NENECHTE SI UJÍT VÝPRODEJ BEAN-TO-BAR ČOKOLÁD Z BELGIE, VELKÉ BRITÁNIE A MADAGASKARU V KATEGORII VÝPRODEJ - CENY OD 79 Kč.

Fermentovaná synbiotika - Terrain s aloe vera a kůrou jilmu - 60 ks

799 Kč 13,32 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)

Fermentovaná synbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří přirozený, rozmanitý ekosystém s více než 100 kmeny prospěšných mikrobů a živin, které vyživují trávicí mikroflóru. Nejde o to, kolik miliard CFU bakterií do sebe dostanete samostatně, ale jaký terén vytvoříte pro tvorbu vlastních bakterií.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

  • Doplněk stravy bohatý na enzymy a mikroorganismy, s obsahem BIO ALOE VERA a BIO KŮRY Z JILMU pro úlevu od překyseleného žaludku.

  • Unikátní a účinná symbiotika Kefi-soya™ fermentovaná s 35 kmeny lactobacilů.

  • Nejvyšší bio-dostupnost* díky této unikátní fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.

  • Šetrně lyofilizované potraviny- vakuově sušené mrazem pro zachování veškerých živin.

  • Složení vytvořeno britským kvalifikovaným výživovým poradcem.

*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.

Popis výrobku Terrain

Your Flora Terrain je symbiotikum živých kultur založeném na unikátním složení, které poskytuje kompletní ekosystém mikrobů, kolonizačních faktorů a dalších látek, které vyživují váš jedinečný mikrobiom.

Terrain je speciálně navržen pro citlivé zažívání, protože obsahuje bio potraviny a to jilm kluzký a aloe vera, které jsou považovány za "prebiotické" potraviny pro výživu prospěšné střevní flóry. Konkrétně mají chladivé a demulgující vlastnosti a mohou být užitečné, pokud jde o vyrovnání žaludečních kyselin a zklidnění zaníceného trávicího traktu.

  • Symbiotický základ je vyroben z fermentovaných a naklíčených organických sójových bobů, které jsou ideální potravou pro kultivaci více než 100 druhů prospěšných mikroorganismů.
  • V ájurvédě jsou střeva považována za domov našeho imunitního systému.
  • Toto živé symbiotikum je ideální pro váš běžný životní styl, protože se nemusí skladovat v lednici.
  • Kapsle se také dají vysypat do jídla, pokud máte problém s polykáním kapslí.
Recenze z Velké Británie

 

Problém vyřešen! Se zánětem tlustého střeva se potýkám už léta, zhoršilo se to tak, že jsem cítila bolest a otok po jediném soustu. Vyzkoušela jsem několik předepsaných léků, ale ty jen na chvíli zmírnily bolest. Pak jsem se rozhodla, že bych měla problém vyřešit, místo abych věci jen maskovala. Vyzkoušela jsem tyto a bylo to mé nejlepší rozhodnutí. Břicho mi už neotéká a cítím se skvěle :) Děkuji vám.

Jilm a aloe vera mají chladivé a demulgující účinky a zmírňují přebytečné "horko" a kyselost v zažívání. Z pohledu čínské medicíny (TCM) může nadbytek jangu neboli "tepla" v těle způsobený moderním stresem vést k zánětům. Řešením je obnovení vnitřního "terénu". Kromě protizánětlivých látek produkují jilm kluzký a aloe vera rostlinný sliz, který pomáhá chránit jemnou střevní sliznici a obnovit její integritu. Tato kombinace je ideální pro snížení horka a umožňuje hojení a regeneraci.

Vhodné při nadměrně aktivním trávení pitta.

aloe vera a jilm

Synbiotická směs Your Flora dodává tělu kompletní žijící ekosystém mikroorganismů a živin = tělo tak získává maximální množství aktivované výživy bez kompromisů. Synbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky.

Pro celý výrobní procces se používají pouze certifikované bio ingredience a tradiční metody, aby se dosáhlo co nejlepších výsledků. V závěrečných fázích fermentace se obsažené složky suší mrazem, aby se zachovala jejich přirozená forma. V závěru se výrobek analyzuje, aby se stanovili jeho konenečné výživové hodnoty.

Věděli jste, že...?

Bakterie se mohou rozdělovat každých 15-20 minut, pokud jsou podmínky ve střevě příznivé. V nepříznivých podmínkách bakterie pravděpodobně buď hibernují, nebo zemřou.
  • 1 bakterie se v příznivém a podporovaném prostředí po 12 hodinách rozmnoží na 64 miliard.
  • 100 miliard bakterií se v toxickém prostředí po 1 hodině stane nulou.

