80% mliečna čokoláda - Sambirano cca 80% méně cukru než hořké čokolády - 85 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čokoláda Chocolat Madagascar poskytuje 80% mliečnu čokoládu, ktorá je výnimočná svojou svetlohnedou farbou a mierne krémovou štruktúrou. Jeho chuť sa postupne rozvíja na jazyku a odhaľuje citrusové a ovocné tóny. Táto čokoláda sa vyrába z nedeodorizovaného kakaového masla, kakaových bôbov a plnotučného mlieka, čo jej dodáva jedinečný charakter.
Táto čokoláda obsahuje o 80 % menej cukru ako bežná horká čokoláda vďaka dokonalej chuti čerstvo spracovaných kakaových bôbov a použitého kakaového masla. Je veľmi jemne sladená trstinovým cukrom a nepotrebuje žiadne ďalšie dochucovanie ani sladenie.
Vyrobené na Madagaskare
Celý proces výroby tejto čokolády - od zberu kakaových bôbov, ich spracovania, výroby čokolády a balenia - prebieha priamo na Madagaskare. Tým sa zabezpečí maximálna čerstvosť zložiek a vynikajúca chuť konečného výrobku. Tento spôsob výroby podporuje aj miestnu ekonomiku a vďaka úspore paliva je veľmi šetrný k životnému prostrediu.
Čokoláda Chocolat Madagascar je 100 % prírodný výrobok bez chemického spracovania, bez pridaných aróm a konzervačných látok. Značka sa môže pochváliť medzinárodnými oceneniami - 2* Great Taste Awards, 2019 a Bronz Academy of Chocolate Awards, 2018.
Ostrov Madagaskar
Spoločnosť Chocolat Madagascar je neodmysliteľne spojená s ostrovom Madagaskar v Indickom oceáne, ktorý sa považuje za najlepšiu oblasť pestovania kakaa na africkom kontinente. Táto značka patrí tomuto ostrovu od roku 1940.
Ak chcete ochutnať čokoládu z iných častí sveta, odporúčame vám špičkové značky Tosier Chocolatemaker alebo InCacao, ktoré kladú dôraz na fairtradovú výrobu a predovšetkým na používanie najkvalitnejšieho kakaa dostupného na svete.
Dodatočné parametre
Kategória: | Mliečna čokoláda |
---|---|
Obsah: | 85 g |
špecifikácie: | Bezlepkové, Nízky obsah sacharidov, Biohacking, Fairtrade, Bez alergénov, Bez palmového tuku |
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Údolí Sambirano, Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Keto-Těhotné-Kojící-Certifikace Bio |
Proč koupit: | Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování. |
Položka bola vypredaná… |
About Chocolat Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.