Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Raw cejlonské kakaové boby sušené v lahodné bílé dužině: tajná přísada kuchařů - 100 g

Kakaové boby sušené v lahodné nasládlé bílé dužině. Skvělé jako drobná svačinka na dodání energie i chutná posypka a dekorace ve studené i teplé kuchyni.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Možnosti doručení
119 Kč / ks 1 190 Kč / 1 kg
Raw cejlonské kakaové boby sušené v lahodné bílé dužině: tajná přísada kuchařů - 100 g
Ceylon Kokonati | Bio Raw kakaové boby - 100 g
Organic

Raw kakaové boby od Ceylon Kokonati sušené přímo v dužině kakaového lusku, která jim dodává bílou barvu. Dužina krásně voní čokoládou, je jemně nasládlá a výborně tak koresponduje s hořkou zemitou chutí kakaových bobů.

Použití

  • Kakaové boby můžete použít jako drobnou energetickou svačinku, můžete je nadrtit v hmoždíři nebo namlet na jemný kakaový prášek a posypat si s nimi granolu, jogurt, ovesnou kaši či smoothie bowl.
  • Skvěle se hodí do energetických tyčinek nebo kuliček ze sušeného ovoce a ořechů. Výborně se doplňují také s chutí cejlonského sušeného ananasu.
  • Z kakaových bobů si můžete také vylouhovat čaj, který bude krásně vonět i chutnat po čokoládě.
  • Kousky kakaových bobů se výborně hodí do sušenek, muffinů nebo domácích ořechových másel.
  • Zkuste s nimi zaexperimentovat i v kombinaci se slanými pokrmy a přihoďte pár nadrcených kakaových bobů do omáček nebo k masu.
  • Posypte si dýňové, šafránové nebo rizoto z červené řepy zrníčky pomletých kakaových bobů. Je to tajná přísada top kuchařů.

Benefity raw kakaových bobů:

  • vysoce bohaté na antioxidanty.
  • raw kakao je skvělým zdrojem železa, hořčíku i vlákniny.
  • pomáhá normalizovat citlivost na inzulín a přispívá tak k lepší regulaci hladiny cukru v krvi.
  • pomáhá normalizovat glukózovou intoleranci a má protizánětlivý potenciál.

V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže cejlonského bobů může lišit barvou (od čokoládově hnědé po krásně fialovou) a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.


Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Přečtěte si více k tématu

Co je to raw strava?

Oslaďte si život přírodně

Co si s sebou sbalit na túru?

Bezlepková dieta nejen pro celiaky?

Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokolády a kakové boby
Vhodné pro: Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Proč koupit: Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan.
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…

 

Podobné produkty

Chocolat Madagascar | 70% raw čokoláda s kakaovými boby - 75 g
Výprodej
151 Kč bez DPH
169 Kč
235 Kč (–28 %)

Vysoce kvalitní, luxusní a díky kousíčkům kakaových bobů také křupavá raw čokoláda...

CHM-RCM70
Pražené Grand Cru de Sambirano kakaové boby s čokoládovou polevou, 1 kg
Novinka
1 017 Kč bez DPH
1 139 Kč

Kakaové boby obalené v polevě z nejkvalitnější hořké čokolády udělají radost všem...

CHM-CB1
Chocolat Madagascar | Pražené madagaskarské boby - 2.5 kg
1 544 Kč bez DPH
1 729 Kč

Intenzivní chuť praženého kakaa a křupavá struktura. Přírodní produkt plný vlákniny,...

CHM-FRCN