Novinka Efekt lupa
 

Acaia - BIO Extra Panenský Olivový Olej [500 ml]

Neohodnoceno
 

acaia olive oil logo

  • Značka olivového oleje ACAIA byla doposud k dostání pouze na zámořských lodích
  • Mnohá ocenění, viz. seznam níže
  • Vzácná a málo známá odrůda oliv KOLOVI z ostrova Lesbos
  • Vyvážená jemná a zároveň bohatá chuť s ovocným aroma

Dostupnost Skladem (2 ks)
Měrná cena 0,60 Kč / 1 ml
299 Kč
260 Kč bez DPH
   
Kód produktu ACAIABIO500
Značka HELLENIC AGRICULTURAL ENTERPRISES
Webová stránka značky hae-gr.com/products.php
Kategorie ACAIA - Extra panenské olivové oleje (Řecko - Lesbos)
 
Chuťově velmi robustní a výrazný extra panenský olivový olej, ve kterém se krásně projevují vlastnosti jedné z nejstarších olivových odrůd - odrůdy Kolovi, která se vyskytuje pouze na ostrově Lesbos. Tato vzácná odrůda není moc známá jak ve světě, tak ani v Řecku. Olivové stromky rostou převážně v hornatých oblastech, v nadmořské výšce 600 m, v půdě s vysokým obsahem břidlice, kde ani nevedou žadné silnice a sběrači se k nim dostanou pouze pěšky nebo na oslu. Proto se tyto olivy sbírají především ručně za pomoci přenosných mechanických sběračů.
Tato značka extra panenského olivového oleje obdržela mnoho mezinárodních cen pro svou jedinečnou chuť a konzistenci.

Na ostrově Lesbos je velmi suché klima s omezenými deštnými srážkami a tato odrůda se tomuto podnebí velmi dobře přizpůsobila. Stromy mají silné a početné kořeny, kterými se z půdy do plodů oliv dostávají unikátní živiny a dodávají olivám jejich finální neobyčejnou chuť.

V chuti je tento olivový olej velmi jemný, až krémový, vzadu však příjemně zemitý a pikantní, s ovocným aroma. Pokud bychom mohli slovně popsat jeho fantastickou chuť a vůni, zvolili bychom slova jako čerstvě posekaná tráva, bylinky a listí spojené s ořechy, tropickým ovocem a jablkem.  Chuť ACAIA olivového oleje je nesrovnatelná s běžně dostupnými oleji na trhu a využijete ji jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.

Ve studené kuchyni se tento olivový olej používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení apod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby anebo jakékoliv smažené pokrmy (kouřový bod je 210°C - Acaia je extra panenský olivový olej vysoké kvality s nízkým pH). Dá se využít i při pečení slaných i sladkých pokrmů.

V letních zeleninových salátech doporučejeme kombinovat tento olej s mořskou Real Salt solí, kde je na výběr cibulová, česneková nebo bylinková příchuť. Kvalitní esenciální přísady jako je olivový olej a mořská sůl doslova vyzdvihnou chuť čerstvé zeleniny a zcela uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.

Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci. Olivový olej ACAIA je chráněn před světlem díky láhvi vyrobené z černého skla.

Odrůda Kolovi

Všeobecně jsou extra panenské olivové oleje oslavovány jako zdroj vitamínů a antoxidantů a v moderní společnosti jsou nedílnou součástí zdravé a správné výživy. Pravidlem ovšem je, že čím více antioxidantů olivovové oleje obsahují, tím více je jeho chuť nahořklá, což je v kombinaci s pronikavým aroma pro mnoho uživatelů nepřijatelné. Olivy Kolovi nabízí to nejlepší co milovník panenských olivových olejů žádá, obsah plný živin kde chuť a aroma nejsou kompromitovány. Souhlasí i porotci na mezinárodních soutěžích, kteří tento olej pravidelně oceňují.

Konzistence Olej
Obal Tmavé sklo
Obsah 500 ml
Země původu Řecko, Lesbos
Výrobce Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece
Vhodné pro Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free

Sběr oliv KOLOVI na ostrově Lesbos


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.