nemá žádné negativní účinky na zdraví.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Alcohol (Ethanol)

Konzervant a rozpouštědlo (většina rostlinných silic je rozpustná v alkoholu). Dělá pokožku propustnější, tím umožňuje dalším látkám (například pečujícím) se rychleji vstřebat a znásobit tak svůj účinek. Vykazuje antimikrobiální účinky. Na pokožce se velmi rychle odpařuje, čímž výtváří všem známý chladivý efekt. Všeobecně se doporučuje na smíšený a mastnější typ pleti, neboť pomáhá regulovat mazové žlázy. V menších koncentracích neuškodí ale ani citlivé či suché pokožce. Při pravidelném používání ve vysokých koncentracích může ovšem narušit ochrannou bariéru pokožky, která při nedostatečné péči může být náchylnější k začervenání, vysušení, nadměrnému maštění nebo akné.

Alkohol se získává fermentací rostlinných cukrů (nejčastěji z kukuřice, cukrové třtiny nebo obilnin - pšenice a žito). Alkohol se obecně nedoporučuje na citlivou, dětskou a kojeneckou pokožku a oční okolí, vědecky ovšem nebyly prokázány účinky vysušování, podráždění, alergických reakcí a prostupnosti do těla/kožní tkáně, kde by ethanol mohl působit na zdraví člověka. V nízkých koncentracích může alkohol dočasně pomoci s kožními problémy, ovšem ve větším množství - 50 % a více - (zpravidla je-li umístěn v prvních šesti ingrediencích v INCI) se pro jistotu nedoporučuje na žádný typ pleti nebo alespoň ne při dlouhodobé a pravidelné aplikaci.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 2 (velmi nízký risk)
Glycerin

Využíván jako nosič pigmentů a vonných látek, přirozený konzervant. Zvyšuje viskozitu vodné fáze a tepelnou odolnost emulze v zimě, ovlivňuje složení a zabraňuje hromadění nasycených mastných kyselin v kůži, udržuje vodu v pokožce.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Mentha Piperita Water (Květová voda z BIO Máty peprné)

Zatímco éterický olej z Máty peprné je poměrně výrazný, květová voda z této osvěžující byliny je jemná a příjemně ochlazuje. Hydroláty vznikají při parní destilaci éterických olejů a obsahují mnoho aktivních látek, které pokožka okamžitě vstřebá. Pomáhají aktivovat vlastní regeneraci na úrovni těla i duše.

Květová voda z Máty peprné má čistící účinky a hodí se zejména na mastnou a problematickou pleť. Přináší úlevu při pocitu těžkých nohou a celkově dodává pocit lehkosti a svěžesti.

Tip: v létě doporučujeme Annecy cosMetics mléko po opalování skladovat v lednici - chladivý efekt se díky tomu znásobí.

Gluconolactone

Jemný konzervant rostlinného původu. Patří mezi PHA kyseliny (stejné účinky jako AHA kyseliny, ale šetrnější k pokožce). Molekuly, které formují gluconolactone jsou přirozeně přitahovány k vodě. Tyto molekuly po aplikaci na pokožku doslova natáhnou vlhkost ze vzduchu a umožní její absorpci do kůže. Tento způsob “natahování vodních kapek” ze vzduchu způsobuje, že gluconolactone napomáhá zjemňovat a zklidňovat vysušenou pokožku, dodává ji ztracenou vlhkost. Gluconolactone navíc formuje ochrannou bariéru na povrchu kůže, která zabraňuje vypaření vlkosti, která se už v tkáni nachází. Podle studie uvedené v žurnálu Dermatologic Surgery, gluconolactone navazuje (chelatuje) kovy a může nacházet i volné radikály, čímž částečně ochraňuje kůži před škodlivým dopadem UV radiace.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder

Aloe Vera obsahuje vysoce aktivní látku aloin s velice příznivými účinky na pokožku. Nutí ke zvýšené aktivitě zárodečnou vrstvu pokožky, čímž zpomaluje její stárnutí. Vyznačuje se především vysokými zklidňujícími a regeneračními účinky, zmírňuje svědění, velice rychle hojí popáleniny, dodává pokožce pružnost a vláčnost. Název Aloe Vera vychází z arabského slova alloeh, které znamená "zářivá hořká substance". Aloe Vera je lidstvem využívána po staletí, znali ji už ve starověkém Egyptě, Řecku a Římě.

