In December, we have prepared various Christmas special offers for you, which you can find in the tab called SALE. Our tips for gifts for your loved ones can be found under the CHRISTMAS 2023 tab. Have a wonderful Christmas and shop for what makes sense for your health and well-being.

Chocolat Madagascar 50% Milk Chocolate Single Terroir Mananjary Ambatotsara Estate Without Palm Fat Content 75g Manufacturer Chocolat Madagascar

€9,05 / pcs €120,67 / 1 kg
Skladem (>3 pcs)
Delivery to:
08/05/2024

Unique milk chocolate made from the finest and freshest Grand Cru cocoa beans from the Mananjara single farm, located on the Ambatotsara plantation on the east coast of the island. This milk chocolate has a robust, very creamy and slightly spicy taste.

Detailed information

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Product detailed description

This exceptional milk chocolate from Chocolat Madagascar is made from undeodorised cocoa butter, cocoa beans and whole milk. It is lightly sweetened with cane sugar and contains 80% less sugar than regular dark chocolate. Thanks to the perfect taste of the freshly processed cocoa beans and cocoa butter, there is no need for any extra flavouring or sweetening.

Made in Madagascar

The entire process of making this milk chocolate, from harvesting the cocoa beans, to processing and packaging, takes place in Madagascar. This ensures maximum freshness of raw materials and supports the local economy. This production method is also very environmentally friendly due to the fuel savings.

Awards and sustainability

This milk chocolate has been awarded at international competitions for its progress and continuous improvement in production. The Chocolat Madagascar brand also seeks to support the local economy through 'raise trade' - total production in the country of origin of the cocoa.

Healthy snacks for the whole family

This milk chocolate is ideal for those looking for a healthy treat. It is suitable for pregnant women, nursing mothers and children. It does not contain gluten, soy or GMO and is palm fat free. At 75g, it makes a great gift for teachers or as part of a Christmas treat.

Confirm your love for high quality food with this exclusive milk chocolate from Chocolat Madagascar!

Additional parameters

Category: Milk chocolate
Size: 75 g
Specs: Gluten Free, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, No palm fat
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Východní pobřeží Madagaskaru
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Těhotné-Kojící-Děti

About Chocolat Madagascar

Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.