K nákupu produktů za 7000 Kč bez DPH obdržíte ZDARMA Balance Test od firmy ZINZINO v hodnotě 2500 Kč. Tento skvělý domácí test vám pomůže zjistit jaký je váš poměr omega 3 a omega 6 kyselin! Dárky ovšem obdržíte už od objednávek v hodnotě min. 900 Kč bez DPH - jejich hodnota se stupňuje s výší objednávek. Seznam dárků najdete v 1. kroku v košíku. Nakupovat u nás se vyplatí. (:

Hořká čokoláda 80 % kakao - Hacienda Limon, Ekvádor | TOSIER CHOCOLATEMAKER

245 Kč 4,08 Kč / 1 g
Skladem (> 3 ks)

Vysokoprocentní hořká čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními krémovými, květinovými a zemitými tóny. Perfektní jako dárek nebo když se chcete sami trochu rozmazlit.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3000 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

80% hořká čokoláda Hacienda Limon od britské značky Tosier Chocolatemaker je vyrobena z těch nejkvalitnějších a udržitelným způsobem sklízených a férovým způsobem placených kakaových bobů z Ekvádoru, konkrétně z kakaové plantáže Hacienda Limon v provincii Cotopaxi, kde jsou kakaové boby pěstovány udržitelným agrolesním systémem v symbióze s přírodním prostředím. Nepoužívají žádné pesticidy, pouze přírodní hnojiva. Po sklizni se kakové boby suší pomocí tepelného induktoru, poháněného palmovými slupkami. Důsledně usušené boby jsou pak po 5-7 dní fermentovány v třípatrových dřevěných boxech. Následně jsou boby lehce opraženy a po 60 hodin pomalu mlety v melanžeru.

Stejně jako je tomu u vína, tak i každá sklizeň kakaových bobů má naprosto jedinečnou chuť, která je pak následně umocněna pečlivě zvolenými profily pražení. Tosier své čokolády vyrábí pouze v 24kg mikrovárkách, takže z každé sklizně vznikne pouze limitované množství čokolád. Vychutnejte si proto tuto unikátní a exkluzivní čokoládu i vy! 

Čokolády Tosier jsou vyráběny z toho nejlepšího kakaa na světě - vybírají si pouze boby z top 5% single estates z celého světa - v malé poctivé manufaktuře ve VB, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých várkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality. Tato čokoláda neobsahuje živočišné mléko, takže je vhodná i pro vegany, je přirozeně bezlepková, bez jakýchkoliv zbytečných dochucovadel.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Fairtrade čokoláda
Obsah: 60 g
Výrobce: Tosier Luxury Chocolatemaker
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.
Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.
Čokolády Tosier jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.
Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.

Cocoa+Bean+Origins

Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu

Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?
Třídění
Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.
Pražení
Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.
Odstranění slupek a dotřízení
Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.
Mletí
Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.
Temperování
Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.
Odlévání do forem
Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.