70% čokoláda s kolagénom-Madagaskar oblast Sambirano, boby Criollo-Trinitario a Forastero - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Príbeh oblasti Sambirano
Význam lesa
Čokoláda Bean to bar so 70 % obsahom kakaa z inkakaa sa vyrába z kakaových bôbov Criollo-Trinitario a Forastero, ktoré pochádzajú z Madagaskaru, konkrétne z oblasti Haut Sambirano. Miesto pestovania, podnebie a plodiny rastúce v okolí majú významný vplyv na výslednú chuť kakaa.
Kakao Sambirano Tsarafandray má krásny chuťový profil so strednou kyslosťou, ovocnými tónmi lesného ovocia a čerešní, jemnými tónmi jazmínu, vanilky a sviežimi tónmi citrusových kvetov v závere.
Kakao Tsarafandray Sambirano je certifikované ako organické. Pri jej pestovaní sa nepoužívajú žiadne syntetické pesticídy, iba prírodné hnojivá. Kakaovníky rastú pod korunami stromov spolu s mangom, banánmi, vanilkou, ananásom, korením a ďalšími plodinami, ktoré potom príjemne dotvárajú ich chuť. Takéto udržateľné poľnohospodársko-lesnícke systémy tvoria nárazníkovú zónu prirodzeného dažďového pralesa Sambirano. Je to veľmi potrebné a dôležité - za posledných 60 rokov zmizlo viac ako 40 % madagaskarských lesov a zvyšné lesy sú fragmentované. Odlesňovanie a erózia pôdy tiež znižujú schopnosť poľnohospodárov produkovať dostatok potravín. S pomocou organizácie Rainforest Alliance pestovatelia kakaa v údolí Sambirano vysádzajú nové stromy a obnovujú prirodzenú krajinu údolia.
Farmári
Drobní pestovatelia kakaa v údolí Sambirano nemali z pestovania svojho slávneho kakaa žiadne výhody, kým Union de Coopérative Lazan'ny Sambirano (UCLS) nezačala realizovať komplexný program zameraný na ekologické poľnohospodárstvo, výber sadivového materiálu a primeranú pozberovú úpravu. UCLS zastrešuje 23 základných družstiev a má 410 členov. Kakao pestované týmto družstvom je certifikované ako ekologické a fair trade v rámci programu SPP (Small Producer Programme). Dodávateľ inkakaa má exkluzívne partnerstvo s Tsarafandray, jedným z hlavných družstiev so 47 členmi. Vďaka tejto spolupráci majú títo drobní pestovatelia priamy prospech z prémiových cien za vysokokvalitné kakao a certifikácie.
Rovnako ako všetky kakaá z Madagaskaru má aj toto kakao vynikajúcu genetiku. Odkedy boli na ostrov privezené prvé kakaovníky, dokonale sa prispôsobili madagaskarskému podnebiu a pôde, vďaka čomu vznikli jedinečné hybridy odrôd criollo, trinitario a forastero. Kakao Tsarafandray sa fermentuje hneď po zbere počas 4-5 dní v trojposchodových drevených debnách a suší sa na slnku.
Profil 70% čokolády z Madagaskaru
- Táto čokoláda je jedinečná aj tým, že je obohatená o MCT, čistú kyselinu C8 oktánovú z kokosu a kolagénový komplex.
- C8 je spomedzi všetkých MCT kyselín najprístupnejšia pre tvorbu ketolátok v pečeni a dodáva telu dodatočný impulz.
- Čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani mlieko.
- Je sladený kombináciou prírodných sladidiel.
- Má nízky glykemický index a je vhodný pre diabetikov, ako aj pre keto a nízkosacharidovú diétu.
- Po rozbalení si môžete na druhej strane obalu prečítať ďalšie podrobnosti o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.
- Značka Incacao sa vyznačuje spojením vysokej gastronómie s najnovšími potravinárskymi technológiami a funkčnými potravinami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Čokolády |
---|---|
Obsah: | 45 g |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Madagaskar a Belgie |
Vhodný pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.