Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky

Znáte to – Vánoce, svátky míru, lásky a taky hojnosti, anebo co si budeme nalhávat, u spousty lidí jsou to reálně svátky plné tučného, sladkého a moučného jídla a alkoholu. Potom nám hrozí kocovina z přejedení i alkoholu, bolení břicha, někoho potrápí i žlučníkové problémy a z dlouhodobého hlediska nám nezřízený charakter  těchto svátků může přinést i nějaká ta kila navíc. V tomto článku vám poradíme, jak odlehčit štědrovečerní večeři i cukroví tak, aby vám žádné následky nehrozily, a přidáme i tipy na první pomoc, kdyby vás přece jen nějaké nepříjemnosti dohnaly.

Vanocni prejidani_uvodni fotka

Jak odlehčit štědrovečerní večeři

Vanocni prejidani3Avokádové majonézy od Hunter and Gather  asi se všichni už nemůžeme dočkat bramborového salátu, který si většina z nás dopřává hlavně na Štědrý den. Klasické konvenční majonézy jsou však plné nezdravých a prozánětlivých tuků a taky přidaného cukru. Proto raději zkuste svůj salát odlehčit avokádovými majonézami. 

Jestli chcete svůj salát pozvednout na vyšší level v odlehčené verzi anebo vyzkoušet prostě něco nového, zkuste brambory nahradit tuřínem. Ten na rozdíl od brambor neobsahuje tolik sacharidů, které se rozpadají na jednoduché cukry, což je klíčové nejen pro diabetiky. Tuřín také pomáhá čistit krev a zbavuje tělo kyseliny močové a je proto prospěšný i při dně, dále odvodňuje organismus a zlepšuje peristaltiku střev. Ke smažení ryby nebo řízků pak použijte raději avokádový olej místo prozánětlivého řepkového nebo slunečnicového.

Vanocni prejidani4Kokosová mouka místo strouhanky – funguje jako fantastická alternativa a náhražka za klasickou strouhanku z bílého pečiva pro pokrmy smažené v trojobalu. Je nízkosacharidová a navíc obsahuje i dobré tuky, které zvyšují pocit sytosti.

Ovocné a ořechové mouky místo té klasické bílé – při pečení cukroví můžete část nebo celé uvedené množství bílé pšeničné mouky nahradit některou z našich ovocných nebo ořechových muk. Cukroví tak nejen odlehčíte, ale navíc navýšíte jeho výživnou hodnotu a vaše tělo vám jen a jen poděkuje. 

Co dělat, když už jste to s jídlem či alkoholem přehnali

Redmond clayRedmond jíl Redmondský jíl a jíl obecně má úžasnou schopnost na sebe vázat škodlivé látky. Je proto skvělý, pokud už jste to přehnali s alkoholem, ale pomůže i vašemu trávení, jestliže jste se přejedli. Rozmíchejte lžíci jílu ve sklenici vody (pozor, nepoužívejte kov, míchejte např. vařečkou) a vypijte ji ještě před spaním a potom hned po probuzení nalačno. Po nevolnosti nebude ani památky.

Snímek obrazovky 2023-03-13 081428Elektrolyty od Re-lyte – naprosté must have pro sportovce, ale i zachránce před nežádoucí kocovinou. Alkohol totiž naše tělo demineralizuje, proto je nutné všechny minerály po propařeném večírku zase doplnit. 

HorcikHořčík  u něj platí to stejné jako jako u elektrolytů. Hořčík je pro naše tělo naprosto základní minerál, který je ve velkém spotřebováván nejen alkoholem, ale i stresem, kterého bývá též kolem vánočních svátků požehnaně. Navíc podporuje normální peristaltiku, proto vám může pomoci i rozhýbat střeva po případném přejedení. Hořčík rozhodně doporučujeme suplementovat na pravidelné bázi, nejen o Vánocích.

Vanocni prejidani5Ostropestřec  ostropestřec mariánský funguje jako výborná podpora a detox pro játra, která bývají při popíjení alkoholu i konzumaci těžkých a tučných jídel značně přetížená. Ostropestřec od Living Nutrition má díky fermentaci ještě silnější účinky.

 

Další produkty na podporu trávení:

GastronexGastronex od North American Herbs and Spice obsahuje komplex ze skutečných potravinových zdrojů, včetně ovocných enzymů, rostlinných enzymů trávících bílkoviny a účinných koncentrátů koření. Obsažené byliny a koření pomáhají stimulovat trávicí systém, usnadňují trávení i těžších jídel a přináší úlevu při případném přejezení, zmírňují nadýmání a jiné zažívací obtíže.

 

ZinzinoZinobiotic od značky Zinzino obsahuje směs pěti přírodních vláknin, které podporují růst probiotických bakterií a normální funkci střev. Díky tomu zmírňuje nadýmání a přispívá k normální hladině cholesterolu v krvi.

 

SynbiotikaFermentovanými probiotiky od Living Nutrition určitě ničemu též neuškodíte, naopak podpoříte nejen vaše zažívání a imunitu. Většina jejich probiotik je obohacena o různé účinné byliny, a každá z nich má trochu jiný efekt. Díky tomu si můžete vybrat přesně to pravé na míru, včetně vašich dětí.

 

 

Zajímá vás víc? Přečtěte si i další související články:

Oslaďte si život přírodně

Jak mít zdravá střeva a tak celý organismus?

Bezlepková dieta nejen pro celiaky?