V decembri sme pre vás pripravili rôzne vianočné akcie, ktoré nájdete v záložke ZĽAVY. Naše tipy na darčeky pre vašich blízkych nájdete v záložke VIANOCE 2023. Prajem vám krásne Vianoce a nakupujte to, čo má zmysel pre vaše zdravie a pohodu.

70% čokoláda s kolagénom - Togo Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g

€7,40 / ks €164,44 / 1 kg
Vyprodáno
Položka bola vypredaná…

Táto čokoláda je jedinečná, pretože je obohatená o MCT, čistú kyselinu C8 oktánovú z kokosu a kolagénový komplex. Čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani mlieko, ale je sladká. Má nízky glykemický index.

Detailné informácie

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Podrobný popis

Príbeh regiónu Togo, Plateau

Význam dažďového pralesa

70 % čokoláda Incacao sa vyrába z kakaových bôbov Forastero a Amelonado, ktoré rastú na západnom pobreží Afriky v oblasti Plateau v Togu. Táto oblasť je známa svojou krásnou prírodou s tropickými lesmi a prírodné vodopády. V posledných desaťročiach sa však rozloha lesov značne zmenšila, čo viedlo k degradácii pôdy a strate biodiverzity. Lesy boli vyklčované a vypálené, aby sa vytvorila pôda pre poľnohospodárstvo a tiež ako zdroj palivového dreva.

Toto kakao má plné telo s príjemnými čokoládovými tónmi, nízkou kyslosťou, bylinnými a drevitými tónmi a kokosovou a mandľovou príchuťou.

Je zaujímavé, že pestovanie kakaa a kávy prispieva k ochrane togských lesov. Týmto plodinám sa najlepšie darí, ak sa pestujú medzi inými stromami a rastlinami, čo sa nazýva agrolesníctvo. Vďaka týmto plodinám majú poľnohospodári silnú motiváciu nevyrúbať stromy, ale naopak ich chrániť, čo následne pomáha zachovať biodiverzitu.

Farmári

Miestni poľnohospodári sušia a fermentujú kakaové bôby na priamom slnku, prikryté palmovými listami. Majster Ouru nakupuje kakaové bôby pre spoločnosť Incacao od družstiev malých poľnohospodárov za spravodlivú cenu, kontroluje ich kvalitu a organizuje ich prepravu do skladu, kde prechádzajú druhým kolom kontroly a triedenia. Vďaka dodávateľovi Incacao môžu drobní pestovatelia predávať kakao priamo na medzinárodnom trhu s kakaom bez mnohých sprostredkovateľov. Takto dostanú spravodlivo zaplatené. Tým sa znižuje rozšírená chudoba, ktorá je v regióne veľmi rozšírená.

Profil 70% Chocolate Togo

  • Čokoláda je jedinečná, pretože je obohatená o MCT, čistú kyselinu C8 oktánovú z kokosu a kolagénový komplex.
  • C8 je spomedzi všetkých MCT kyselín najprístupnejšia pre tvorbu ketolátok v pečeni a dodáva telu dodatočný impulz.
  • Čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani mlieko.
  • Je sladený kombináciou prírodných sladidiel inozitolu, erytritolu, ribózy, thaumatínu (ovocie katemfe)
  • Má nízky glykemický index a je vhodný pre diabetikov, ako aj pre keto a nízkosacharidovú diétu.
  • Po rozbalení si môžete na druhej strane obalu prečítať ďalšie podrobnosti o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.
  • Značka Incacao sa vyznačuje spojením vysokej gastronómie s najnovšími potravinárskymi technológiami a funkčnými potravinami.
    togo-badou

Dodatočné parametre

Kategória: Horká čokoláda
Obsah: 45 g
špecifikácie: Vegánske, Bezlepkové, Keto, Nízky obsah sacharidov, Biohacking, Certifikované ekologické produkty, Fairtrade, Bez alergénov
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: 09/ 2022
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie a Togo
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.