Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Pravda o soli

Neohodnoceno
 
  • Studené končetiny mohou znamenat, že potřebujete více soli.
  • Chronický nedostatek soli může zvýšit hladinu inzulínu, protože inzulín pomáhá udržovat sodík v ledvinách.
  • 8-10g soli = 3-4g sodíku.
  • Osoba s běžně fungujícími ledvinami a normálním krevním tlakem může bez problémů vyměšovat až 10x více soli, než co zkonzumuje za celý den.
  • Původní potraviny byly vodního rázu a měli  mnohem vyšší obsah soli než dnešní potraviny.
  • V průměru jsou naše ledviny schopny filtrovat mezi 1.45kg - 1.63kg soli (0.58kg - 0.65kg sodíku) za den.
  • Nízký příjem soli stresuje ledviny a způsobuje sníženou energii/ únavu, protože tělo chce zabránit pocení. Toto může vést k přibývání na váze.
  • Staří Římané konzumovali 25g soli denně. Evropané v 16. století konzumovali 40g denně a Evropané v 18. století dokonce konzumovali až 70g denně.
  • Dietáři na low-carb (nízko-sacharidovém) plánu potřebují extra 2g kvalitní soli denně.
  • Sůl není adiktivní a tělo pozná, kdy mělo dostatek a dokáže její přebytek vypotit.
  • Vyšší spotřeba soli pomáhá redukovat stress a úzkost.
  • Konzumace soli před cvičením a během cvičení pomáhá chladit tělo rychleji kvůli zvýšenému krevnímu oběhu.
  • Těhotné a kojící ženy potřebují více soli.
  • Konec knihy porovnává pro a proti nejrůznějších druhů solí. Autor má nejradši Redmond Real Salt.
Dostupnost Skladem (5 ks)
286 Kč
236,36 Kč bez DPH
   
Kategorie E-SHOP
 
... protože soli je zapotřebí!
Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít

To doporučení jsme všichni slyšeli: chcete-li mít zdravé srdce, nejezte víc než jednu čajovou lžičku soli denně. Většina lidí, kterým záleží na vlastním zdraví, se řídí obecně přijímaným názorem – že solnička je nejjistější způsob, jak si uhnat infarkt – a musí pak jíst neslaná nemastná, ale „srdci prospěšná“ jídla.
Jenže co když je ta rada o nízkém příjmu soli od základu mylná?
Dr. James DiNicolantonio, přední vědec v oblasti kardiovaskulárního výzkumu, recenzoval více než 500 publikací ve snaze rozluštit dopad solení na krevní tlak a srdeční nemoci. A dospěl k ohromujícímu závěru: drtivá většina z nás nepotřebuje svůj příjem soli sledovat. Našemu zdraví by ve skutečnosti prospělo, kdybychom solili víc. Pravda o soli líčí pozoruhodný příběh o nespravedlivé démonizaci soli – neslýchané drama o egoismu a soupeření zájmů. Dozvídáme se pravdu o tom, jak to sůl schytávala za jiný bílý krystal: cukr. 
Nedostatek soli může vést k následujícím potížím:
• Stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech.
• Uvrhne tělo do režimu polohladovění.
• Způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep.
Oproti tomu jedení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy:
• Zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností.
• Zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních.
Dr. DiNicolantonio vás seznámí s nejlepšími způsoby, jak zase vrátit do stravy sůl. Jeho revoluční pětibodový program umožňuje „překalibrování solného termostatu“ v těle, abyste se dostali na svoji jedinečnou, ideální hladinu soli. Věda už ustoupila od dogmatu o nízkém příjmu soli a měli byste i vy – může na tom záviset váš život!
Prolistujte si pár stránek z knihy zde:

https://issuu.com/nakladatelstvijota/docs/pravda_o_soli

 

Počet stran 287
Datum vydání 1.11.2017
Překladatel Jan Kozák
Vazba Brožovaná s klopami
Originální Název The Salt Fix: Why the Experts got it All Wrong – and How Eating More Might Save Your Life

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.