Novinka Efekt lupa
 

ZINZINO - 2x Test na změření poměru OMEGA 3 a OMEGA 6 v těle - BALANCE TEST

 
Dva testy za zvýhodněnou cenu pro domácí použití, díky kterým zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin před a po 4 měsíční kůře. Má stejnou přesnost jako při klasickém odběru žilní krve.
Dostupnost Skladem (> 3 ks)
Běžná cena 6 183 Kč
Ušetříte 308 Kč (–5 %)
Měrná cena 2 937,50 Kč / 1 ks
5 875 Kč
   
Značka ZINZINO
Webová stránka značky zinzino.com/
Kategorie ZINZINO - Rybí olej s OMEGA 3, multivitamíny a doplňky výživy (Švédsko/ Norsko)
 
Balance Test od značky Zinzino provedete jednoduše doma a je schváleným výrobkem pro “in vitro” diagnostiku odebrání krevního vzorku v domácích podmínkách. Jedná se o krevní test prováděný metodou suché krevní kapky (DBS), který poskytuje přesné údaje o hladině mastných kyselin, jež odráží složení tuků v potravě. Proces analýzy vzorku je naprosto anonymní. Vyžaduje pouze několik kapek krve ze špičky prstu a jeho provedení zabere méně než minutu. Odběrovou sadu pak zašlete do nezávislé norské laboratoře VITAS a výsledky najdete zhruba po 20 dnech na webové stránce zinzinotest.com. Samotný odběr je velice snadný (viz video), nemusíte se toho vůbec bát. S výsledky se také dozvíte podrobný rozbor v ČJ, co pro vás konkrétně dané hodnoty znamenají.
Tento test je vhodné provést před začátkem užívání Zinzino produktů a po 120 dnech si udělat test kontrolní.
VITAS Analytical Services je nezávislá laboratoř, která spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a je držitelem certifikátu osvědčených výrobních postupů GMP s 20letou zkušeností v provádění špičkových chromatografických vyšetření s využitím nejmodernějších technologií.
Test měří 11 mastných kyselin v krvi a poskytuje informace o rovnováze kyselin Omega-6 a Omega-3.

ZINZINO - Balance test


Balance Test VE ZKRATCE

  • Test z kapky krve, který zvládnete provést v pohodlí domova sami.
  • Test posíláte poštou k vyhodnocení do nezávislé laboratoře VITAS Analytical Services.
  • Výsledky testu jsou dostupné do 20 dnů na zinzinotest.com pod vaším unikátním kódem, který je součástí testu.
  • Změření hladiny 11 mastných kyselin v krvi.
  • Hodnocení poměru Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin.

PROČ BY SE MĚL KAŽDÝ PŘEDEM OTESTOVAT

Certifikované laboratoře VITAS Analytical Services analyzovaly více než 300 000 krevních Balance testů, a vytvořily tak největší databázi na světě. Průměrný poměr mastných kyselin Omega 6 a Omega 3 u lidí, kteří neužívají Omega 3, je 12:1 v severní Evropě, 15:1 v celé Evropě a 25:1 v USA. Užíváním omega 3 s polyfenoly během 120 dnů získáte správný poměr 3:1, což přináší důležité benefity pro zdraví.
5% Evropanů má odpovídající poměr 3:1.
20% z těch, kteří pravidelně užívají neúčinné doplňky s Omega 3 mají průměrný poměr 7:1.
75% těch, kteří žádné Omega 3 doplňky neužívají, mají průměrný poměr 15:1.

