60% chocolate - Madagascar vanilla Sleva: min. dat. trvanlivosti 12/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Related products
Product detailed description
Vanilla from Madagascar, Sava region
The vanilla that infuses and flavours this chocolate from the Belgian brand Incacao is of the Planifolia variety, specifically from the north-eastern part of Madagascar's Sava region. The geographical location of cultivation, the climate and the surrounding crops have a significant influence on the resulting taste of vanilla. In the taste of this Madagascan vanilla you can feel the notes of exotic flowers.
In addition, this vanilla boasts the label "Bourbon Vanilla". This term is specific to vanilla grown in the Indian Ocean regions, specifically Madagascar, Comoros, Seychelles, Reunion and Mauritius. This designation comes from the names of the French kings who ruled from 1589 to 1789 and then from 1815 to 1848. These kings renamed the island of Réunion Bourbon. Bourbon vanilla from Madagascar has a unique aroma and taste.
It is appreciated for its cocoa and fruit notes, which are the result of a long fermentation process in wooden chests. This several-month process helps concentrate the flavor and aroma and turns vanilla into an absolutely luxurious spice. During fermentation, the vanilla pods are carefully supervised. Not only is the degree of fermentation checked, but also any poor quality pods are continuously discarded. The Sava region is home to farmers who have generations of experience in growing, harvesting and fermenting vanilla. They are rewarded with a fair income that contributes significantly to their livelihoods.
Profile of Vanille Madagascar chocolate
- Notes you can smell in it: floral, exotic and more, see picture below.
- The chocolate is unique because it is enriched with MCT, pure C8 octanoic acid from coconut and collagen complex.
- C8 is the most bioavailable of all MCT acids for ketone formation in the liver and gives the body an extra boost.
- Chocolate contains no refined sugar or milk. It is sweetened with a combination of natural sweeteners inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe fruit).
- It has a low glycemic index, and is suitable for diabetics as well as keto and low carb diets.
- After unwrapping, you can read more details about the origin and production of this unique chocolate from the other side of the packaging.
- The Incacao brand is characterized by combining high gastronomy with the latest food technology and functional foods.
Read more on this topic
How to prepare the best hot chocolate
Discover low carb or more energy, less sugar
What to take with you on a hike?
Enhance your workout with the right and effective supplements
Additional parameters
Category: | Food |
---|---|
Cover: | Paper |
Size: | 45 g |
Specs: | Vegan, Gluten Free, Keto, Low carb, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, No added sugar, Lactose Free |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.