Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Čokoládové muffiny (Markéta v troubě)

MuffinyMarkéta v troubě připravila delikátní čokoládové muffiny, ve kterých hrají hlavní roli námi nabízené produkty. Pojďte si vyzkoušet její recept, připravíte skvělý dezert, který bude chutný a zdravý zároveň.

Muffiny jsou totiž zárukou úspěchu – těší se oblibě velkému množství lidí. Jsou rychlé, protože nic nešleháme, nic předem nekyne. Základem úspěchu je smíchat sypké suroviny zvlášť, kdy je důležité promíchat metličkou hlavně mouku s kypřicím práškem, a ve vedlejší míse smíchat mokré ingredience. Následně se obsah obou misek spojí, ale vše se zamíchá lehce, jako kdyby ledabyle, je totiž důležité těsto nepřemíchat.

 

Na zdravé čokoládové muffiny budete potřebovat:

Postup:

Nejprve v jedné míse smíchejte banánovou mouku, prášek do pečiva, kakao, kokosový cukr, sůl, skořici a vanilku. Ve druhé míse smíchejte vajíčka, kokosové mléko, kokosový olej, med a poté tuto tekutou směs vmíchejte do směsi sypké. Potom přidejte najemno nastrouhanou cuketu a nasekanou hořkou čokoládu.

Těsto rozdělte do 12 košíčků na muffiny a vložte do předehřáté trouby – pečte při 175 °C cca 20 minut.

Zdali jsou muffiny upečené, poznáte pomocí špejle – zapíchněte ji do muffinu a pokud je po vytažení špejle čistá (není na ní přilepené těsto), jsou muffiny hotové.

Muffiny můžete dozdobit dle libosti – např. rozpuštěnou čokoládou, nasekanými ořechy nebo ovocem. Zde se fantazii meze nekladou. 😊

Pokud máte instagramový účet, můžete se podívat na celé video z přípravy i zde.

Jako Markéta v troubě vystupuje foodblogerka Markéta Chovancová, která je autorkou již tří kuchařek (k datu 20.10.2023). Své recepty zveřejňuje nejen na svém blogu, ale i na instagramu, jehož prostřednictvím se rychle šíří mezi její sledovatele. Ti se nechávají jejími lákavě vypadajícími pokrmy inspirovat a podle jejích receptů si je připravují doma. Recepty jsou skvělé, chutné a také snadné na přípravu, takže je zvládne opravdu každý. Recepty tvoří také pro řetězec Billa a jejich Billa Gusto Academy.

Jestliže vás zaujala naše nabídka zdravých bio produktů, můžete si o nich přečíst více na našem blogu:

Ochutnejte pravou čokoládu od Chocolat Madagascar

Mouky z ovoce II. – Mouka ze zelených banánů

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu