Fermentovaná synbiotika s heřmánkem a fenyklem - Your Flora Tranquil

888 Kč 14,80 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)
  • Doplněk stravy bohatý na enzymy a mikroorganismy, s obsahem BIO HEŘMÁNKU a FENYKLU.
  • Unikátní a účinná symbiotika Kefi-soya™ fermentovaná s 35 kmeny lactobacilů.
  • Nejvyšší bio-dostupnost* díky této unikátní fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.
  • Šetrně lyofilizované potraviny- vakuově sušené mrazem pro zachování veškerých živin.
  • Složení vytvořeno britským kvalifikovaným výživovým poradcem.

*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

Představujeme LIVING NUTRITON'S YOUR FLORA - KEFI-SOYA™ SYMBIOTICS - BUDOUCÍ GENERACI KOMBINOVANÝCH PROBIOTIK A PREBIOTIK ZVANÝCH SYmBIOTIKA.

KEFI-SOYA™ SYMBIOTIKA JSOU PATENTOVANÝM VÝROBKEM BRITSKÉ ZNAČKY LIVING NUTRITION. FORMULUJÍ SE S ŽIVÝMI KULTURAMI ZA POUŽITÍ TRADIČNÍHO ZPŮSOBU ASIJSKÉ FERMENTACE. NENÍ NUTNÉ JE SKLADOVAT V LEDNICI.

Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Proč název symbiotika? Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu. V případě YOUR FLORA se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™.
Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám. Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.
Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.

Your Flora TRANQUIL (ang. klidný) byl vyvinut jako výživový doplněk stravy pro ty z vás, co se potýkají s nadýmáním a plynatostí. Nejlépe funguje, když se vezme po jídle. Funkci prebiotik zastávají sušený BIO heřmánek a BIO fenyklová semena.
 
Symbiotická směs YOUR FLORA dodává tělu kompletní žijící ekosystém mikroorganismů a živin = tělo tak získává maximální množství aktivované výživy bez kompromisů.

Rozdíl mezi prebiotiky, probiotiky a symbiotiky

Prebiotika jsou v podstatě nestravitelné složky stravy a představují „substrát“ pro tělu prospěšné střevní bakterie, tj. navozují specifické změny ve složení a aktivitě střevní flóry, zejména pak podporují růst a množení těchto přátelských bakterií, čímž jsou přínosné pro svého hostitele. Prebiotiky se rozumí zejména vláknina, a to především na bázi oligosacharidů, které jsou přítomny v obilovinách, v ovoci a zelenině.
V případě produktů symbiotické řady YOUR FLORA každý výrobek obsahuje určitý druh ovoce, zeleniny nebo bylin pro své jedinečné vlastnosti při zažívání. Najdete mezi nimi mimo jiné například banán, heřmánek, aloe vera nebo mátu peprnou.
Probiotika jsou živé mikroorganismy, jinými slovy tělu prospěšné bakterie, žijící ve střevech. V případě YOUR FLORA se jedná o 35 druhů těchto živých kultur, s příznivými účinky na zdraví hostitele v případě, že jsou podávány v odpovídajících množstvích. Náš zažívací trakt obsahuje obrovské množství různých bakterií. Z hlediska zdraví je však žádoucí, aby byl zažívací trakt osídlen správnými bakteriemi, s převahou Lactobacillů a Bifidobakterií. Tyto bakterie totiž chrání organismus před patogeny, které mají negativní vliv na lidský organismus. 
Symbiotika jsou takové přípravky, které obsahují probiotikum i prebiotikum současně. Příznivé účinky obou uvedených skupin se tak vzájemně doplňují.

CO jsou KEFI-SOYA™ probiotika?

