Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Grass-fed hovězí plíce s játry - 180 ks přirozená podpora plic, cév, žil a imunity

1 289 Kč / ks 7 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
2.5.2024

Sušené plíce v kapslích od nizozemské firmy Modern Native obsahují spoustu vitamínů ze skupiny B a také jsou dobrým zdrojem železa. Pomáhají přenášet kyslík po těle a tak jsou oblíbené i mezi vytrvalostními sportovci.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Modern Native Indian IntextSíla plic s pomocí jater v kapsli od Modern Native

Vaše plíce jsou v čele imunity. Ačkoli jsou zdravé plíce klíčovou součástí optimálního zdraví, málokdy mluvíme o "výživě plic".

 

Pravdou je, že naše plíce potřebují určité živiny, aby fungovaly co nejlépe, a vzhledem k rostoucímu výskytu respiračních onemocnění, alergií přenášených vzduchem a znečištění ovzduší nebylo nikdy důležitější zajistit optimální příjem klíčových živin pro zdravé plíce.

 

Sušené hovězí plíce obsahují jedinečné stavební kameny a jsou zdrojem železa, které pomáhá normálnímu přenosu kyslíku v našem těle. Poskytují také spoustu vitamínu B12, který přispívá k vaší dobré kondici.

 

Tento doplněk výživy je bohatý na bílkoviny, peptidy, enzymy a kofaktory specifické pro plíce, které podporují zdraví plic a dýchacích cest.

 

Kromě plicního zdraví, doplňování sušených plic může mít pozitivní dopad i na vaše cévy a oběhový systém: plíce jsou totiž zdrojem cévní výživy. Díky molekulárním biologickým látkám, které pomáhají DNA vytvářet zdravé tkáně můžete podpořit i dobrý stav svých žil a cév.

 

Proč se přidávají játra: kromě plic obsahují tyto orgánové doplňky také hovězí játra, což je další silná výživa, která podporuje zdraví plic, imunitní funkce, paměť a náladu, kůži, vlasy, pojivovou tkáň a zdraví srdce.

Proč zvolit orgánové maso od Modern Native

  • Pochází ze 100% skotu krmeného trávou.
  • Bez hormonů.
  • Bez pesticidů a GMO.
  • Zvířata žijí bez stresu a zcela ve volné přírodě.

Složení

  • 500 mg - lyofilizovaná hovězí plíce z holandského skotu, který byl krmen pouze čistou trávou nestříkanou pesticidy.
  • 500 mg - lyofilizovaná hovězí játra z holandského skotu, který byl krmen pouze čistou trávou nestříkanou pesticidy.
  • Hovězí bio želatina (kapsle).

Dávkování

  • Doporučeno je užívat 2 kapsle denně (1000 mg).

Nutriční hodnoty

Pro vaše plíce specifické stavební bloky, peptidy a enzymy
 

Nutrienty

Na 1 dávku

Vitamín C 9,2 mg (13% RDA*)
Vitamín B12 0,76 mcg (27% RDA*)
Selen 8,5 mcg (14% RDA*)
Železo 1,7 mg (16% RDA*)

 

*RDA = doporučená denní dávka

Zdroje surovin

  • Složky těchto doplňků stravy pocházejí z travou krmeného skotu (grass-fed beef) z Nizozemska.
  • Protože jsou krávy chovány na přirozených pastvinách a je o ně dobře postaráno, živiny jsou optimálně zachovány a vy získáváte kvalitnější orgánové maso.
  • Hl. dodavateli orgánového masa pro Modern Native jsou Zorg & Natuur (Care & Nature), Vlees van Ons (Meat from Us) a Reestdal Rund (Reestdal Beef).

Proč lokální holandské farmy?

  • Tento obchod dodává živobytí místním ekologicky smýšlejícím zemědělcům.
  • Vytváří pracovní místa v tomto odvětví a podporuje tak vznik dalších bio farem a chovů.
  • Kde je větší poptávka, tam bude i větší nabídka. To nakonec umožní i pokles cen kvalitního masa, včetně masa z orgánů.

Více lokálních eko zemědělců znamená méně tradičních stád (masové produkce) a spokojenější nizozemský dobytek.

 

  • Peníze utracené na farmách zůstávají v ekonomice, což má dominový efekt a vytváří více pracovních míst na dalších lokálních farmách.
  • Kratší distribuční řetězce omezují zbytečnou přepravu.
  • Kde se dobytek chová dle standardů ekologického zemědělství, tam je zdravější půda. Přirozeně pasoucí se skot vrací živiny do půdy prostřednictvím moči a hnoje, který vylučuje.

Proč užívat plíce jako doplněk výživy?

Jak již název napovídá, plíce jsou od doby covidové v centru veškerého dění a stále více lidí trpí post covidovým syndromem a problémy s ním spojenými. Kvalita ovzduší také není nejlepší a respirační problémy všeho druhu jsou proto nasnadě.

