100% chocolate from West Africa oblast Togo, boby Forastero a Amelonado - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Related products
Product detailed description
The story of Togo
The importance of the forest
incacao 's 100% bean to bar chocolate is made from Forastero and Amelonado cocoa beans that grow on the west coast of Africa in the Plateau region of Togo. This area is known for its beautiful natural environment with tropical rainforests and natural waterfalls. However, the forest area has shrunk considerably in recent decades, resulting in land degradation and loss of biodiversity. Forests were cleared and burned to make way for agriculture and also as a source of firewood. Interestingly, the cultivation of cocoa and coffee contributes to the protection of Togo's forests. These crops thrive best when grown among other trees and plants in so-called agroforestry. As a result, farmers have a strong incentive not to cut down trees, but rather to protect them, which in turn helps preserve biodiversity.
Farmers
Local farmers dry and ferment the cocoa beans in direct sunlight, covered with palm fronds. The Master of Ouru buys the cocoa beans for Incacao from the small farmers' cooperatives at a fair price, who also checks their quality and organises their transport to the warehouse, where they undergo a second round of inspection and sorting.
Poverty is widespread in Togo, especially in rural areas where, according to the World Bank, 69% of people live below the $2 a day poverty line. The supplier for Incacao has a direct pricing agreement with the cooperatives that supply Suncao to Togo. Being able to sell their unique cocoa directly on the international market is very important for small growers. Most smallholders in Togo are organised in cooperatives under the umbrella of the Federation of Coffee and Cocoa Growers' Associations. The Federation provides support in the areas of education, market access and financing. In this way, cooperatives can pre-finance their members, providing smallholder farmers with income between harvests so they are able to pay school fees, medical bills and other expenses.
Profile of 100% Chocolate Togo
This chocolate has a full-bodied flavour with pleasant chocolate notes, low acidity and herbal, woody, coconut and almond undertones. It is made from pure cocoa beans.
It contains no added sugar or milk.
Inside the beautiful packaging is the whole story of the origin and production of this unique chocolate.
Additional parameters
Category: | Dark Chocolate |
---|---|
Size: | 45 g |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.