NENECHTE SI UJÍT VÝPRODEJ BEAN-TO-BAR ČOKOLÁD Z BELGIE, VELKÉ BRITÁNIE A MADAGASKARU V KATEGORII VÝPRODEJ - CENY OD 79 Kč.

Bio mouka z nezralých zelených banánů původní cejlonská odrůda, bez lepku - 450 g

215 Kč 0,48 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Banánová mouka výhradně ze zelených banánů funguje jako multifunkční pomocník v kuchyni, využijete ji na vaření, pečení i přípravu studených pokrmů. Nejde ovšem o mouku jako takovou, ale vlastně o sušené zelené banány, tudíž lze přimíchat do různých kaší a dezertů a získat tak vysoké nutriční benefity tohoto ovoce.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Mouka ze zelených banánů, které jsou heirloom odrůda, od Ceylon Kokonati funguje jako alternativa klasické bílé rafinované mouky. Je bohatá na vlákninu a je přirozeně bez lepku. Je vyrobena pouze z jedné vysoce kvalitní složky - z nakrájeného, u​​sušeného a na prášek rozemletého bio zeleného banánu.

Je bez sladidel, konzervantů, přidaného cukru a jiných zbytečných vycpávek. Při pečení můžete použít mnohem méně banánové mouky než pšeničné. Experimentujte se svými recepty.

Vzhledem k tomu, že do značné míry napodobuje pšeničnou mouku, je přechod na banánovou mouku docela snadný. Je mnohem lehčí než mnoho jiných alternativních, např. ořechových mouk. Lze ji použít samotnou nebo v kombinaci s jinými moukami. Banánová mouka má vysoký obsah škrobu, což znamená, že můžete použít celkově méně mouky. Pravidlem je použít o 25 % méně banánové mouky než mouky uvedené v receptu.

Banánová mouka má přirozeně jemně nasládlou chuť a lehké banánové aroma. Je přirozeně bez lepku, raw, vegan, vhodná i pro keto dietu.

Banánová mouka má multifunkční použití

  • Můžete ji používat na vaření, pečení, ale i v raw kuchyni.
  • Přidat například lžíci do svého oblíbeného smoothie a zvýšit tak jeho výživovou hodnotu.
  • Nebo jí nahraďte část klasické mouky a zároveň i cukru při pečení muffinů, koláčů, sušenek či chleba.
  • Můžete ji použít na zahuštění omáček, různých dipů, zálivek, kari omáček nebo pro vytvoření sladkých náplní do pečiva.
  • Smíchejte v mixéru s nasekanými ořechy, sušeným ovocem a semínky a máte skvělou sladkou keto i raw tyčinku na svačinu.
  • Nebo můžete smíchat se sušeným kokosem, ořechy, semínky, trochou soli a koření a vytvořit slané kuličky.
  • Vmíchejte do rostlinného nebo klasického mléka, přisypte granolu a máte výživnou snídani.

Proč používat banánovou mouku z (nezralých zelených banánů)

  • Lahodná jemná banánová chuť.
  • Ideální pro "raw pečení".
  • Dobrý zdroj přátelských trávicích bakterií.
  • Vynikající zahušťovadlo pro použití do dušených pokrmů nebo omáček.
  • Výživové obohacení jakéhokoliv pokrmu.
  • Dobrá volba, pokud hledáte mouku bez lepku a ořechů.
  • Nízký obsah cukru a nízká glykemická odezva.
  • Skvělý zdroj rezistentního škrobu při použití v syrovém stavu.
  • Vysoký obsah draslíku a hořčíku.
  • Skvělá mouka, pokud trpíte citlivostí na inzulín.
  • Navozuje pocit sytosti, taže může být pomocníkem při hubnutí.
  • Vysoký obsah prebiotické vlákniny.
  • Bohatá na rezistentní škrob, který je prospěšný pro zdraví střev.

Jaké jsou výhody rezistentního škrobu?

Říká se, že rezistentní škrob se nerozkládá snadno na cukry, a tak pomáhá regulovat zdravý průběh vašeho zažívání. V tenkém střevě není plně zpracován a místo toho končí v tlustém střevě, kde vytváří mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které mohou pomáhat chránit buňky. Množství prospěšného rezistentního škrobu se však snižuje, když se mouka peče při teplotě nad 60 °C.

Tato studie přišla s tímto závěrem:

'Mnoho studií v potravinářské technologii ukazuje na široké možnosti využití různých průmyslových produktů na bázi rezistentního škrobu jako funkčních přísad do hotových potravin. Do rozvoje této části funkčních potravin se vkládají velké naděje, zejména pokud jde o zdravotní přínosy popsané v přehledu.

Rezistentní škrob je důležitým substrátem pro syntézu mastných kyselin s krátkým řetězcem; může mít příznivé účinky na zdraví, např. zlepšení glukózové tolerance, větší citlivost buněk na inzulin a zvýšení sytosti po jídle jsou dalšími potenciálními přínosy rezistentního škrobu ve stravě.

Rezistentní škrob však není dobře prozkoumanou a zdokumentovanou složkou stravy, v důsledku čehož je podceňován a jeho spotřeba ve vyspělých zemích je nízká.