 

Všeobecně se říká, že orgány zvířat mimikují orgány lidí, a proto nejjednodušším způsobem jak posilnit funkci plic jako orgánu je jíst hovězí plíce. Pochopitelně v raw stavu to nebude chutnat většině lidem a proto tu máme jsou mrazem sušené plíce, které se snadno užívají a dodávají optimální dávku, kterou člověk potřebuje.

 

Jako všechny orgány, tak i plíce obsahují důležité vitamíny - v případě plic se jedná o vitamin C, selen a železo zatímco u jater zase o vitamin A.

 

Především vitamíny A a C jsou klíčové pro dobrý stav vašich plic a celkového zdraví a imunity.

Vitamin A

Vitamin A je vitamin rozpustný v tucích, který se podílí na expresi více než 500 genů[1].Je nezbytný pro zdravý zrak, buněčný růst, hojení ran a obnovu tkání a má schopnost vychytávat volné radikály. Hraje také roli v činnosti imunitního systému a je důležitý pro zdraví sliznic a epitelových povrchů.[2]

 

Vitamin A hraje klíčovou roli ve vývoji a diferenciaci bílých krvinek, včetně lymfocytů, které bojují proti infekcím, a má také vliv na hladinu dalších buněk imunitního systému, jako jsou přirozené zabíječské buňky a cytokiny, jako je interleukin 1.[3] Vitamin A je také důležitý pro zdraví sliznic a epitelových povrchů.

 

Většina vitaminu A, který máme v těle, se ukládá v játrech, ale určitá část se ukládá také v sítnici, ledvinách, nadledvinách, tuku a... v plicích (Kowalski et al., 1994). Nízká hladina vitaminu A tedy může mít vliv nejen na zdraví očí, ale také na zdraví plic a na to, jak dobře jsme připraveni zvládnout infekci dýchacích cest.

 

Existují dokonce určité náznaky, že nedostatek vitaminu A může vést k nadměrné reakci na oxidační stres v plicích s větší produkcí prozánětlivých cytokinů. To je spojováno s křečemi průdušek a závažnějšími příznaky astmatu[1].

 

Při některých zdravotních stavech, včetně infekce, nízká hladina vitaminu A zřejmě brání správné obnově tkání a může vést k tvorbě jizev v plicích, což ovlivňuje zdraví plic na mnohem delší dobu než počáteční infekce[1].

 

Než se však vrhnete do nákupu doplňků stravy s vitaminem A, mějte na paměti, že této živiny můžete přijmout příliš mnoho, což může vést k její toxicitě. Nejlépe si udržíte hladinu vitaminu A ve stravě bohaté na vitamin A a vyhnete se kouření (které vitamin A vyčerpává).

 

Vitamin A je obsažen v některých potravinách živočišného původu, jako jsou játra, ledviny, vejce a mléčné výrobky. Většina z nás si také dokáže vytvořit vlastní vitamin A z "prekurzoru" zvaného beta-karoten, což je pigment obsažený v řadě rostlinných potravin, jako je tmavá listová zelenina a jasně zbarvená zelenina, například červená řepa, mrkev a sladké brambory.

 

Pokud však máte varianty genu BCO (známého také jako BCMO1), může být vaše schopnost přeměny beta-karotenu na vitamin A výrazně snížena (u některých lidí až o 60 %!). Pokud se snažíte udržet dobrou hladinu vitaminu A, může vám pomoci konzumace potravin, které jsou zdrojem předpřipraveného vitaminu A, jako jsou hovězí, jehněčí nebo husí játra a losos. Doplňky stravy s vitaminem A a kapsle s lyofilizovanými játry jsou také vhodným způsobem, jak zajistit dobrý příjem této základní živiny.

 

I když máte genetický polymorfismus, který ovlivňuje vaši schopnost přeměňovat beta-karoten na vitamin A, je stále dobré jíst jasně zbarvenou zeleninu. Proč? Protože tyto potraviny jsou také skvělým zdrojem vitaminu C, další klíčové živiny pro zdraví plic.

Vitamin C

Vitamin C je antioxidant rozpustný ve vodě, což znamená, že se může dostat tam, kam vitamin A nemůže (a naopak), a může pomoci v boji proti volným radikálům.

 

Vitamín C je také nezbytný pro funkci imunitního systému - jeho hladina je až stokrát vyšší v klíčových buňkách imunitního systému, jako jsou fagocyty a lymfocyty, než v plazmě[4]. Může také chránit zdravou plicní tkáň před reaktivními formami kyslíku, které produkují fagocyty během virové infekce[5].

 

Vitamin C může také snižovat aktivitu bakterií během infekce a zvyšovat hladinu interferonu, bílkoviny, která může zabránit virům proniknout do zdravých buněk[6]. Vitamin C také pomáhá zvyšovat aktivitu T-lymfocytů, pohyblivost leukocytů a produkci protilátek[7].

 

Tento vitamin je také nezbytný pro zdravou tvorbu kolagenu, pojivové tkáně, která tvoří velkou část plicní tkáně. V případě plicní infekce budete potřebovat dostatečné množství vitaminu C, abyste podpořili zdravou tvorbu kolagenu a minimalizovali tvorbu jizevnaté tkáně (fibrózy) v plicích, která má dlouhodobě škodlivý vliv na zdraví plic.

