K nákupu produktů za 7000 Kč bez DPH obdržíte ZDARMA Balance Test od firmy ZINZINO v hodnotě 2500 Kč. Tento skvělý domácí test vám pomůže zjistit jaký je váš poměr omega 3 a omega 6 kyselin! Dárky ovšem obdržíte už od objednávek v hodnotě min. 800 Kč bez DPH - jejich hodnota se stupňuje s výší objednávek. Seznam dárků najdete v 1. kroku v košíku. Nakupovat u nás se vyplatí. (:
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

BIO Hořká čokoláda s kousky kakaových bobů 68% KAKAO - CHOCOLAT MADAGASCAR

 
Luxusní, vysokoprocentní hořká čokoláda s kousky kakaových bobů je vyrobená z toho nejkvalitnějšího a nejčerstvějšího bio kakaa přímo z Madagaskaru. Skvělá jako dárek pro milovníky vysokoprocentních čokolád.
Dostupnost Skladem (> 3 ks)
Měrná cena 2,22 Kč / 1 g
189 Kč
   
Značka CHOCOLAT MADAGASCAR
Webová stránka značky chocolatmadagascar.com/
Kategorie CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní Raisetrade čokolády
 
68% hořká bio čokoláda s kousky křupavých kakaových bobů od značky Chocolat Madagascar je vyrobená z těch nejkvalitnějších kakaových bobů. Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu a její komplexní chuť se pomalu rozvíjí v ovocné, citrusové a příjemně nahořklé tóny. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu, kterou příjemně narušují křupavé kousíčky kakaových bobů. Neobsahuje mléko, a je tedy vhodná i pro vegany.
Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na chuti i výživové hodnotě. Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade) a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

Skladování

Uchovávejte na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě.

Složení

Madagaskarské kakaové boby, třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, emulgátor: GMO free sójový lecitin. Podíl kakaa min. 68 %.
Vyrobeno v manufaktuře, která zároveň zpracovává i kešu ořechy a mléko.

Podobné produkty

Obsah 85 g
Vhodné pro Vegetariáni

About Chocolat Madagascar


Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar


Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar


Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar


Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair


Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť

Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost

Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost

Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade

Chocolat Madagascar kupuju kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.