100% čokoláda z Venezuely, Caribe Sleva: min. dat. trvanlivosti 12/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Príbeh oblasti Arismendi
Význam dažďového pralesa
Horká čokoláda obsahuje 100 % kakaa Rio Caribe Superior z kakaových bôbov Criollo a Trinitario pestovaných vo Venezuele, konkrétne v regióne Arismendi v Sucre. Miesto pestovania, podnebie a plodiny rastúce v okolí majú významný vplyv na výslednú chuť kakaa. V týchto kakaových bôboch preto môžete cítiť sladké tóny kvetov a orechov.
Tento druh kakaovníka, známy ako Rio Caribe Superior, sa pestuje medzi inými plodinami v rámci tzv. agrolesníctva. Vďaka tomu podporuje miestnu biodiverzitu a pôsobí aj ako nárazníková zóna, ktorá chráni zvyšné lesy a národný park Península de Paria pred odlesňovaním. Kakaovníku sa darí v spoločnosti iných stromov a plodín. Pestovanie kakaa v tomto regióne pomáha chrániť životné prostredie a zároveň poskytuje poľnohospodárom možnosť spravodlivého zárobku.
Farmári
Vďaka vysokej starostlivosti a prísnym protokolom pri pestovaní, zbere a následnej fermentácii majú tieto kakaové bôby vynikajúcu kvalitu. Zber sa vykonáva výlučne ručne, zozbierané fazule poľnohospodári privezú do centrálnej fermentačnej jednotky, kde sa fermentujú 6 až 7 dní v drevených debnách s riadeným striedaním podľa teploty. V závislosti od počasia sa fazuľa suší na slnku alebo v prístrešku, kým vlhkosť nedosiahne 7 %. Vďaka fermentácii a sušeniu, ktoré sú prispôsobené jednotlivým odrodám a úrodám, má vyrobené kakao skutočne prvotriednu kvalitu.
Hoci sa kakaovníkom vďaka priaznivému podnebiu v štáte Sucre darí, mnohí poľnohospodári sa stále snažia zvýšiť svoju produkciu a zároveň udržať vysokú kvalitu bôbov. Rodina Franceschi, s ktorou Incacao spolupracuje, podporuje miestnych poľnohospodárov a organizuje rôzne školenia o správnych poľnohospodárskych postupoch. Miestni poľnohospodári tak môžu dodávať svoje čerstvo zozbierané kakaové bôby do centrálnej fermentačnej jednotky, kde môžu predávať skutočne kvalitné kakao za vyššie ceny. To ich motivuje k neustálemu zlepšovaniu sa vo svojej oblasti. Napriek zložitým politickým a hospodárskym podmienkam sa rodine Franceschi podarilo udržať vysoký štandard kvality kakaa Rio Caribe, vyvážať ho do celého sveta a poskytovať dôležitý zdroj príjmov pre malé poľnohospodárske rodiny vo Venezuele.
Profil 100% Chocolate Venezuela
Venezuelské kakao Rio Caribe Superior pochádza z odrôd Trinitario a Criollo. Zrná majú nízku kyslosť a intenzívny a silný obsah čokolády so sladkými, orechovými a kvetinovými tónmi. Dôsledné uplatňovanie protokolov počas zberu aj po ňom vedie k vynikajúcej kvalite.
Neobsahuje pridaný cukor ani mlieko.
Vnútri krásneho obalu sa nachádza celý príbeh o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.
Značka Incacao sa vyznačuje spojením vysokej gastronómie s najnovšími potravinárskymi technológiami a funkčnými potravinami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Horká čokoláda |
---|---|
Obsah: | 45 g |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Venezuela a Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.