  1. Enormním způsobem narůstá počet civilizačních onemocnění, které mají svůj původ v chronickém zánětu.
  2. Jedna z hlavních příčin probíhajícího chronického zánětu je ve špatném poměru Omega 6 : Omega 3 a v nízkém tzv. Omega 3 indexu (nízká hladina Omega 3 v buňkách). Omega 6 jsou prozánětlivé a Omega 3 protizánětlivé. Je důležité mít poměr do 3 : 1.
  3. Proč zrovna v dnešní době je nedostatek Omega 3 (EPA a DHA) natolik závažným problémem?
    Omega 6 i Omega 3 jsou esenciální živiny a lidský organismus si nedokáže tyto důležité kyseliny (tuky) v těle vytvořit. Poměr Omega 6 : Omega 3 ve stravě byl historicky 2:1. Za posledních 20 let se dramaticky snížil příjem těchto živin (celosvětově), jelikož konzumujeme obrovské množství prozánětlivé stravy díky průmyslově zpracovaným potravinám s vysokým obsahem Omega 6 z obilovin a rostlinných tuků (například slunečnicový, sójový olej).
    Tento fakt podporuje také nevyvážené složení krmiva hospodářských zvířat s přebytkem Omega 6. Dokonce mořské ryby z průmyslového chovu (lososi) jsou krmené nezdravými krmnými směsi. Výsledkem jsou potraviny s převahou Omega 6, které působí prozánětlivě. To vše jsou důvody, proč průměrný Čech a Slovák má špatný poměr Omega 6 : Omega 3 kolem 15 : 1.
  4. Chronický zánět je plíživý a skrytý zabiják a o jehož působení většinou nemáme tušení, přestože probíhá v celém těle a postihuje kardiovaskulární systém, mozek, kosti, klouby, srdce, chrupavky a má na svědomí většinu civilizačních nemocí.
    Nejčastější nemoci, které mají příčinu v chronickém zánětu:
    Postižení kostí (osteoporóza), poškození chrupavek (artróza), postižení cév (vysoký krevní tlak, ateroskleróza – kornatění tepen, křečové žíly, hemeroidy), postižení mozku (neurodegenerativní nemoci, Alzheimer, Parkinson), postižení tkání (nádorové buňky, metastáze, rakovina), zrychlené stárnutí, ADHD, a jiné.
    S tímto spojená rizika:
    Náhlé srdeční smrti (ICHS), akutní koronární syndrom, mrtvice, infarkt, smrti, ztráty kognitivních funkcí, demence, stárnutí buněk, a to z výše uvedených příčin a souvislostí. Každý 2-3 člověk umírá z těchto příčin.
  5. Drtivé většině civilizačních nemocí (až 90 %) lze předejít změnou stravovacích návyků a změnou životního stylu. Potřebujeme konzumovat  živiny, které snižují zánětlivost v organismu a snížit příjem těch, které zánět vyvolávají. 
Nejjistější a nejjednodušší způsob, jak docílit správné hladiny Omega 6 : Omega 3 je konzumací kvalitního rybího oleje s polyfenoly. Polyfenoly efektivně chrání Omega 3 s dlouhými řetězci (EPA a DHA) před oxidací tak, aby mohly být v organismu spolehlivě integrovány (vstřebány) do buněčných membrán.
“Při trvalém poměru Omega 6 : Omega 3 - 4:1 a nižším se příčiny předčasného úmrtí snižují o 70 – 80 %.”

PROČ JE DŮLEŽITÉ ZNÁT POMĚR OMEGA 3 A OMEGA 6?

Mnoho chorob a obtíží souvisí s nerovnováhou mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami. Správný poměr Omega-6 a Omega-3 je velice důležitý zejména v těhotenství a v období kojení, protože nároky na vývoj dětského mozku a nervového systému vyžadují vyšší příjem Omega-6 a Omega-3 ve vyváženém poměru.
V dnešní době klesá výživová hodnota potravin a naše současná strava obsahuje až 15x vyšší převahu prozánětlivých Omega 6 z obilovin a některých rostlinných olejů. Obecné doporučení je, aby poměr mastných kyselin Omega-6 : Omega-3 ve stravě byl nižší než 5:1. Ideálně však 3:1. Toho je ale v dnešní době opravdu těžké dosáhnout a to i v případě zdravého a pestrého stravování. Proto je vhodné pro vyvážený poměr Omega 3 suplementovat.

