85% dark 'single origin' chocolate - BIO
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Related products
Product detailed description
Discover a luxurious gourmet experience with our 85% dark chocolate 'single origin' from Chocolat Madagascar. This high-percentage dark chocolate is made with 85% cocoa from certified (Organic Ecocert) cocoa beans from the Sambirano region of Madagascar. The chocolate is sweetened with raw cane sugar from the Ampasimanolotra region.
The flavour of this dark chocolate combines notes of citrus fruit and mulled wine with a pleasantly bitter cocoa taste. It has a velvety texture, melts smoothly on the tongue and has a long finish in which its individual flavour notes are gradually revealed. Its reddish-brown colour adds visual pleasure as well as flavour.
This chocolate does not contain milk, so it is also suitable for vegans. It is a 100% natural product - no chemical processing, no added flavours or preservatives.
Chocolat Madagascar is a brand with a long history dating back to 1940. Their chocolate is sustainably produced on the original retro chocolate line and has a cult reputation. The Chocolat Madagascar brand has elevated the concept of fair trade to raise trade, which means that the entire production process takes place in the country of origin of the cocoa.
Join us on Instagram to keep up to date with the latest from the Chocolat Madagascar brand and get inspired by regular chocolate recipes.
Support ethical production and discover the true taste of luxury chocolate with our 85% dark 'single origin' chocolate from Chocolat Madagascar.
Additional parameters
Category: | Dark Chocolate |
---|---|
Size: | 85 g |
Specs: | Vegan, Gluten Free, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, Lactose Free, No palm fat, Organic certification |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů na ostrově Madagaskar. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Údolí Sambirano, Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Certifikace Bio |
About Chocolat Madagascar
Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.