Chocolat Madagascar Dark chocolate 85% from the Sambirano Valley 85 g Without palm fat Vegan
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Related products
Product detailed description
This high-percentage dark chocolate from Chocolat Madagascar is made with 85% cocoa from single origin Grand Cru de Sambirano cocoa beans. It is lightly sweetened with raw cane sugar from the Ampasimanolotra region and is dairy-free, making it an ideal choice for vegans. This gluten-free food is also suitable for those following a low-carbohydrate diet.
The flavour of this dark chocolate combines notes of raisins and citrus fruits with a pleasantly bitter taste of cocoa. This award-winning dark chocolate has a very delicate flavour and stands out with its beautiful reddish-brown colour and velvety texture. It melts pleasantly on the tongue and has a long finish in which its individual flavour notes are gradually revealed.
Awards and origin
The chocolate was awarded silver in the US finals of the International Chocolate Awards in 2014, bronze in the Academy of Chocolate awards in 2015 and bronze in the world finals of the International Chocolate Awards in 2016. The island of Madagascar in the Indian Ocean is considered to be the best cocoa-growing region on the African continent, and Chocolat Madagascar is a brand that has been inseparable from it since 1940.
Making tree to bar chocolates
The entire production process - from the harvesting of the cocoa beans, to their processing, to the subsequent production of the chocolates and their packaging - takes place directly in Madagascar, making this product a unique eco-friendly solution. The Chocolat Madagascar brand has elevated the concept of fair trade to raise trade.
The term 'raise trade' means that the overall production process takes place directly where the cocoa is grown. This supports the local economy and minimises the impact on the environment.
This luxury chocolate is a great gift for lovers of high percentage chocolates, an ideal addition for special diets such as gluten-free or vegan diets. It is also a great gift for various occasions such as Easter, Mother's Day or Christmas.
Additional parameters
Category: | Dark Chocolate |
---|---|
Size: | 85 g |
Specs: | Vegan, Gluten Free, Low carb, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, Lactose Free, No palm fat |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů na ostrově Madagaskar. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Údolí Sambirano, Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Těhotné |
About Chocolat Madagascar
Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.