70% čokoláda s kolagénom - Togo Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Príbeh regiónu Togo, Plateau
Význam dažďového pralesa
70 % čokoláda Incacao sa vyrába z kakaových bôbov Forastero a Amelonado, ktoré rastú na západnom pobreží Afriky v oblasti Plateau v Togu. Táto oblasť je známa svojou krásnou prírodou s tropickými lesmi a prírodné vodopády. V posledných desaťročiach sa však rozloha lesov značne zmenšila, čo viedlo k degradácii pôdy a strate biodiverzity. Lesy boli vyklčované a vypálené, aby sa vytvorila pôda pre poľnohospodárstvo a tiež ako zdroj palivového dreva.
Toto kakao má plné telo s príjemnými čokoládovými tónmi, nízkou kyslosťou, bylinnými a drevitými tónmi a kokosovou a mandľovou príchuťou.
Je zaujímavé, že pestovanie kakaa a kávy prispieva k ochrane togských lesov. Týmto plodinám sa najlepšie darí, ak sa pestujú medzi inými stromami a rastlinami, čo sa nazýva agrolesníctvo. Vďaka týmto plodinám majú poľnohospodári silnú motiváciu nevyrúbať stromy, ale naopak ich chrániť, čo následne pomáha zachovať biodiverzitu.
Farmári
Miestni poľnohospodári sušia a fermentujú kakaové bôby na priamom slnku, prikryté palmovými listami. Majster Ouru nakupuje kakaové bôby pre spoločnosť Incacao od družstiev malých poľnohospodárov za spravodlivú cenu, kontroluje ich kvalitu a organizuje ich prepravu do skladu, kde prechádzajú druhým kolom kontroly a triedenia. Vďaka dodávateľovi Incacao môžu drobní pestovatelia predávať kakao priamo na medzinárodnom trhu s kakaom bez mnohých sprostredkovateľov. Takto dostanú spravodlivo zaplatené. Tým sa znižuje rozšírená chudoba, ktorá je v regióne veľmi rozšírená.
Profil 70% Chocolate Togo
- Čokoláda je jedinečná, pretože je obohatená o MCT, čistú kyselinu C8 oktánovú z kokosu a kolagénový komplex.
- C8 je spomedzi všetkých MCT kyselín najprístupnejšia pre tvorbu ketolátok v pečeni a dodáva telu dodatočný impulz.
- Čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani mlieko.
- Je sladený kombináciou prírodných sladidiel inozitolu, erytritolu, ribózy, thaumatínu (ovocie katemfe)
- Má nízky glykemický index a je vhodný pre diabetikov, ako aj pre keto a nízkosacharidovú diétu.
- Po rozbalení si môžete na druhej strane obalu prečítať ďalšie podrobnosti o pôvode a výrobe tejto jedinečnej čokolády.
- Značka Incacao sa vyznačuje spojením vysokej gastronómie s najnovšími potravinárskymi technológiami a funkčnými potravinami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Horká čokoláda |
---|---|
Obsah: | 45 g |
špecifikácie: | Vegánske, Bezlepkové, Keto, Nízky obsah sacharidov, Biohacking, Certifikované ekologické produkty, Fairtrade, Bez alergénov |
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: | 09/ 2022 |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Togo |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.