60% čokoláda - Madagascar vanilka Sleva: min. dat. trvanlivosti 12/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vanilka z Madagaskaru, oblasť Sava
Vanilka, ktorou je táto čokoláda belgickej značky Incacao naplnená a ochutená, pochádza z odrody Planifolia, konkrétne zo severovýchodnej časti madagaskarskej oblasti Sava. Zemepisná poloha pestovania, podnebie a okolité plodiny majú významný vplyv na výslednú chuť vanilky. V chuti tejto madagaskarskej vanilky cítiť tóny exotických kvetov.
Okrem toho sa táto vanilka pýši označením "Bourbon Vanilla". Tento termín je špecifický pre vanilku pestovanú v oblastiach Indického oceánu, konkrétne na Madagaskare, Komoroch, Seychelách, Réunione a Mauríciu. Toto označenie pochádza z mien francúzskych kráľov, ktorí vládli v rokoch 1589 až 1789 a potom v rokoch 1815 až 1848. Títo králi premenovali ostrov Réunion na Bourbon. Bourbonská vanilka z Madagaskaru má jedinečnú vôňu a chuť.
Je cenené pre svoje kakaové a ovocné tóny, ktoré sú výsledkom dlhého procesu fermentácie v drevených truhliciach. Tento niekoľkomesačný proces pomáha koncentrovať chuť a vôňu a mení vanilku na absolútne luxusné korenie. Počas fermentácie sa vanilkové struky starostlivo kontrolujú. Kontroluje sa nielen stupeň fermentácie, ale aj priebežné vyraďovanie nekvalitných strukov. V regióne Sáva žijú poľnohospodári, ktorí majú s pestovaním, zberom a fermentáciou vanilky skúsenosti po celé generácie. Odmenou im je spravodlivý príjem, ktorý významne prispieva k ich živobytiu.
Profil čokolády Vanille Madagascar
- Nóty, ktoré v nej môžete cítiť: kvetinové, exotické a ďalšie, pozri obrázok nižšie.
- Čokoláda je jedinečná, pretože je obohatená o MCT, čistú kyselinu C8 oktánovú z kokosu a kolagénový komplex.
- C8 je spomedzi všetkých MCT kyselín najprístupnejšia pre tvorbu ketolátok v pečeni a dodáva telu dodatočný impulz.
- Čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani mlieko. Je sladený kombináciou prírodných sladidiel inozitolu, erytritolu, ribózy a taumatínu (ovocie katemfe).
- Má nízky glykemický index a je vhodný pre diabetikov, ako aj pre keto a nízkosacharidovú diétu.
- Po rozbalení si môžete na druhej strane obalu prečítať ďalšie podrobnosti o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.
- Značka Incacao sa vyznačuje spojením vysokej gastronómie s najnovšími potravinárskymi technológiami a funkčnými potravinami.
Prečítajte si viac o tejto téme
Ako pripraviť najlepšiu horúcu čokoládu
Objavte nízky obsah sacharidov alebo viac energie, menej cukru
Dodatočné parametre
Kategória: | potraviny |
---|---|
Obal: | Papier |
Obsah: | 45 g |
špecifikácie: | Vegánske, Bezlepkové, Keto, Nízky obsah sacharidov, Biohacking, Fairtrade, Bez alergénov, Bez pridaného cukru, Bez laktózy |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.