Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Kokosový sirup z divoké palmy Kithul z nektaru z kokosových ořechů - 525 g

Akce Organic
345 Kč –10 %
Ceylon Kokonati | Bio kokosový sirup z divoké palmy Kithul - 525 ml
345 Kč –10 % 310 Kč / ks 590 Kč / 1 l
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
2.5.2024

Naprosto unikátní sirup z nektaru z kokosových ořechů funguje jako alternativa klasického cukru a jiných sirupů.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Unikátní druh sirupu od Ceylon Kokonati se vyrábí z nektaru květů speciální odrůdy (caryota urens neboli fish tail) divoce rostoucí palmy. Má velmi hustou konzistenci, tmavě hnědou barvu a nízký glykemický index (35). Skvěle se hodí k oslazení ranní kaše, k přelití palačinek či lívanců apod.

Používá se jako přírodní alternativa rafinovaného cukru a silně rafinovaných cukrových sirupů. Můžete s ním nahradit běžný sirup v poměru 1:1. Lze jej použít také místo medu a javorového sirupu. Je skvělý i jako poleva na cereálie, jogurt, lívance nebo zmrzlinu! Využijte jej také při jakémkoliv pečení a k oslazení ranní kaše. Porovnejte jeho chuť s kokosovým nektarem Ceylon Kokonati.

„Kithul“ je srílanské jméno pro různé druhy palem, vědecky známé jako Caryota urens, které rostou v asijských tropech. Je to druh původní kvetoucí rostliny z čeledi palmových ze Srí Lanky, Myanmaru a Indie. Rostou přirozeně ve volné přírodě, v lesních porostech, na polích, na mýtinách v deštných pralesech a dokonce i na domácích zahradách. Tato palma byla na Filipínách používána jako okrasný strom. Říká se jim také toddy palm, wine palm nebo jaggery palm.

Tradiční znalost získávání a redukce mízy pro výrobu kithul sirupu je vysoce střeženým a velmi ceněným tajemstvím, uchovávaným v místních rodinách a předávaným z generace na generaci.


Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Přečtěte si více k tématu

Oslaďte si život přírodně

Vegetariánská a veganská strava

Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní sladidla a cukr
Obsah: 525 g
Vhodné pro: Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bez lepku-Soy Free-Low Carb
Země původu: Srí Lanka
Výrobce: Ceylon Kokonati
Proč koupit: Naprosto unikátní produkt, který nemá na místním trhu obdoby. Nízký glykemický index, doslova zdravé sladidlo. Velký objem. dlouho vydrží.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…