In December, we have prepared various Christmas special offers for you, which you can find in the tab called SALE. Our tips for gifts for your loved ones can be found under the CHRISTMAS 2023 tab. Have a wonderful Christmas and shop for what makes sense for your health and well-being.

70% chocolate with collagen - Togo Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g

€7,40 / pcs €164,44 / 1 kg
Vyprodáno
The item has been sold out…

This chocolate is unique because it is enriched with MCT, pure C8 octanoic acid from coconut, and collagen complex. Chocolate contains no refined sugar or milk, but it is sweet. It has a low glycaemic index.

Detailed information

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Product detailed description

The story of the Togo region, Plateau

The importance of the rainforest

Incacao 's 70% bean to bar chocolate is made from the Forastero and Amelonado cocoa beans that grow on the west coast of Africa in the Plateau region of Togo. This area is known for its beautiful natural environment with tropical forests and natural waterfalls. However, the forest area has shrunk considerably in recent decades, resulting in land degradation and loss of biodiversity. Forests were cleared and burned to make way for agriculture and also as a source of firewood.

This cocoa has a full body with pleasant chocolate notes, low acidity, herbal and woody notes and coconut and almond flavours.

Interestingly, the cultivation of cocoa and coffee contributes to the protection of the Togolese forests. These crops thrive best when grown among other trees and plants, in what is known as agroforestry. Thanks to these crops, farmers have a strong incentive not to cut down trees, but rather to protect them, which in turn helps preserve biodiversity.

Farmers

Local farmers dry and ferment the cocoa beans in direct sunlight, covered with palm fronds. The Master of Ouru buys the cocoa beans for Incacao from the small farmers' cooperatives at a fair price, who also checks their quality and organises their transport to the warehouse, where they undergo a second round of inspection and sorting. Thanks to the supplier to Incacao, smallholder farmers are able to sell cocoa directly to the international cocoa market without many middlemen. That's how they get paid fairly. This reduces the widespread poverty that is very prevalent in the region.

Profile of 70% Chocolate Togo

  • The chocolate is unique because it is enriched with MCT, pure C8 octanoic acid from coconut and collagen complex.
  • C8 is the most bioavailable of all MCT acids for ketone formation in the liver and gives the body an extra boost.
  • Chocolate contains no refined sugar or milk.
  • It is sweetened with a combination of natural sweeteners inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe fruit)
  • It has a low glycemic index, and is suitable for diabetics as well as keto and low carb diets.
  • After unwrapping, you can read more details about the origin and production of this unique chocolate from the other side of the packaging.
  • The Incacao brand is characterized by combining high gastronomy with the latest food technology and functional foods.
    togo-badou

Additional parameters

Category: Dark Chocolate
Size: 45 g
Specs: Vegan, Gluten Free, Keto, Low carb, Biohacking, Certified Organic, Fairtrade, Allergen Free
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: 09/ 2022
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie a Togo
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.