90% bio kokosová šlehačka 0% konzervantů, single zdroj z Ceylonu - 400 ml

149 Kč 0,37 Kč / 1 ml
Skladem (>3 ks)

Kokosová smetana ke šlehání, lahodná, voňavá a sametově jemná. Skvělá jako alternativa klasické kravské šlehačky nejen pro vegany a alergiky na laktózu

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Bio kokosovou šlehačku od Ceylon Kokonati můžete použít jako bezmléčnou alternativu smetany ke šlehání, k dodání bohaté chuti dezertům a omáčkám. Skvěle se hodí do snídaňových cereálií, teplých a studených nápojů, koktejlů, a dokonce ji lze zchladit/zmrazit a vyšlehat do lehké krémové jemné zmrzliny. V souladu s Ceylon Kokonati politikou "Inside & Out" můžete tuto šlehačku použít k hydrataci pokožky a vlasů. 

Kokosová šlehačka se vyrábí z čerstvě nastrouhané kokosové dužiny (90 %) ze zralých kokosových jader. Jemně nastrouhaná dužina se následně namáčí ve filtrované horké vodě (10 %) a čistě mechanickým procesem se scedí přes vrstvy sýrového plátna, aby se získala pouze hustá kokosová smetana. Tato 90% kokosová smetana je skvělá také na šlehání. Tato kokosová smetana nemá zářivě bílou barvu, jako jiné, běžně dostupné.

Pozor: v některých plechovkách se při usazování smetany může přirozeně objevit trochu nahnědlé tekutiny, která pochází ze skořápky kokosového ořechu. To jen dokazuje, že je tento výrobek 100% přírodní a není standardizován chemickými procesy. Jakýkoli kokosový krém, který vypadá čistě bíle, mohl být zpracován pomocí bělicích přísad. Protože Ceylon Kokonati nepoužívá žádné konzervační látky, je smetana pro zachování trvanlivosti bleskově pasterizovaná. Vůně a chuť této krémové dobroty je čerstvě kokosová. V závislosti na sklizni a ročním období se každá šarže může lišit barvou a v menší míře i chutí, protože se jedná o přírodní produkt od drobných zemědělců, který nepoužívá žádné chemické rafinace, přísady ani konzervační látky ke standardizaci jako u velkoplošných komerčně standardizovaných kokosových smetan.

Výhody kokosového mléka

  • přirozeně bohaté na nasycené tuky, zejména mastné kyseliny s krátkým a středně dlouhým řetězcem (MCT). MCT obvykle tělo neukládá jako tuky. Místo toho je metabolizuje na okamžitou energii. Téměř čtvrtina porce kokosového mléka je tvořena MCT, především kyselinu laurovou.
  • kyselina laurová je důležitá pro normální činnost imunitního systému, vývoj mozku a normální stav kostí. Kromě mateřského mléka jsou kokosy nejbohatším zdrojem této kyseliny.
  • kokosové palmy rostou v bohaté sopečné půdě, což přispívá k vysokému obsahu minerálních látek, zejména železa, v kokosech. Z doporučené denní dávky kokosového mléka tak může vaše tělo vstřebat až 22 % DDD železa.
  • kromě MCT a minerálních látek obsahuje také antioxidační látky, které pomáhají chránit tělesné buňky před poškozením volnými radikály.
  • kokosové mléko normální činnost střev, působí příznivě při žaludečních vředech i refluxu žaludeční kyseliny.
  • má relaxační účinek - pomáhá uvolnit svaly i nervy.

Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kokosové mléko a smetana
Objem: 400 ml
Specifikace: Vegan, Keto, Low carb, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Bio certifikace, Cruelty Free, Kokosové mléko
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Vhodné pro: Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta-Low Carb
Proč koupit: Jednoduché přírodní složení, balené u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…