Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Wholefood resveratrol - Resvital antioxidant, imunita, cukr v krvi - nabízíme kapsle nebo prášek

915 Kč / ks 1 239 Kč / ks od 915 Kč / ks 10 Kč / 1 ks 10 325 Kč / 1 kg
Skladem (>3 ks) Skladem (>3 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.4.2024 29.4.2024 Zvolte variantu

Kapsle nebo prášek s raw sušeným práškem z červeného hrozna. Bohaté na resveratrol, vitamín C, chrom, draslík a ovocné kyseliny.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Kapsle a prášek Resvital od značky North American Herbs and Spice obsahují raw prášek z červených kyselých hroznů bez chemického zpracování, nejčerstvější dostupný extrakt z hroznů.

Tento na slunci sušený přípravek plný fotonové energie je bohatý na resveratrol, kyselinu jablečnou, kyselinu vinnou, vitamín C a minerální látky, jako je chrom a draslík. Pro jeho výrobu se používá celá hroznová slupka, semínka a kyselá dužina, takže se jedná o opravdu komplexní extrakt z hroznů.

  • KAPSLE: V jedné dávce, dvě kapsle, se nachází 1000 mg směsi ze sušených hroznů s obsahem resveratrolu, z čehož je 31 mg draslíku a 3.3 mg vitaminu C.
  • PRÁŠEK: V jedné dávce, lžička, se nachází 5000 mg směsi ze sušených hroznů, z čehož je 47 mg draslíku, 42 mcg chrómu a 5 mg vitaminu C.

Co je resveratrol?

  • Resveratrol je rostlinná sloučenina, která působí jako antioxidant. Mezi jeho hlavní zdroje v potravinách patří červené víno, hrozny, některé bobuloviny a arašídy.
  • Tato sloučenina bývá koncentrována především ve slupkách a semenech hroznů a bobulovin.
  • Tyto části hroznů jsou součástí fermentace červeného vína, proto je v něm obzvláště vysoká koncentrace resveratrolu (zdroj).
  • Většina výzkumů resveratrolu však byla provedena na zvířatech a ve zkumavkách za použití vysokých množství této sloučeniny (zdroj 1) (zdroj 2).
  • Z omezeného výzkumu u lidí se většina zaměřila na doplňkové formy sloučeniny v koncentracích vyšších, než jaké lze získat potravou (zdroj).

Resveratrol a cukrovka

  • Nová studie zkoumá, zda antioxidant běžně obsažený v některých druzích vína a ovoce má příznivý vliv na kardiovaskulární zdraví pacientů s cukrovkou.
  • Tato sloučenina patří mezi polyfenoly, tedy mezi skupinu chemických látek rostlinného původu s antioxidačními vlastnostmi.
  • Některé studie (zdroj) naznačují, že polyfenoly mohou mít ochrannou roli proti srdečním onemocněním tím, že zlepšují funkci cév a regulují zánět.
  • Nový výzkum, prezentovaný na vědeckém zasedání Americké kardiologické asociace ohledně arteriosklerózy, trombózy a cévní biologie, a periferních cévních onemocnění v roce 2017 v Minnesotě, zkoumal vliv resveratrolu na tuhost tepen u lidí s cukrovkou.

Účel studie

  • S přibývajícím věkem se naše tepny stávají méně pružnými.
  • To může mít za následek různé nežádoucí kardiovaskulární příhody, včetně zvýšeného krevního tlaku, ischemické choroby srdeční a mrtvice.
  • Jak vysvětlují autoři nové studie, pacienti s cukrovkou vykazují známky předčasného stárnutí tepen.
  • Některé studie na zvířatech však ukázaly, že resveratrol může snížit tuhost aorty - hlavní tepny v lidském těle, která dopravuje krev od srdce do zbytku těla.
  • Tyto studie odhalily, že resveratrol aktivuje gen zvaný SIRT1, který může zpomalit stárnutí.
  • Dosavadní výzkum motivoval tým vědců - vedený doktorandkou Ji-Yao Ellou Zhang, která působí na Whitakerově kardiovaskulárním institutu na Bostonské univerzitě v Massachusetts - k tomu, aby prozkoumali, zda má resveratrol stejný účinek i u lidí.

Závěry studie

  • Standardní metodou (zdroj) pro měření tuhosti aorty je test zvaný rychlost karoticko-femorální pulzové vlny (CFPWV).
  • V nové studii vědci použili test CFPWV ke stanovení tuhosti aorty u 57 pacientů s diabetem 2. typu.
  • Účastníkům bylo v průměru 56 let a podle standardních výpočtů indexu tělesné hmotnosti (BMI) byli považováni za obézní.
  • Na začátku byly pacientům podávány denní dávky 100 miligramů resveratrolu po dobu dvou týdnů.
  • Poté byla dávka zvýšena na 300 miligramů denně po dobu dalších dvou týdnů.
  • Pacientům bylo rovněž podáváno odpovídající placebo bez polyfenolů po dobu celkem čtyř týdnů, přičemž mezi jednotlivými kúrami bylo dvoutýdenní vymývací období.
  • V celé studijní skupině nebyly po podávání resveratrolu zjištěny žádné statisticky významné změny.
  • V podskupině 23 pacientů, u kterých byla na počátku studie zjištěna vysoká tuhost tepen, však dávka resveratrolu 300 miligramů denně zřejmě snížila tuhost aorty o 9 %.
  • Tento účinek navíc úměrně koreloval s dávkou: 100 miligramový denní příjem resveratrolu snížil tuhost aorty o menších 4,8 procenta.
  • Naopak při užívání placeba se tuhost aorty zvýšila.

