Keto krém s ghí, kolagenem a MCT v příchuti lískové ořechy čokoláda

Novinka
Značka: INCACAO
189 Kč 1,51 Kč / 1 g
Skladem (> 3 ks)

Lahodná pomazánka s mňamózní příchutí lískových ořechů z italského regionu Piedmont a čokolády a rozplývající se konzistencí, na které si však můžete pochutnat bez výčitek. Má nízký glykemický index a je vhodná i pro keto a paleo dietu.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

Dekadentní čokoládovo-lískooříšková pomazánka od značky Incacao nezatíží vaše zažívání a navíc perfektně zapadne do vašeho keto nebo low carb dietního plánu. Základ této pomazánky tvoří lískové ořechy, žádná umělá příchuť. Jednou z dalších klíčových složek je kyselina kaprylová z kokosu (MCT), dále přepuštěné ghí máslo, bohaté na vitamíny rozpustné v tucích, omega 3 a kyselinu linolovou, a makadamiový olej (bohatý na omega 7). Pomazánka je navíc obohacena o kolagenový komplex. Je skvělá na pečivo, jako náplň do různých zákusků, jako sladký dip i jen tak na lžičku, když vás bude honit mlsná.

Pomazánka neobsahuje žádnou glukózu ani fruktózu. Jemně ji doslazuje kombinace přírodních sladidel - thaumatinu, D-ribózy a erythritolu.

KLÍČOVÉ INGREDIENCE

KYSELINA KAPRYLOVÁ (C8) ODVOZENÁ Z KOKOSU 10 %: patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv MCT. Ty zcela obcházejí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci ketonů. Díky tomu nám dodávají energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu. Tento proces se jinak se také označuje jako „glukóza z tuků“. V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem. Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech. Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme. C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.

KOLAGEN 10 %: po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě. Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen. Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.

GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk. Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.

MAKADAMOVÝ OLEJ: obsahuje 85 % mononenasycených mastných kyselin (MUFA) a asi 24 % z toho tvoří kyselina palmitolejová. Omega 7 (kyselina palmitolejová) je lipokin (král mezi tuky) funguje ve spojení s omega 3 a prakticky kontroluje, co omega 3 v těle dělají. Kyselina palmitolejová podporuje díky obsaženému cholecystokininu (hormon sytosti) snížení chuti k jídlu. Zlepšuje také celkovou inzulínovou senzitivitu (lepší využití sacharidů) tím, že zabraňuje apoptóze beta inzulínových buněk (buňky, které pracují s inzulínem, neumírají) a lepší využití inzulínu, takže se sacharidy neukládají tolik jako tuk. Pomáhá také svalovým buňkám lépe využívat inzulín. To znamená, že jsou sacharidy ve svalech využívány produktivněji a lépe komunikují, než aby zbytečně a na dlouhou dobu zvýšovaly hladinu cukru v krvi. Kyselina palmitolejová taktéž podporuje snížení CRP (C-reaktivní protein), snížení triglyceridů, nízkou oxidaci LDL a zvýšení HDL. Lidé by měli mít poměr 6:1:1 mononenasycených mastných kyselin (MUFA) k polynenasyceným mastným kyselinám (PUFA) k nasyceným mastným kyselinám (SFA).

LÍSKOVÉ OŘECHY: bohaté na vitamín E (100 g lískových ořechů obsahuje 15 mg vitamínu E). Tento v tucích rozpustný vitamín je nezbytný pro regenerační procesy v těle. Pomáhá také chránit sliznice a pokožku před volnými kyslíkovými radikály. Lískové oříšky jsou taktéž bohaté na mangan, který je důležitý pro tvorbu antioxidačních enzymů. Působí protizánětlivě a podporuje zvýšení nosičů HDL cholesterolu.

Více o jednotlivých ingrediencích si přečtěte v záložce Složení.

Doplňkové parametry

Kategorie: Keto potraviny
Obsah: 125 g
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jedinečné složení vhodné pro zdravý životní styl, jakoukoliv dietu, při které se chce držet správná váha nebo zhubnout. Vyvinuto slavným belgickým gastronomem, Vincentem Bulteelem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 2.4.2022
Neskutečný produkt - ta chuť je opravdu fantastická, nemám co vytknout - tohle je to, co si představím pod pojmem zdravé mlsání. :)

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení