Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Rybí olej - Balance Oil+ Premium s vysokým obsahem Omega 3 kyselin - 300 ml

1 985 Kč / ks 6 617 Kč / 1 l
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
23.4.2024

Vyšší kvalita přichází na prémiové úrovni. BalanceOil+ Premium je evolučním pokračováním Zinzino rybího oleje pro rovnováhu polyfenolů a omega kyselin. Mimořádná a inovativní směs využívající R.E.V.O.O. olej poskytuje intenzivní dávku polyfenolů a několika fytonutrientů. Z tohoto důvodu BalanceOil+ Premium umožňuje účinnější a efektivnější vstřebávání a ochranu krevních lipidů než dříve; bezpečně zvyšuje hladiny omega-3, upravuje poměr omega-6:3, vytváří příznivé hladiny cholesterolu, pro fungování srdce2 a mozku1

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

BalanceOil+ Premium je v podstatě upgrade na klasický rybí olej BalanceOil+. Unikátní je díky obsahu R.E.V.O.O. (revolutionary extra virgin olive oil), což je olej z certifikovaných oliv odrůdy Koroneiki s až 30x vyšší hladinou polyfenolů než mají standardní extra panenské olivové oleje. Obsahuje taktéž vysoké množství omega-9 (kyseliny olejové), díky čemuž aktivně podporuje normalizaci hladin cholesterolu v krvi. Jedná se tedy o vysoce prémiovou složku.

Vědecké složení v BalanceOil+ Premium v sobě kombinuje jedinečný jakostní rybí olej s prospěšným množstvím omega-3 a omega-7 a dále s vědecky ověřeným množstvím olivového oleje, který dodává polyfenoly, fytonutrienty a omega-9 ve zvlášť vysokém množství, a přispívá tedy k zesílené oxidační stabilitě omega-3 lipidů.

Polyfenoly se vážou na omega-3 kyseliny a chovají se jako účinné antioxidanty, kdy brání oxidaci lipidů. Posílené polyfenoly v R.E.V.O.O. oleji napodobují polyfenoly přirozeně přítomné v rybách a přenášejí nestabilní omega-3 v těle, dokud je bezpečně nedopraví do buněčných membrán. Polyfenoly a lipidy z mořských ryb spolupracují vysoce synergickým způsobem, čímž umožňují, aby tělo bezpečně vstřebalo, upravilo si a udržovalo hladiny omega-3 nad požadovanými 8 %, které jsou zapotřebí k tomu, aby bylo dosaženo rovnováhy omega-6:3 v poměru nižším než 3:1.

Průměrný poměr omega-6:3 u osob, které neužívají potravinové doplňky s omega-3, je v severní Evropě 12:1, v Evropě 15:1 a v USA 25:1, což ukazují výsledky z největší světové databáze esenciálních mastných kyselin s více než 600 000 testy analyzovanými nezávislou laboratoří Vitas Analytical Services. Po užívání produktů BalanceOil+ Premium po dobu 120 dnů je průměrný poměr ve všech těchto zeměpisných oblastech nižší než 3:1.

Profil fytonutrientů v olivovém oleji R.E.V.O.O.

Olivové polyfenoly              2650 mg/kg

Hydroxytyrozol a tyrozol     1300 mg/kg

Oleokantal + oleacein        1200 mg/kg

Oleuropein                             20 mg/kg

Skvalen                              3740 mg/kg

Vitamín E                             330 mg/kg

Kyselina masklinová              56 mg/kg

S nerovnováhou mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami souvisí celá řada zdravotních problémů. Správný poměr Omega-6 a Omega-3 je velice důležitý zejména v těhotenství a v období kojení, protože nároky na vývoj dětského mozku a nervového systému vyžadují vyšší příjem omega-6 a omega-3, samozřejmě ve vyváženém poměru.

V dnešní době klesá výživová hodnota potravin a naše současná strava obsahuje až 15x vyšší převahu prozánětlivých omega 6 z obilovin a některých rostlinných olejů. Obecné doporučení je, aby poměr mastných kyselin omega-6 : omega-3 ve stravě byl nižší než 5:1. Ideálně však 3:1. Toho je ale v dnešní době opravdu těžké dosáhnout a to i v případě zdravého a pestrého stravování. Proto je vhodné pro vyvážení poměru omega 3 suplementovat.

Jaký máte poměr omega-3 a omega-6 přímo vy, můžete snadno zjistit jednoduchým testem z pohodlí vašeho domova.

ROVNOVÁHA OMEGA-3 A OMEGA-6 MASTNÝCH KYSELIN PODPORUJE:

  • duševní pohodu
  • nervové funkce
  • srdce
  • oběhový systém
  • žaludek, střeva, plíce a pokožku
  • zvyšuje kognitivní výkon

PROBLÉMY SOUVISEJÍCÍ S NEROVNOVÁHOU OMEGA 3 A OMEGA 6:

  • špatná propustnost a vstřebatelnost živin
  • nedostatečná látková výměna, oslabené detoxikační procesy
  • vznik chronického zánětu v těle
  • potíže při učení, zhoršená paměť
  • výkyvy nálad
  • osteoporóza
  • artróza
  • artritida
  • vysoký krevní tlak, ateroskleróza – kornatění tepen, křečové žíly, hemeroidy)
  • neurodegenerativní nemoci: Alzheimer, Parkinson
  • postižení tkání (nádorové buňky, metastáze, rakovina)
  • zrychlené stárnutí
  • ADHD

Doplňkové parametry

Kategorie: Rybí olej
Objem: 300 ml
Země původu: Island
Výrobce: Zinzino AB, Gothenburg, Sweden
Vhodné pro: Keto-Paleo-Raw-GMO Free-Bezlepková dieta
Proč ho koupit: Nejkvaitnější rybí olej na trhu. stačí si přečíst výživové hodnoty a porovnat s konkurencí.

Balance Oil Premium Intro

Superfood Protein Balls Recipe

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zinzino je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.

Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma. Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.

Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?

Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.

Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochází z uzavřených farmových chovů, kde dostávají krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají. 

Složení té nejvyšší kvality

Zinzino produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.

Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.

Kdo za Zinzino stojí?

Vývoj a produkci svých výrobků opírá Zinzino o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.

Mezi tyto odborníky patří:

Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.

Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.

Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.