Střeva představují největší styčnou plochou těla s okolním prostředím. A jsou tudíž zodpovědná za 70-80 % imunitního systému a potažmo našeho zdraví.

Výzkum prokázal, že fermentované sójové potraviny jsou tím nejlepším zdrojem výživy pro zdravou střevní mikroflóru (mikrobiom). V posledních letech získala samotná sója smíšenou pověst a to hlavně díky způsobu jakým je pěstována, zpracovávána a konzumována.

Na co se ale zapomíná je, že sója ve své fermentované podobě, v potravinách jako jsou miso, tempeh nebo natto, je vysoce výživná a nesmírně prospěšná pro zdravé střevní prostředí. Fermentací zcela změní svou původní strukturu, která má spíše negativní pověst.

Dvě studie provedené na Univerzity of Illinois (UI) dokazují, že fermentace sóji a produktů z ní může dramaticky snížit pravděpodobnost vzniku alergické reakce.

Více informací o fermentaci ZDE.

Soya-image

Nenechte se zmást tvrzením, že více dobré bakterie v jedné kapsli znamená lepší účinnost pro vás. Faktem zůstává, že veškeré živé organismy potřebují zdravé prostředí, aby mohly přežít a vzkvétat. Věděli jste, že z 1 bakterie se může stát 400 triliónů bakterií během jednoho dne pokud bude mít ty správné podmínky pro rozmnožování? Pro dobré bakterie a vaši střevní mikroflóru je důležitější správné prostředí než pouhý počet obsažených bakterií.

'Mikrob není nic. Prostředí je všechno.'

Louis Pasteur (Francouzský biolog, mikrobiolog a chemik)

Váš trávicí mikrobiom je navržen tak, aby reagoval na potraviny, ne na megadávky syntetických látek.

Proč volit synbiotika namísto probiotik

Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu. V případě Your Flora se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™.

Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám. Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.

Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.

synbiotik kasple

Rozdíl mezi prebiotiky, probiotiky a synbiotiky

Prebiotika jsou v podstatě nestravitelné složky stravy a představují „substrát“ pro tělu prospěšné střevní bakterie, tj. navozují specifické změny ve složení a aktivitě střevní flóry, zejména pak podporují růst a množení těchto přátelských bakterií, čímž jsou přínosné pro svého hostitele. Prebiotiky se rozumí zejména vláknina, a to především na bázi oligosacharidů, které jsou přítomny v obilovinách, v ovoci a zelenině.

V případě produktů symbiotické řady YOUR FLORA každý výrobek obsahuje určitý druh ovoce, zeleniny nebo bylin pro své jedinečné vlastnosti při zažívání. Najdete mezi nimi mimo jiné například banán, heřmánek, aloe vera nebo mátu peprnou.

Probiotika jsou živé mikroorganismy, jinými slovy tělu prospěšné bakterie, žijící ve střevech. V případě YOUR FLORA se jedná o 35 druhů těchto živých kultur, s příznivými účinky na zdraví hostitele v případě, že jsou podávány v odpovídajících množstvích. Náš zažívací trakt obsahuje obrovské množství různých bakterií. Z hlediska zdraví je však žádoucí, aby byl zažívací trakt osídlen správnými bakteriemi, s převahou Lactobacillů a Bifidobakterií. Tyto bakterie totiž chrání organismus před patogeny, které mají negativní vliv na lidský organismus. 

Synbiotika jsou takové přípravky, které obsahují probiotikum i prebiotikum současně. Příznivé účinky obou uvedených skupin se tak vzájemně doplňují.

Doplňkové parametry

Kategorie: Synbiotika, probiotika, prebiotika
Obsah: 60 kapslí
Výrobce: Living Planet Distribution ltd.
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.

Poslání Living Nutrition

Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.

Zásady Living Nutrition:

Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.

Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.

Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.

Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.

Produkty Living Nutrition jsou:

100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.

100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.

Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.

100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.

Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.

V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.

100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.

Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.

100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.

Historie Living Nutrition

2014

Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.

2016

Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.

2019

Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.

To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.

2021

V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.

Zakladatel Living Nutrition

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."

Graham Botfield

Unikátní fermentační proces Living Nutrition

Krok č. 1

Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.

Krok č. 2

Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.

Krok č. 3

K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.

Krok č. 4

Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.

Krok č. 5

Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.

Krok č. 6

Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.