60% sweet chocolate - Mexican vanilla Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Related products
Product detailed description
Mexican vanilla from Vera Cruz and Puebla
Mexico is the original land of vanilla. This fragrant spice was originally grown here by the Totonacs and later by the Aztecs, from whom it was taken over by Spanish colonizers in the 16th century and exported. The vanilla that infuses and flavours this Incacao chocolate is of the Planifolia variety. It blends spicy and earthy vegetal notes.
Growing vanilla requires great skill, patience and delicate handwork, which is of course reflected in the price of this Mexican treasure. Thanks to the cultivation of vanilla and also cocoa beans, local farmers can apply their multi-generational experience and earn a decent income at the same time.
Profile of Vanille Mexico chocolate
- Notes you can smell in it: earthy, currant, spicy, honey, caramel, see picture below.
- The chocolate is unique because it is enriched with MCT, pure C8 octanoic acid from coconut and collagen complex.
- C8 is the most bioavailable of all MCT acids for ketone formation in the liver and gives the body an extra boost.
- Chocolate contains no refined sugar or milk.
- It is sweetened with a combination of natural sweeteners inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe fruit)
- It has a low glycemic index, and is suitable for diabetics as well as keto and low carb diets.
- After unwrapping, you can read more details about the origin and production of this unique chocolate from the other side of the packaging.
- The Incacao brand is characterized by combining high gastronomy with the latest food technology and functional foods.
Additional parameters
Category: | Cashew Milk Chocolate |
---|---|
Size: | 45 g |
Specs: | Vegan, Gluten Free, Keto, Low carb, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, No added sugar, Lactose Free |
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: | 09/ 2022 |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Mexiko |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.