Studie citované v tomto přehledu neuvádějí dostatečné důkazy, které by potvrzovaly vliv RŠ na snížení hmotnosti nebo chuti k jídlu u zdravých osob, osob s nadváhou nebo metabolickým syndromem. Složitost metabolických procesů ovlivňujících snížení příjmu potravy a pocit sytosti způsobuje, že nejsou dostatečně dobře pochopeny, a k prokázání tohoto účinku jsou zapotřebí další studie na větších skupinách.

Zásadní je také rozšíření výzkumu vlivu způsobů zpracování potravin na tvorbu rezistentních škrobů ve výrobcích a možnosti zvýšení jejich obsahu. Budoucí výzkum, který by zohlednil všechny tyto aspekty, pomůže rozšířit znalosti a využití této složky stravy v rámci prevence onemocnění.'

  • Pokud chcete využít potencionální výhody rezistentního škrobu, musíte jíst banánovou mouku v syrovém stavu.
  • Doporučujeme banánovou mouku použít do ranního smoothie nebo jiného studeného nápoje.
  • Pokud vám jde o bezlepkovou mouku, je to jedno - svůj úkol splní jak tepelně upravená tak syrová.

Co je to původní (heirloom) odrůda?

Tzv. heirloom odrůda (ať už rostlin, semen, ovoce nebo zeleniny) je otevřeně opylovaná odrůda, která se běžně pěstovala v dřívějších dobách lidské historie, ale v moderním velkoplošném zemědělství se nepoužívá z důvodu kartelového jednání velké korporace jako je Monsanto, která stojí za ničením starých semen a potravinového řetězce vůbec na celé planetě.

Podívejte se na dokument níže. A zde je linka na webovou stránku kanadské univerzity, The University of British Columbia, kde je ve zkratce vysvětleno, o co se jedná. Pokud neumíte anglicky, použijte online překladač: deepl.com

Z anglické Wikipedie jsme přeložili tento paragraf:

Před industrializací zemědělství se pro lidskou spotřebu pěstovala mnohem větší škála rostlinných potravin, a to především díky tomu, že zemědělci a zahradníci uchovávali semena a řízky pro budoucí výsadbu. Od 16. století do počátku 20. století byla rozmanitost obrovská. Staré školkařské katalogy byly plné švestek, broskví, hrušek a jablek mnoha odrůd a semenářské katalogy nabízely legie zeleninových odrůd. Pomocí těchto katalogů se prodávala a obchodovala cenná a pečlivě vybraná semena spolu s užitečnými radami o pěstování.

Od druhé světové války se zemědělství v průmyslově vyspělém světě skládá převážně z potravinářských plodin, které se pěstují na velkých monokulturních pozemcích. Aby se dosáhlo co největší konzistence, pěstuje se jen několik odrůd každého druhu plodiny. Tyto odrůdy jsou často vybírány podle své produktivity a schopnosti dozrát ve stejnou dobu a zároveň odolat mechanickému sběru a přepravě přes hranice, stejně jako podle odolnosti vůči suchu, mrazu nebo pesticidům. Tato forma zemědělství vedla k 75% poklesu genetické rozmanitosti plodin.

Ačkoli si dědičné nebo-li heirloom pěstování zachovalo své místo v lokálních komunitách, v posledních letech zaznamenalo oživení v reakci na trend průmyslového zemědělství. Na jižní polokouli se heirloom rostliny stále hojně pěstují, například v domácích zahradách jižní a jihovýchodní Asie. Před druhou světovou válkou se ve Spojených státech pěstovala většina produktů právě z heirloom odrůd, čemuž ale odzvonilo s příchodem Monsanta.

Další zdroje článků:

Postup společností americké Monsanto a německé BASF při vnucování dicamby (přípravek proti plevelu) americkým zemědělcům

The Guardian: Odhaleno: Monsanto předpovědělo, že systém plodin poškodí americké farmy

V 21. století se četné komunity po celém světě snaží zachovat historické odrůdy, aby byla pěstitelům opět k dispozici široká škála ovoce, zeleniny, bylinek a květin, a to obnovou starých sadů, sháněním historických odrůd ovoce, zapojováním do výměnných obchodů se semeny a podporou účasti komunit.

Recept na bezlepkové brownies z banánové mouky

Bezlepkové brownies nemusí být hutné a bez chuti - tyto bezlepkové brownies z banánové mouky jsou vláčné a lahodné. 

Přísady
Příprava
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • V míse smíchejte med/ sirup a kokosový olej.
  • V samostatné misce smíchejte banánovou mouku a kakaový prášek.
  • Suché ingredience přidejte k medu a kokosovému oleji a promíchejte.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře vyšlehejte.
  • Těsto nalijte do formy o rozměrech 20x30 cm, která byla vymazána kokosovým olejem.
  • Pečte 20-30 minut.
  • Před krájením a podáváním nechte brownies mírně vychladnout.
  • Doba pečení se může lišit, proto po 20 minutách brownies zkontrolujte zda jsou hotové pomocí párátka/ špejle.
browńies z banánové mouky

Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouka
Obsah: 450 g
Vhodné pro: Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta-LowCarb
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Proč koupit: Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free a vegan.

Green Banana and Plantains on Ketogenic Diet Explained By Dr. Berg

Green Banana Flour Bread recipe

Green Banana Flour Pancakes recipe

Green Banana Flour Tortilla Wraps recipe

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…