70% čokoláda s kolagénom - Kolumbia Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Príbeh oblasti Tumaco
Význam lesa
Čokoláda Bean to bar so 70 % obsahom kakaa z inkakaa sa vyrába z kakaových bôbov Trinitario, ktoré pochádzajú z Kolumbie, konkrétne z oblasti Tumaco. Miesto pestovania, podnebie a plodiny rastúce v okolí majú významný vplyv na výslednú chuť kakaa.
Kolumbijské kakao Tumaco má intenzívny čokoládový profil s príjemnou horkosťou a nízkou kyslosťou. Vyniká korenistými tónmi a vytvára krémovú chuť v ústach s orieškovými a drevitými podtónmi.
Kolumbia je známa svojimi nádhernými amazonskými a orinockými dažďovými pralesmi, ktoré sú bohaté na biodiverzitu a sú dôležitým globálnym pohlcovačom emisií CO2. Bohužiaľ, tieto kolumbijské lesy ohrozuje čoraz častejšia nelegálna ťažba dreva a odlesňovanie kvôli chovu dobytka. Mnohé lesné oblasti už boli úplne vyklčované na pestovanie koky.
Vláda sa snaží povzbudiť poľnohospodárov, aby prestali pestovať nelegálnu koku a namiesto toho prešli na pestovanie palmového oleja alebo kakaa. Z hľadiska biodiverzity je kakao najlepšou možnosťou - palma olejná rastie v monokultúre, zatiaľ čo kakaovníky najlepšie prosperujú medzi inými stromami a rastlinami. Odhaduje sa, že 25 000 hektárov poľnohospodárskej pôdy, ktorá sa predtým využívala na pestovanie koky, sa zmenilo na pestovanie kakaa. To je skvelá správa nielen pre farmárov, milovníkov kolumbijskej čokolády, ale aj pre našu planétu.
Farmári
Kakao pestuje približne 600 malých poľnohospodárov združených v troch kakaových družstvách. Vďaka tomu dostávajú spravodlivú odmenu za vysokokvalitné kakao a majú možnosť absolvovať rôzne kurzy poľnohospodárskej prípravy. Ich kakao dokonca získalo v roku 2015 ocenenie Cocoa of Excellence za vysokú kvalitu a skvelú chuť.
Kakaové bôby sa pestujú a zbierajú výlučne ručne a s veľkou starostlivosťou. Hneď po zbere odvážajú poľnohospodári čerstvé fazule do jednej z troch miestnych fermentačných jednotiek. Fazuľa sa potom suší a fermentuje na zakrytých drevených doskách približne 7 dní, pričom sa neustále otáča a mieša, kým jej vlhkosť nedosiahne 7 %.
Profil 70% Chocolate Colombia
- Čokoláda je jedinečná, pretože je obohatená o MCT, čistú kyselinu C8 oktánovú z kokosu a kolagénový komplex.
- C8 je spomedzi všetkých MCT kyselín najprístupnejšia pre tvorbu ketolátok v pečeni a dodáva telu dodatočný impulz.
- Čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani mlieko.
- Je sladený kombináciou prírodných sladidiel.
- Má nízky glykemický index a je vhodný pre diabetikov, ako aj pre keto a nízkosacharidovú diétu.
- Po rozbalení si môžete na druhej strane obalu prečítať ďalšie podrobnosti o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.
- Značka Incacao sa vyznačuje spojením vysokej gastronómie s najnovšími potravinárskymi technológiami a funkčnými potravinami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Čokolády |
---|---|
Obsah: | 45 g |
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: | 09/ 2022 |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Kolumbie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.