Popis

Hebe kompoty se vyrábějí v pohořích Pelionu v centrálním Řecku, pradávném domově mytologických kentaurů, a regionu, který je známý svými domácími kompoty.
Kompot s vlašskými ořechy se vyrábí z nezralých ořechů sklizených na jaře, kdy je plod jemný, křupavý a správně nahořklý. Jejich příprava vyžaduje velké množství zkušeností a pozornosti. Cílem je dosáhnout ideální textury, křupavosti a chuti.
Tento kompot obdržel britské ocenění GREAT TASTE v roce 2019. Tato velmi prestižní soutěž hodnotí potraviny z celého světa.
Hebe se nejčastěji konzumují jako polevy na jogurty nebo vanilkovou zmrzlinu, jako zálivka na cheesecake, palačinky a vafle, nahrazují džem na chlebu s máslem a v plundrovém pečivu, přidávají se do mléčných koktejlů a smoothies, používají se v dortech s několika vrstvami (například Schwarzwaldský dort), skvěle chutnají jako sladký dip k sýru, a dají se také přidat do čaje nebo do ovesné kaše či muesli. Obyčejně se tento kompot servíroval/ servíruje na lžíci či ve skleněné nebo dokonce křišťálové misce společně se sklenicí studené vody.
HEBE kompoty se dodávají ve skleněných nádobách o hmotnosti 260 g. Je v nich cirka 10+ porcí.
Hebe byla starověká řecká bohyně věčného mládí. Je znázorněna jako krásná mladá žena a je známá tím, že servíruje ve zlatém kalichu ambrosii a nektar, jídlo a pití bohů, které dodávají dlouhověkost a nesmrtelnost.
"A nyní všichni bohové, obklopující Zeuse a shlížející na trojské město, seděli na zlaté zemi v poradě, činíc si navzájem slib přípitkem ze zlatých pohárů s ambrosií a nektarem od bohyně Hebe." Homér, Ilias
SLOŽENÍ
Vlašský ořech 55%, Voda, Cukr, Citronová šťáva. Bez obsahu konzervantů.
Energie: v jedné dávce (26g) - 316kJ (74kcal)
UPOZORNĚNÍ
Po otevření skladujte v lednici.
Podobné produkty
Obal | Sklo |
Obsah | 260g |
Země původu | Řecko, Lesbos |
Výrobce | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.