NENECHTE SI UJÍT VÝPRODEJ BEAN-TO-BAR ČOKOLÁD Z BELGIE, VELKÉ BRITÁNIE A MADAGASKARU V KATEGORII VÝPRODEJ - CENY OD 79 Kč.

70% tmavá čokoláda - Fairtrade Belize Sleva: min. dat. trvanlivosti 08/2022 - 60 g

245 Kč –68 %
Hořká čokoláda 70% KAKAO - Maya Mountain, BELIZE | TOSIER CHOCOLATEMAKER
245 Kč –68 % 79 Kč 1,32 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Vysokoprocentní čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními ovocnými tóny ananasu, pepře a tropického ovoce z deštného pralesa.

Využijte neuvěřitelné slevy na tak kvalitní bean to bar čokoládu - již se nebude opakovat.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

70% čokoláda Maya Mountain od britské značky Tosier Chocolatemaker je vyrobena z těch nejkvalitnějších a udržitelným způsobem sklízených a férovým způsobem placených kakaových bobů v Belize, oblast Maya Mountains.

O její kvalitě a výtečné chuti ostatně svědčí i zlaté místo v soutěži AoC Award, Academy of Chocolate, z roku 2018. A 2 hvězdy v soutěži Great Taste Awards.

Stejně jako je tomu u vína, tak i každá sklizeň kakaových bobů má naprosto jedinečnou chuť, která je pak následně umocněna pečlivě zvolenými profily pražení.

Výrobce

  • Čokolády Tosier jsou vyráběny z toho nejlepšího kakaa na světě - vybírají si pouze boby z top 5% single estates z celého světa.
  • Vyrábí se v malé poctivé manufaktuře na anglickém venkově, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd.
  • Čokolády jsou vyráběny v malých várkách a výrobce se rozhodl dávat pouze jeden rok min. trvanlivosti.
  • Jde mu o to, abyste jedli nejčerstvější čokoládu, která ale nic neztratí na své chuti, ikdyž ji budete jíst po tzv. expiraci. 
  • Kvalitní kakaové boby se chovají úplně jinak než ty v levných čokoládách. Musíte ochutnat a pochopíte, co je tím myšleno.
  • Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Stejně jako je tomu u vína, tak i každá sklizeň a odrůda kakaových bobů má naprosto jedinečnou chuť, která je pak následně umocněna pečlivě zvolenými profily pražení.

 

Tosier své čokolády vyrábí většinou z minimálně 70% podílem kakaa vždy od jedné určité odrůdy tak, abyste mohli ochutnat a porovnat jemné a výrazné chutě a rozdíly mezi jednotlivými kakaovými odrůdami.

 

Své čokolády vyrábí také pouze v 24kg mikrovárkách, takže z každé sklizně vznikne jen limitované množství čokolád. Vychutnejte si proto tuto unikátní a exkluzivní čokoládu i vy!

Složení

70% single origin kakaové boby, nerafinovaný třtinový cukr, kakaové máslo.

Doplňkové parametry

Kategorie: Tmavá čokoláda
Obsah: 60 g
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: 08/ 2022 - v naprostém pořádku
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb
Výrobce: Tosier Luxury Chocolatemaker
Země původu: Velká Británie
Mezinárodní ocenění: ACADEMY OF CHOCOLATE AWARD 2018, zlato

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.

Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.

Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.

Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu

Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?

Třídění

Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.

Pražení

Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.

Odstranění slupek a dotřízení

Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.

Mletí

Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.

Temperování

Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.

Odlévání do forem

Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.

Cocoa+Bean+Origins