In December, we have prepared various Christmas special offers for you, which you can find in the tab called SALE. Our tips for gifts for your loved ones can be found under the CHRISTMAS 2023 tab. Have a wonderful Christmas and shop for what makes sense for your health and well-being.

Chocolat Madagascar Dark chocolate 75% Ottange Mava Estate Sambirano - Without palm fat, Contents 75 g, Country of origin Madagascar

€9,05 / pcs €120,67 / 1 kg
Skladem (>3 pcs)
Delivery to:
02/05/2024
This 75% dark chocolate Chocolat Madagascar is a unique product for gourmets and connoisseurs. It comes from Madagascar, where it is produced and packaged on site. Palm fat free, suitable for vegans, gluten free and certified organic. Ideal for special diets, fitness, low-carbohydrate diets or as a healthy snack. A great gift for Easter, Christmas 2022 or Mother's Day.

Detailed information

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Product detailed description

This limited 75% chocolate is a special product of the Chocolat Madagascar brand. It is made from single origin and single domaine cocoa beans from only one area - the Mava plantation, Ottange Farm. As with wine or coffee, the type of soil and climate also affect the taste of cocoa beans. This plantation is also certified organic.

The cocoa beans from this farm have a delicately spicy taste with notes of yellow fruit, honey, roasted nuts and leather. Production takes place directly in Madagascar, ensuring maximum freshness of the beans and supporting the local economy. This product is 100% natural - no chemical processing, no added flavours or preservatives.

Honours and awards

Chocolate was recognized at the Shining Bright Awards in 2021 for its progress and continuous improvement in chocolate production. It also won Gold at the Academy of Chocolate Awards in 2020 and the Cocoa of Excellence Awards in 2017.

Why choose this chocolate?

  • This is the only chocolate in the Czech Republic from Madagascar that is tree to bar - produced and packaged in the place of production.
  • This dark chocolate is a good choice for vegans and those following a low-carb diet.
  • It will delight lovers of high percentage chocolates.
  • The ideal gift for various occasions such as Easter, Mother's Day or World Chocolate Day (7.7).

Don't choose cheap milk chocolate from the supermarket. Rather, support quality products from companies like Chocolat Madagascar that are committed to ethical production and support local farms.

Additional parameters

Category: Dark Chocolate
Size: 75 g
Specs: Vegan, Low carb, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, Lactose Free, No palm fat, Organic certification
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Madagaskar
Vhodné pro: Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Keto-Těhotné-Kojící-Certifikace Bio

About Chocolat Madagascar

Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar

Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar

Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.