Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Úvod do biohackingu

Biokacking je v poslední době hodně moderní a všemožně skloňovaný pojem. Od potravin určených pro biohacking po různé biohackingové techniky. Co to ale vlastně přesně je a co všechno zahrnuje?

Co to je biohacking?

Biohacking je, zjednoduše řečeno, kombinace určitých postupů a principů, které vycházejí z věděcky podložených faktů. Ty pomáhají kontrolovat a optimalizovat naše tělesné i psychické zdraví. Mají tedy zásadní vliv i na naši náladu a výkon. Biohacking klade velký důraz na to, že biologie každého jedince je unikátní a takto je třeba ke každému i přistupovat. Tento přístup vychází z holistického pohledu na zdraví člověka.

Biohacking je dlouhodobý, celoživotní proces péče sebe, nejedná se nějakou rychlou techniku, která vás zázračně uzdraví nebo vám pomůže vyzmizíkovat vaše neduhy. Naopak, biohackingu se věnují převážně zdraví lidé, kteří už mají základy zdravého životního stylu podchycené, a snaží se jej ještě více vyšperkovat.

Co vše biohacking zahrnuje?

Biohacking zahrnuje experimentování v oblasti stravování, cvičení, spánku (na kvalitní matraci), redukce stresu nebo zvyšování tělesné kondice. Do biohackingu tedy spadají i různé mentální cvičení (meditace, dechová cvičení a jiné antistresové techniky), úprava stravy, otužování, psychologické techniky, užívání nootropik, adaptogenů a jiných přírodních prostředků a doplňků stravy.

Biohacking je o vědomém přístupu

Rozdíl mezi člověkem, který se jen snaží pečovat o své zdraví, a biohackerem je zejména v zaznamenávání, měření a porovnávání. Biohackeři změny aplikují postupně a nějaký čas pozorují, jestli mají požadovaný efekt. Na základě toho je pak buď optimalizují, ze svého života vyřadí nebo ponechají. Pro měření a záznamy můžete používat obyčejný deník, existují také speciální aplikace, do kterých můžete údaje zadávat. Mezi biohackery jsou také oblíbené různé náramky nebo například Oura Ring, které přímo určité faktory samy měří a následně i zaznamenávají a zpracovávají do přehledných grafů. 

Biohackeři také nedají dopustit na krevní testy, kterémi si kontrolují hladinu potřebných látek i hormonů v krvi. Z těchto testů můžete vycházet při sestavování vašeho biohackerského plánu a také vám poskytnou validní důkaz o tom, jak se váš zdravotní stav po určité době změnil, a jestli je vhodné pokračovat dál v tom, co děláte.