Kdo má z doplňování resveratrolu větší užitek

  • Resveratrol může být více prospěšnější pro pacienty s cukrovkou než pro zdravé jedince.
  • Hlavní autorka studie, Dr. Naomi M. Hamburg, komentovala význam těchto zjištění: "Závěr přispívá k novým důkazům, že mohou existovat zásahy, které mohou zvrátit abnormality cév, k nimž dochází se stárnutím a které jsou výraznější u lidí s cukrovkou 2. typu a obezitou," uvedla Hamburgová v tiskovém prohlášení.
  • Dr. Hamburg, která je zároveň vedoucí sekce cévní biologie na Lékařské fakultě Bostonské univerzity v Massachusetts, však upozorňuje, že resveratrol nemusí být tak prospěšný pro lidi, kteří nemají cukrovku: "Účinek resveratrolu se může týkat spíše zlepšení strukturálních změn v aortě a méně uvolnění cév a lidé s normálnější tuhostí aorty nemusí mít takový přínos," řekla.
  • K výsledkům studie se vyjádřila také její hlavní autorka: "Zjistili jsme, že resveratrol u lidí také aktivuje gen dlouhověkosti SIRT1, a to může být potenciální mechanismus, jakým doplňky stravy snižují tuhost aorty," řekla Zhang. "Změny v této malé a krátkodobé studii však nejsou důkazem. K ověření účinků každodenního užívání doplňku stravy s resveratrolem na funkci cév jsou zapotřebí studie s delší léčbou."

Doplňkové parametry

Kategorie: Bylinné doplňky stravy
Obsah: 120 g, 90 ks
Specifikace: Bez lepku, Keto, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Bez palmového tuku, Paleo
Výrobce: North American Herb & Spice, PO Box 4885 Buffalo Grove, IL. 60089 Tel: 800-243-5242, https://www.northamericanherbandspice.com/
Země původu: Ilinois, USA
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Kojící

What does "Whole Food" mean and why do Whole Foods matter?

Whole Food VS Synthetic Vitamins

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

North American Herb and Spice je předním světovým producentem vysoce kvalitních přírodních doplňků výživy již od 90. let minulého století. Jejich stěžejním produktem je oreganový olej P73. NAHS je v tomto směru průkopníkem a stojí za používání divokého oreganového oleje jako alternativě k nadužívání antibiotik.

Hlavním pilířem značky North American Herb and Spice je filozofie, že výživa z raw celistvých potravin je klíčem k udržení optimálního zdraví. Tuto značku založila Judy Kay Gray, MS, aby vyvíjela jedinečné produkty z přírodně silných ingrediencí. North American Herb and Spice pro výrobu svých produktů získává to nejlepší ovoce, bylinky a koření na světě, od vzdálených hor Středomoří až po údolí amazonského deštného pralesa. Základem jejich výrobků je ručně sbírané divoké koření. Konečným výsledkem jsou nejčistší a nejsilnější extrakty, vyrobené z nejlepších surovin bez pesticidů, chemikálií a rozpouštědel.

Ve všech NAHS doplňcích stravy je zachycena síla přírody. Dostane se vám jí na maximum: plnospektrální a plnohodnotné potraviny s genetickým otiskem, který poskytuje pouze příroda. Na základě rozsáhlého výzkumu jsou pak tyto složky zkombinovány tak, aby vytvořily synergii a účinnost, kterou potřebujete pro optimální zdraví.

Zakladatelka a majitelka, paní Judy Gray, dosáhla magisterského titulu v oboru vědy a výživy. Je mistryní receptury a silnou zastánkyní tradičních, udržitelných postupů. Společnost North American Herb and Spice založila proto, aby všem poskytla bezprecedentní přístup ke skutečně přírodním prostředkům z divokých rostlin.

Produkty podložené vědeckými výzkumy

Ve společnosti NAHS provedli řadu průkopnických studií o potentních účincích a síle divokého oreganového oleje P73. Tyto studie vedly k obnovení zájmu o antiseptické schopnosti divokého oreganového oleje jako přírodní alternativě k antibiotikům.

Suroviny z té nejčistší přírody

NAHS spolupracuje s obyčejnými lidmi, kteří potřebné ingredience ručně sbírají v odlehlých koutech divoké a nenarušené přírody, ať už z vysokých středomořských hor, peruánské Amazonie, dalekého severu divoké Kanady, odlehlých sibiřských lesů či dalších míst. Díky této spolupráci NAHS získává nejen ty nejčistší a nejpotentnější složky, ale také podporuje přírodní vesnice a komunitní infrastrukturu. Domorodé komunity dary, stavbou škol a otevíráním studní a také zasíláním jejich vysoce účinných přírodních doplňků stravy pro ty, kteří to potřebují.