Benzyl Alcohol

V přírodní kosmetice se používá jako konzervant a rozpouštědlo (snižuje hustotu produktu). Snadno se vstřebává do pokožky. Je antibakteriální, antiseptický, lehce anestetický, zabraňuje růstu mikroorganismů, zmírňuje pocit svědění a ulevuje od bolesti způsobené spálením kůže od slunce.  Max koncentrace do 1%.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 5 (střední risk kvůli možné alergické reakci, pro vysvětlení kliněte na odkaz)
Dipotassium Glycyrrhizate

Aktivní složka, která se získává extrakcí kořene lékořice. Má proti-dráždivé a zvláčňující vlastnosti.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Punica Granatum Fruit Extract*

Je získáván ze semen BIO granátového jablka. Vyznačuje se bohatou koncentrací vitamínu C a B, kalcia a železa. Chrání buňky pokožky a zamezuje tak poškození pleti. Má výrazný antioxidační i tonizační účinek. Vyhlazuje a zjemňuje pokožku, působí proti vzniku zánětů a dostatečně pročišťuje.

Parfum

Přírodní parfemace z esenciálních olejů získáných z těch částí rostlin, kde se nachází vonné silice. Účelem je uživatelsky zpříjemnit produkt. Může se jednat o zakrytí přirozeného pachu hlavních složek produktu, módní trend, aromaterapeutické účely, podtrhnutí chuti nebo vůně.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Calcium Gluconate

Přírodní konzervant. Minerál.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Carrageenan (Irský mech)

Získává se z červené mořské řasy a poskytuje přirozenou texturu.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Xanthan Gum

Xantanová guma je látka přírodního původu, která zvyšuje hustotu kosmetického produktu. Stabilizuje emulze a používá se k dosažení gelovitých, viskózních konzistencí. Vyrábí se fermentací kukuřičného škrobu s bakterií Xanthomonas campestris. Je to velmi stabilní látka odolná náročnějším podmínkám, prodlužuje tak trvanlivost přípravku. Nezpůsobuje alergie a nemá žádné negativní účinky na pleť. Xantanová guma přitahuje vlhkost a na pleť tak působí hydratačně. Je vhodnější na sušší typ pleti, kde zpomaluje a bojuje proti šupinatění. Také zvyšuje pevnost a pružnost pokožky a vytváří ochranný film. Celkově pleť po aplikaci působí na dotek i na pohled zdravějším dojmem.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 1 (minimální risk)
Potassium Sorbate (Sorban draselný)

Draselná sůl kyseliny sorbové se v kosmetických přípravcích nachází jako alternativa parabenů. V potravinách má číslo E202. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub. Funguje tím i jako mírný konzervant, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Musí se proto používat ve spojení s dalšími konzervanty, aby se výrobek nekazil. V koncentracích do 10% je prakticky nedráždivý v očích a velmi malinko dráždivý na kůži, takže se považuje všeobecně za nedráždivý a vhodný i pro citlivé jedince.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 3 (nízký risk)
Sodium Benzoate ( Benzoan sodný / Benzoát sodný)

Sodná sůl kyseliny benzoové se sice vyrábí synteticky, ale jedná se o přírodně identický materiál, který je povolen i v potravinářství. Výjimečně prostupuje do pokožky, v těle se neusazuje a je rovnou vyloučen, není toxický ani karcinogenní. Nepatří mezí alergeny a jen u velmi citlivých jedinců může vyvolat kontaktní dermatitidu. V kosmetice se používá především jako šetrnější náhrada alergenních konzervantů. Má antimikrobiální účinky, zabraňuje množení bakterií, ale nezabíjí je. Je také lehce antimykotický, chrání před houbami, plísněmi a kvasinkami. Je ale citlivý na pH prostředí, ve kterém se nachází. V závislosti na pH se vždy upřednostňuje jedna z jeho vlastností, dá se tak považovat za nestálou, ale stále funkční látku.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 3 (nízký risk)
Sodium Hydroxide

Mezi hlavní schopnosti Sodium Hydroxide patří to, že dokáže bez problémů a rychle rozpustit mastné, olejové a máslové báze. Reguluje pH.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 3 (nízký risk)
Citric Acid

Kyselina citronová se přirozeně vyskytuje v ovocných šťávách (například šťáva z citronu obsahuje 5-8% kyseliny citronové). V kosmetice se používá v krystalické podobě. Může na ni být alergie a způsobovat vyšší citlivost pokožky (konkrétně fotosenzibilitu). Díky vysoké aciditě se v kosmetických přípravcích používá na úpravu pH produktu i pokožky (koncentrace <1%). Přidává se do anti-aging produktů, kde podporuje peeling a obnovu svrchní části pokožky. Pokožku také čistí, zpevňuje a bojuje proti pigmentovým skvrnám (má zesvětlující schopnosti). Je antibakteriální a antimykotický. 