ROVNOVÁHA OMEGA-3 A OMEGA-6 MASTNÝCH KYSELIN PODPORUJE:

  • duševní pohodu
  • nervové funkce
  • srdce
  • oběhový systém
  • žaludek, střeva, plíce a pokožku
  • zvyšuje kognitivní výkon

PROBLÉMY SOUVISEJÍCÍ S NEROVNOVÁHOU OMEGA 3 A OMEGA 6:

  • špatná propustnost a vstřebatelnost živin
  • nedostatečná látková výměna, oslabené detoxikační procesy
  • vznik chronického zánětu v těle
  • potíže při učení, zhoršená paměť
  • výkyvy nálad
  • osteoporóza
  • artróza
  • artritida
  • vysoký krevní tlak, ateroskleróza – kornatění tepen, křečové žíly, hemeroidy)
  • neurodegenerativní nemoci: Alzheimer, Parkinson
  • postižení tkání (nádorové buňky, metastáze, rakovina)
  • zrychlené stárnutí
  • ADHD

JAK TEST PROVÉST?

  1. Nejprve si omyjte ruce mýdlem, dobře opláchněte teplou vodou a osušte. Z obálky vyndejte testovací kartu pro krevní vzorek. Odtrhněte část SAVE (tu si dobře uschovejte) na kartě pro krevní vzorek a vyfoťte identifikační kód (ID) testu. Výsledky testu uvidíte POUZE s identifikačním kódem ID VAŠEHO OSOBNÍHO TESTU. Na stůl umístěte kartu se dvěma kruhy otočenými směrem nahoru.
  2. Špičku prstu (doporučuje se prostředníček) očistěte pomocí dezinfekčního ubrousku s obsahem alkoholu. Stimulujte krevní tok krouživým pohybem paží nebo třeste rukou po dobu 20 vteřin. Vyjměte jednorázovou lancetu. Po odstranění průhledného bezpečnostního uzávěru je lanceta připravena k použití.
  3. Umístěte lancetu na spodní část špičky prstu a zatlačte horní část lancety do prstu, dokud neuslyšíte kliknutí - tím dojde k automatickému píchnutí do prstu.
  4. Rukama se nedotýkejte kroužků filtračního papíru! Jemně zmáčkněte prst a nechte kapnout 2-3 kapky krve do každého kruhu označeného na kartě pro vzorek krve. Krev by měla zcela zaplnit vnitřní část kruhů.
  5. Po dobu nejméně 10 minut nechejte kartu se vzorkem krve ve vodorovné poloze při pokojové teplotě, aby vzorky zaschly.
  6. Vložte kartu pro vzorky zpět do obálky papíru. Poté vložte papírovou obálku do kovového obalu a uzavřete. Důležité: Neodstraňujte schnoucí sáček uvnitř kovového obalu.
  7. Uzavřený kovový obal vložte do velké obálky s adresou laboratoře. Na obálku stačí jen přidat poštovní známku.
  8. Na internetové stránce www.zinzinotest.com zaregistrujte svůj testovací kód (k tomu slouží část SAVE). Na této webové stránce později najdete výsledky svých testů. Výsledek bude připraven zhruba za 10-20 dní.
  9. Pozor: Uložte si část testovací kartičky označenou slovem SAVE na bezpečné místo. Jelikož jsou testy anonymní, budete se na ně moci podívat pouze s OSOBNÍM identifikačním číslem testu (Test. Id.). Pokud byste si přece jen nevěděli rady, rádi pomůžeme.

Podobné produkty

Země původu Norsko
Vhodné pro Raw-GMO Free-KETO-PALEO-Děti-Těhotné-Kojící
Výrobce Zinzino AB, Gothenburg, Sweden

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
ZINZINO je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.
Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma.
Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.

Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?

Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.
Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochazí z uzavřených farmových chovů, kde dostávájí krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají. 

sLOŽení TÉ NEJVYŠŠÍ KVALITY

ZINZINO produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.
Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním Vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že Vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.

Kdo za ZINZINO stojí?

ZINZINO vývoj a produkci svých výrobků opírá o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.
Mezi tyto odborníky patří:
Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.
Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.
Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.