Britská společnost Living Nutrition vyvinula vysoce efektivní symbiotika KEFI-SOYA™ na základě tradičního fermentačního procesu, který trvá až po dobu jednoho měsíce. Jedná se o směs vybraných 35-ti druhů bakterií, včetně Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Rhamnosus, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Lactis, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Fermentum & Lactobacilus Kefir, kvašených v BIO sójovém mléce.
Tyto bakterie zajišťují kompletní živý ekosystém mikrobů, kolonizační činitele a trávící živiny pro optimální stav střevní mikroflóry a travícího ústrojí.
Jedná se o více než pouhou kapsli. Je to živý potravinový matrix, bohatý na živiny, enzymy a přirozeně vyvinuté mikroorganismy. 
Fermentační výrobní proces (podrobnosti níže) je navržen a kontrolován uznávaným odborníkem na výživu ve Veké Británii, Grahamem Botfieldem. Účelem je dosažení správné synergie živin, ve které se každá potravina a bylina dokonale doplňují. Používají se pouze ty nejlepší BIO přísady pro jejich čerstvost a vitalitu.
Na výrobu každé směsi v této řadě výrobků je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin. 

Hlavní výhody kefírového kvašení

  1. Maximum živých složek
  2. Maximální vstřebatelnost
  3. Bohaté na enzymy
  4. Jedinečná fermentovaná výživa

KVAŠENÉ SÓJOVÉ MLÉKO - SYMBIOTIKA NAŠICH PŘEDKŮ

Výzkum prokázal, že kvašené sójové mléko je tím nejlepším zdrojem výživy pro zdravou střevní mikroflóru (mikrobiom). V poslední době má sója smíšenou pověst a to hlavně díky způsobu jakým je zpracovávána a konzumována. Na co se zapomíná je, že sója ve své fermentované podobě, v potravinách jako jsou miso, tempeh nebo natto, je vysoce výživná a nesmírně prospěšná pro zdravé střevní prostředí. Střeva představují největší styčnou plochou těla s okolním prostředím. A jsou tudíž zodpovědná za 70-80 % imunitního systému a potažmo našeho zdraví.
Dvě studie provedené na Univerzity of Illinois (UI) dokazují, že fermentace sóji a produktů z ní může dramaticky snížit pravděpodobnost vzniku alergické reakce. Více informací o fermentaci ZDE.
Nenechte se zmást tvrzením, že více dobré bakterie v jedné kapsli znamená lepší účinnost pro vás. Faktem zůstává, že veškeré živé organismy potřebují zdravé prostředí, aby mohly přežít a vzkvétat. Věděli jste, že z 1 bakterie se může stát 400 triliónů bakterií během jednoho dne pokud bude mít ty správné podmínky pro rozmnožování? Pro dobré bakterie a vaši střevní mikroflóru je důležitější správné prostředí než pouhá čísla.
Mikrob není nic. Prostředí je všechno. Louis Pasteur (Francouzský biolog, mikrobiolog a chemik)

proč zvolit your flora KEFI-SOYA™ symbiotika?

  • Kefírový styl kvašení po malých dávkách po dobu jednoho měsíce.
  • Vyrobeno s 35-ti kmeny důležitých mikroorganismů.
  • Obsahuje více jak 1 miliardu živých probiotických bakterií (CFU) v době výroby.
  • Zajišťuje kompletní eko-systém celostních potravin.
  • Bohatý na biodostupné živiny a enzymy.
  • Kvašené sójové potraviny jako jsou miso, tempeh nebo natto se konzumují po staletí a jsou považované za cenný zdroj přírodních biotik a bílkovin pro vegetariány a vegany.
100% čistota všech produktů Living Nutrition je garantována bez použití jakýchkoliv umělých přísad, pojiv nebo jiných pomocných látek. Produkty living nutrition jsou vegan a certifikovány BIO, britskou Soil Association Organic.

GB Soil Association a EU Organic logo, pravebio.czmulondon-certifications-vegan


Dávkování

Dospělí: 1-3 kapsle denně po jídle.

