Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Pravda o soli Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít

99 Kč / ks 99 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
2.5.2024

Dr. James DiNicolantonio, přední vědec v oblasti kardiovaskulárního výzkumu, recenzoval více než 500 publikací ve snaze rozluštit dopad solení na krevní tlak a srdeční nemoci. A dospěl k ohromujícímu závěru: drtivá většina z nás nepotřebuje svůj příjem soli sledovat. 

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

  • Studené končetiny mohou znamenat, že potřebujete více soli.
  • Chronický nedostatek soli může zvýšit hladinu inzulínu, protože inzulín pomáhá udržovat sodík v ledvinách.
  • 8-10g soli = 3-4g sodíku.
  • Osoba s běžně fungujícími ledvinami a normálním krevním tlakem může bez problémů vyměšovat až 10x více soli, než co zkonzumuje za celý den.
  • Původní potraviny byly vodního rázu a měli mnohem vyšší obsah soli než dnešní potraviny.
  • V průměru jsou naše ledviny schopny filtrovat mezi 1.45kg - 1.63kg soli (0.58kg - 0.65kg sodíku) za den.
  • Nízký příjem soli stresuje ledviny a způsobuje sníženou energii/ únavu, protože tělo chce zabránit pocení. Toto může vést k přibývání na váze.
  • Staří Římané konzumovali 25g soli denně. Evropané v 16. století konzumovali 40g denně a Evropané v 18. století dokonce konzumovali až 70g denně.
  • Dietáři na low-carb (nízko-sacharidovém) plánu potřebují extra 2g kvalitní soli denně.
  • Sůl není adiktivní a tělo pozná, kdy mělo dostatek a dokáže její přebytek vypotit.
  • Vyšší spotřeba soli pomáhá redukovat stres a úzkost.
  • Konzumace soli před cvičením a během cvičení pomáhá chladit tělo rychleji kvůli zvýšenému krevnímu oběhu.
  • Těhotné a kojící ženy potřebují více soli.
  • Konec knihy porovnává pro a proti nejrůznějších druhů solí. Autor má nejradši Redmond Real Salt.

... protože soli je zapotřebí!

Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít

To doporučení jsme všichni slyšeli: chcete-li mít zdravé srdce, nejezte víc než jednu čajovou lžičku soli denně. Většina lidí, kterým záleží na vlastním zdraví, se řídí obecně přijímaným názorem – že solnička je nejjistější způsob, jak si uhnat infarkt – a musí pak jíst neslaná nemastná, ale „srdci prospěšná“ jídla.

Jenže co když je ta rada o nízkém příjmu soli od základu mylná?

Dr. James DiNicolantonio, přední vědec v oblasti kardiovaskulárního výzkumu, recenzoval více než 500 publikací ve snaze rozluštit dopad solení na krevní tlak a srdeční nemoci. A dospěl k ohromujícímu závěru: drtivá většina z nás nepotřebuje svůj příjem soli sledovat. Našemu zdraví by ve skutečnosti prospělo, kdybychom solili víc. Pravda o soli líčí pozoruhodný příběh o nespravedlivé démonizaci soli – neslýchané drama o egoismu a soupeření zájmů. Dozvídáme se pravdu o tom, jak to sůl schytávala za jiný bílý krystal: cukr. 

Nedostatek soli může vést k následujícím potížím

  • Stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech.
  • Uvrhne tělo do režimu polohladovění.
  • Způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep.

Oproti tomu jedení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy

  • Zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností.
  • Zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních.

Dr. DiNicolantonio vás seznámí s nejlepšími způsoby, jak zase vrátit do stravy sůl. Jeho revoluční pětibodový program umožňuje „překalibrování solného termostatu“ v těle, abyste se dostali na svoji jedinečnou, ideální hladinu soli.

Věda už ustoupila od dogmatu o nízkém příjmu soli a měli byste i vy – může na tom záviset váš život!

Prolistujte si pár stránek z knihy zde.

Doplňkové parametry

Kategorie: Odborná literatura
Počet stran: 287
Datum vydání: 1.11.2017
Překladatel: Jan Kozák
Vazba: Brožovaná s klopami
Originální Název: The Salt Fix: Why the Experts got it All Wrong – and How Eating More Might Save Your Life

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: