V decembri sme pre vás pripravili rôzne vianočné akcie, ktoré nájdete v záložke ZĽAVY. Naše tipy na darčeky pre vašich blízkych nájdete v záložke VIANOCE 2023. Prajem vám krásne Vianoce a nakupujte to, čo má zmysel pre vaše zdravie a pohodu.

100% čokoláda zo západnej Afriky oblast Togo, boby Forastero a Amelonado - 45 g

€6,82 / ks €151,56 / 1 kg
Vyprodáno
Položka bola vypredaná…

Horká čokoláda Origine Pure obsahuje 100 % kakaových bôbov Forastero a Amelonado, ktoré rastú na západnom pobreží Afriky v oblasti Plateau v Togu. Má plnú chuť s príjemnými čokoládovými tónmi, nízkou kyslosťou a bylinnými, drevitými, kokosovými a mandľovými tónmi.

Detailné informácie

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Podrobný popis

Príbeh Toga

Význam lesa

100% čokoláda Incacao sa vyrába z kakaových bôbov Forastero a Amelonado, ktoré rastú na západnom pobreží Afriky v oblasti Plateau v Togu. Táto oblasť je známa svojou krásnou prírodou s tropickými dažďovými pralesmi a prírodnými vodopádmi. V posledných desaťročiach sa však rozloha lesov značne zmenšila, čo viedlo k degradácii pôdy a strate biodiverzity. Lesy boli vyklčované a vypálené, aby sa vytvorila pôda pre poľnohospodárstvo a tiež ako zdroj palivového dreva. Je zaujímavé, že pestovanie kakaa a kávy prispieva k ochrane lesov v Togu. Týmto plodinám sa najlepšie darí, ak sa pestujú medzi inými stromami a rastlinami v takzvanom agrolesníctve. Poľnohospodári tak majú silnú motiváciu stromy nevyrúbať, ale naopak ich chrániť, čo následne pomáha zachovať biodiverzitu.

Farmári

Miestni poľnohospodári sušia a fermentujú kakaové bôby na priamom slnku, prikryté palmovými listami. Majster Ouru nakupuje kakaové bôby pre spoločnosť Incacao od družstiev malých poľnohospodárov za spravodlivú cenu, kontroluje ich kvalitu a organizuje ich prepravu do skladu, kde prechádzajú druhým kolom kontroly a triedenia.

Chudoba je v Togu veľmi rozšírená, najmä vo vidieckych oblastiach, kde podľa Svetovej banky žije 69 % ľudí pod hranicou chudoby 2 doláre na deň. Dodávateľ in kakaa má priamu dohodu o cenách s družstvami, ktoré dodávajú Suncao do Toga. Možnosť predávať svoje jedinečné kakao priamo na medzinárodnom trhu je pre malých pestovateľov veľmi dôležitá. Väčšina drobných pestovateľov v Togu je združená v družstvách zastrešených Federáciou združení pestovateľov kávy a kakaa. Federácia poskytuje podporu v oblasti vzdelávania, prístupu na trh a financovania. Týmto spôsobom môžu družstvá prefinancovať svojich členov a poskytnúť drobným poľnohospodárom príjem medzi zberom úrody, aby mohli platiť školné, účty za lieky a iné výdavky.

Profil 100% Chocolate Togo

Táto čokoláda má plnú chuť s príjemnými čokoládovými tónmi, nízkou kyslosťou a bylinnými, drevitými, kokosovými a mandľovými tónmi. Vyrába sa z čistých kakaových bôbov.

Neobsahuje pridaný cukor ani mlieko.

Vnútri krásneho obalu sa nachádza celý príbeh o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.

Čokoláda Togo - degustační paleta

Dodatočné parametre

Kategória: Horká čokoláda
Obsah: 45 g
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.