In December, we have prepared various Christmas special offers for you, which you can find in the tab called SALE. Our tips for gifts for your loved ones can be found under the CHRISTMAS 2023 tab. Have a wonderful Christmas and shop for what makes sense for your health and well-being.

80% milk chocolate - Sambirano cca 80% méně cukru než hořké čokolády - 85 g

€6,16 / pcs €72,47 / 1 kg
Vyprodáno
The item has been sold out…
"80% Milk Chocolate - Sambirano by Chocolat Madagascar is a luxury delicacy made from the finest cocoa beans from the Sambirano Valley. Palm fat and gluten free, suitable for vegetarians and fitness nutritionists. This unique 'tree to bar' chocolate is the perfect gift for World Chocolate Day, Easter or Christmas 2023."

Detailed information

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Product detailed description

Chocolat Madagascar delivers 80% milk chocolate that is exceptional for its light brown colour and slightly creamy texture. Its taste gradually develops on the tongue, revealing citrus and fruity notes. This chocolate is made from undeodorised cocoa butter, cocoa beans and whole milk, which gives it a unique character.

This chocolate contains 80% less sugar than regular dark chocolate, thanks to the perfection of taste of the freshly processed cocoa beans and cocoa butter used. It is very lightly sweetened with cane sugar and does not need any extra flavouring or sweetening.

Made in Madagascar

The entire process of making this chocolate - from harvesting the cocoa beans, processing them, making the chocolate and packaging - takes place right here in Madagascar. This ensures maximum freshness of the ingredients and excellent taste of the final product. This method of production also supports the local economy and is highly environmentally friendly due to fuel savings.

Chocolat Madagascar is a 100% natural product with no chemical processing, no added flavours or preservatives. The brand boasts international awards - 2* Great Taste Awards, 2019 and Bronze Academy of Chocolate Awards, 2018.

Island of Madagascar

Chocolat Madagascar is intrinsically linked to the island of Madagascar in the Indian Ocean, which is considered the best cocoa-growing area on the African continent. This mark belongs to this island since 1940.

If you want to try chocolates from other parts of the world, we recommend the ultra high-end brands Tosier Chocolatemaker or InCacao, where the emphasis is on fairtrade production and, above all, the use of the finest cocoa available in the world.

diagram_of_contents_of_65_bar_vs_industrial_milk_chocolatelowres Acad-Choc-Bronze-2018 raistrade graf FPkzzxfWUAA-6on

Additional parameters

Category: Milk chocolate
Size: 85 g
Specs: Gluten Free, Low carb, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, No palm fat
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Údolí Sambirano, Madagaskar
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Keto-Těhotné-Kojící-Certifikace Bio
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.
The item has been sold out…

About Chocolat Madagascar

Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.