Chocolat Madagascar 50% Mliečna Čokoláda Single Terroir Mananjary Ambatotsara Estate Bez Palmového Tuku Obsah 75g Výrobca Chocolat Madagascar
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Táto výnimočná mliečna čokoláda od spoločnosti Chocolat Madagascar sa vyrába z nedeodorizovaného kakaového masla, kakaových bôbov a plnotučného mlieka. Je mierne sladená trstinovým cukrom a obsahuje o 80 % menej cukru ako bežná horká čokoláda. Vďaka dokonalej chuti čerstvo spracovaných kakaových bôbov a kakaového masla nie sú potrebné žiadne ďalšie príchute ani sladidlá.
Vyrobené na Madagaskare
Celý proces výroby tejto mliečnej čokolády, od zberu kakaových bôbov až po spracovanie a balenie, prebieha na Madagaskare. Tým sa zabezpečí maximálna čerstvosť surovín a podporí sa miestne hospodárstvo. Tento spôsob výroby je vďaka úspore paliva veľmi šetrný k životnému prostrediu.
Ocenenia a udržateľnosť
Táto mliečna čokoláda bola ocenená na medzinárodných súťažiach za svoj pokrok a neustále zlepšovanie výroby. Značka Chocolat Madagascar sa tiež snaží podporovať miestne hospodárstvo prostredníctvom "raise trade" - celkovej produkcie v krajine pôvodu kakaa.
Zdravé občerstvenie pre celú rodinu
Táto mliečna čokoláda je ideálna pre tých, ktorí hľadajú zdravú pochúťku. Je vhodný pre tehotné ženy, dojčiace matky a deti. Neobsahuje lepok, sóju ani GMO a je bez palmového tuku. S hmotnosťou 75 g je skvelým darčekom pre učiteľov alebo ako súčasť vianočného pohostenia.
Potvrďte svoju lásku k vysokokvalitným potravinám touto exkluzívnou mliečnou čokoládou od Chocolat Madagascar!
Dodatočné parametre
Kategória: | Mliečna čokoláda |
---|---|
Obsah: | 75 g |
špecifikácie: | Bezlepkové, Biohacking, Fairtrade, Bez alergénov, Bez palmového tuku |
Proč koupit: | Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování. |
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Východní pobřeží Madagaskaru |
Vhodné pro: | Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Těhotné-Kojící-Děti |
About Chocolat Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.