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 2 (velmi nízký risk)
Linalool

Linalool je přirozeně se vyskytující látka podobná alkoholu, kterou najdeme v mnoha rostlinách (například máta, skořice nebo citrusy). Používá se především pro svou sladce citrusovou až lehce kořenitou vůni podobající se bergamotu nebo levanduli. Zde ho najdeme v přírodní podobě (koncentrace méně než 1%), lze ho ale vyrobit i synteticky. Může na něj být alergie, mimo to ale nemá žádné další negativní účinky na zdraví. V kosmetických přípravcích ho najdeme hlavně jako součást parfemace. Maskuje jak přirozený zápach neparfemovaných složek, tak i tělesné pachy. Je protizánětlivý, působí proti svalovým křečím, depresím, úzkostem a zmírňuje epileptické záchvaty. Přidává se také do repelentů, neboť působí jako insekticid.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 5 (střední risk kvůli možné alergické reakci, pro vysvětlení kliněte na odkaz)
Limonene

Limonene je přirozeně se vyskytující látka podobná alkoholu, kterou najdeme v mnoha rostlinách. Bývá rozdělena na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vůni a najdeme ho třeba v silici z borovice nebo máty peprné. D-Limonene má sladší citronovou vůni a najdeme ho v růži, levanduli nebo citronové kůře. Zde ho najdeme v přírodní podobě (koncentrace méně než 1%), lze ho ale vyrobit i synteticky. Může na něj být alergie a zvyšovat citlivost pokožky, mimo to ale nemá žádné další negativní účinky na zdraví. V kosmetických přípravcích ho najdeme hlavně jako součást parfemace. Lehce maskuje přirozený zápach neparfémovaných složek, umožňuje lepší vstřebávání ostatních látek do pokožky, je protizánětlivý, antimikrobiální a působí proti množení kvasinek a houbovitých organizmů.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 6 (střední risk kvůli možné alergické reakci, pro vysvětlení kliněte na odkaz)
Geraniol

Geraniol je přirozeně se vyskytující látka podobná alkoholu, kterou najdeme v mnoha rostlinách (například geranium, citronela nebo ylang ylang). Používá se především pro svou sladce růžovou vůni. Jedná se o přírodní produkt, lze ho ale vytvořit i synteticky. Může na něj být alergie, zvyšuje citlivost pokožky, mimo to nemá žádné další negativní účinky na zdraví.

V přírodní kosmetice se převážně vyskytuje jako součást esenciálních olejů. Způsobuje horší vstřebatelnost produktu do pokožky. Maskuje přirozený zápach neparfemovaných složek, funguje jako výborný antioxidant, má antiseptické a protirakovinné účinky a zlepšuje náladu. Přidává se také do repelentů, neboť působí jako insekticid.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 7 (risk kvůli možné alergické reakci, pro vysvětlení kliněte na odkaz)

Citronellol

Citronellol je přirozeně se vyskytující látka, kterou najdeme v mnoha rostlinách (například neroli, geránium, heřmánek, bazalka nebo levandule). Používá se především pro svou dlouhotrvající sladkou vůni s nádechem do citrusova ovšem podobnou růži. Zde se jedná o přírodní produkt (koncentrace méně než 1%), který lze vyrobit ale i synteticky. Může na něj být alergie, zvyšuje citlivost pokožky, mimo to nemá žádné další negativní účinky na zdraví. V přírodní kosmetice se převážně vyskytuje jako součást esenciálních olejů. Maskuje přirozený zápach neparfemovaných složek. Přidává se také do repelentů, výborně funguje jako odpuzovač na komáry.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 5 (střední risk kvůli možné alergické reakci, pro vysvětlení kliněte na odkaz)
Citral

Citral je přirozeně se vyskytující látka. Nejdeme ho v mnoha rostlinách (napřílad v citronu, bergamotu, tymiánu nebo myrtovníku citronovém). Používá se především pro svou výraznou citrusovou vůni podobnou citronové kůře. Zde se jedná o přírodní produkt (koncentrace méně než 1%), ale lze jej vyrobit i synteticky. Může na něj být alergie, zvyšuje citlivost pokožky, mimo to nemá žádné další negativní účinky na zdraví. V přírodní kosmetice se převážně vyskytuje jako součást esenciálních olejů. Maskuje přirozený zápach neparfemovaných složek, přípravku tak dodává svěží citrusovou vůni. Má velmi silné antimikrobiální účinky. Při aplikaci na pokožku se velmi rychle odpařuje.

  • EWG's Skin Deep Kosmetická Databáze: skóre nebezpečnosti 7 (risk kvůli možné alergické reakci, pro vysvětlení kliněte na odkaz)
Datum expirace 06/ 2019
Konzistence Mléko
Obal Recyklovatelný plast PETE 1
Obsah 125 ml
Země původu Francie
Vhodné pro Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free
Výrobce ANNECY cosMetics, Z.A. des Vernays, 74210 Doussard, France

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.