Zdroje:
https://bodyecology.com/articles/nutrients-for-healthy-lungs/
[1] Timoneda J, Rodríguez-Fernández L, Zaragozá R, et al. (2018). Vitamin A Deficiency and the Lung. Nutrients, 10(9):1132. doi:10.3390/nu10091132
[2] Stargrove, M.B., & Stargrove, L.B. (2008). Herb, nutrient and drug interactions: clinical implications and therapeutic strategies. St. Louis, Missouri: Mosby Elsevier.
[3] Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. (2002). Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. Washington, DC: National Academy Press, 2000. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK222310/
[4] Hemilä H. (1997). Vitamin C intake and susceptibility to the common cold. Br J Nutr, 77:59-72.
[5] Hemilä H, Herman Z. (1995). Vitamin C and the common cold: a retrospective analysis of Chalmers’ review. J Am Coll Nutr. Apr;14(2), 116-23.
[6] Iqbal K, Khan A, Khattak M. (2004). Biological significance of ascorbic acid (vitamin C) in human health – A review. Pakistan J of Nutr, 3(1):5-13.
[7] Leibovitz B, Siegel BV. (1981). Ascorbic acid and the immune response. Adv Exp Med Biol, 135:1-25.

 

plíce obrázek

Přečtěte si více k tématu

Znovuobjevené zdraví aneb orgánová výživa

Úvod do biohackingu

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené orgány (vnitřnosti)
Specifikace: Bez lepku, Biohacking, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Doplněk stravy, Bez sóji, Bez obsahu těžkých kovů, Bez gmo
Výrobce: Modern Native B.V. Flevolaan 10, 9501 VG, Stadskanaal, The Netherlands
Země původu: Nizozemsko
Proč koupit: Nizozemská firma, která vyrábí a prodává vysoce kvalitní doplňky stravy. Jsou jimi koncentrované a lyofilizované orgány v kapslích. Jejich posláním je přinášet moudrost našich předků zpět do moderního světa, pro optimální zdraví.
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Modern Native Logo Cut

Naši předkové žili jinak než my. Tradiční společnosti po staletí jedly maso z orgánů. Dělali to z nějakého důvodu. Intuitivně věděli, že je pro ně dobré. Věděli, že maso z orgánů je zdrojem nejdůležitějších živin. Stejně tak v přírodě mnoho predátorů jde nejdříve po orgánovém mase a svalové maso je až na druhém místě.

V dnešní době orgány téměř nejíme. Je to prastará tradice, která se vytratila. Posláním Modern Native je přinést moudrost našich předků zpět do moderního světa, pro optimální zdraví, sílu a štěstí.

Není orgánové maso jako maso

Ne všechny orgány jsou stejné. Při hledání kvalitního (orgánového) masa je důležité zkontrolovat několik bodů:

  • 100% skot krmený trávou
  • Bez hormonů
  • Bez pesticidů a GMO
  • Zvířata žijí bez stresu a zcela ve volné přírodě

Termín "krmený trávou" nevypovídá o všem. Kráva může být v létě částečně venku a žrát čerstvou trávu, zatímco po většinu času je ve stáji a krmená koncentrátem. Stoprocentní krmení trávou, to je způsob práce Modern Native. Spolupracují pouze s farmáři, jejichž skot splňuje výše uvedené body. Orgány získávají od skotu z Nizozemska.

Modern Native Products

Proč lokální skot?

  • Udržuje zdraví místních přírodních zemědělců a vytváří pracovní místa v tomto odvětví, čímž vzniká více přírodních zemědělců v Nizozemsku.
  • Kde je větší poptávka, tam bude i větší nabídka. To nakonec umožní i pokles cen kvalitního masa, včetně masa z orgánů.
  • Více místních přírodních zemědělců znamená méně tradičních stád (masové produkce) a spokojenější dobytek.
  • Peníze utracené na místních farmách zůstávají v ekonomice, což má dominový efekt a vytváří více pracovních míst.
  • Kratší distribuční řetězce omezují zbytečnou přepravu.
  • Když je více přírodního dobytka, vzniká i zdravější půda.
  • Přirozeně pasoucí se skot vrací živiny do půdy prostřednictvím moči a hnoje, který vylučuje.

Modern Native Cows

Metoda pro doplňky Modern Native

  • Pochází ze 100% skotu krmeného trávou.
  • Bez hormonů.
  • Bez pesticidů a GMO.
  • Zvířata žijí bez stresu a zcela ve volné přírodě.

Proč jíst orgánové maso?

Milované našimi předky

Tradiční národy, indiáni a dávní předkové věřili, že konzumace orgánů zdravého zvířete podpoří zdraví příslušného orgánu jedince. Jedli "od hlavy až k ocasu", tedy vše ze zvířete, protože intuitivně věděli, jak je maso z orgánů nutričně bohaté.

Modern Native Indian