Výživové hodnoty

3 kapsle obsahují:
Kefi-SOYA™ (Fermentované, mrazem sušené BIO sójové mléko):      400 mg
Sladký fenykl - list                                                                                400 mg
Heřmánek římský - květ                                                                       400 mg
  • Bez přídavných látek a konzervantů.
  • Produkt neobsahuje pšenici, lepek, mléčné stopy a sóju.
  • Vhodné pro vegetariány a vegany.

Složení

(Fermented, Freeze Dried) *Soymilk (Glycine Max), *Fennel (Foeniculum Vulgare Var.dulce) Seed, *Chamomile (Chamaemelum Nobile) Flower, Vegetable Cellulose Capsule (Hydroxypropyl Methylcellulose)
*Certifikováno BIO od Soil Association Organic UK.

Upozornění

Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Produkt není vhodný jako náhrada pestré stravy a náhrada vyvážené diety. Jste-li v ošetřování (nemocní), těhotná nebo plánující těhotenství, konzultujte užívání výrobku s léčitelem.

Kefírovo-sójová fermentace

Zdroj Bio-aktivních a Bio-dostupných živin

Fermentace je tradiční metoda využívající enzymatické reakce mikroflóry k vytvoření vysoce kvalitní potraviny, a zároveň zvyšující vstřebatelnost (bio-dostupnost) a účinnost obsažených látek.
Spojením kefírových zrn, sójového mléka a zeleninových kultur se získá tzv. svatá trojice kvašených potravin.
Living Nutrition využívá k proměně svých směsí BIO potravin a bylin na živou formu bioaktivních složek, enzymů a mikroorganismů ojedinělý druh kefírovo-sójového kvašení, které obsahuje 35 druhů lactobacilů, včetně Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Rhamnosus, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Lactis, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Fermentum & Lactobacilus Kefir.
Kefír je původní „superpotravina“, velmi ceněná pro svou vysokou výživovou hodnotu. Kefír vzniká přidáním kefírových zrn do potravin, které spustí mimořádně silný proces kvašení. Kefírová zrna a jejich funkce nejsou vědci ještě zcela pochopena, protože se jedná o žijící celek bakterií, kvasinek, polysacharidů a dalších živin, kterému se na naší planetě nic nepodobá.
Kefírová zrna se přidávají do různých potravin, ve kterých okamžitě spustí proces kvašení, čímž je přemění na výživově bohatý celek vysoce bio-dostupných živin. Mnoho těchto živin právě vzniká pouze díky kvašení a jejich pozoruhodné účinky na zdraví jsou stále předmětem zkoumání.
Living Nutrition využívá jedinečnou kefírovou fermentaci za účelem vytvoření bioaktivních látek, enzymů a mikroorganismů z vybraných potravin a bylin.

Slova výrobce

"Používáme potraviny, které jsou nejvíc bohaté na obsažené živiny a fermentujeme je zcela novým, dosud nestudovaným, způsobem, a vidíme ohromné výsledky s vyrobenými sloučeninami a jejich účinky na zdraví."

Doplňkové parametry

Kategorie: Synbiotika, probiotika, prebiotika
Obal: Tmavé sklo, Krabička: 100% recyklovatelný papír
Obsah: 60 kapslí
Výrobce: Living Planet Distribution ltd.
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.

Poslání Living Nutrition

Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.

Zásady Living Nutrition:

Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.

Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.

Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.

Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.

Produkty Living Nutrition jsou:

100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.

100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.

Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.

100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.

Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.

V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.

100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.

Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.

100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.

Historie Living Nutrition

2014

Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.

2016

Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.

2019

Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.

To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.

2021

V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.

Zakladatel Living Nutrition

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."

Graham Botfield

Unikátní fermentační proces Living Nutrition

Krok č. 1

Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.

Krok č. 2

Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.

Krok č. 3

K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.

Krok č. 4

Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.

Krok č. 5

Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.

Krok č. 6

Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.