Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Fermentovaná cejlonská kurkuma v ajúrvédě se využívá proti zánětům - 60 kapslí

799 Kč / ks 13 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2024

Kurkuma je nazývána „králem bylinek“ a je oceňována zejména díky jejím protizánětlivým vlastnostem. Jedná se o jednu z nejmocnějších adaptogenních bylin.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Fermentovaná kurkuma obsahuje kompletní složení kurkuminů společně s dalšími aktivními složkami fytonutrientů, které vytváří plnohodnotný základ. Kurkuma tzv. zahřívá a je tradičně spojována s protizánětlivými procesy v těle.

V ajúrvédské medicíně se používá od nepaměti. Problémem je ale tělesná vstřebatelnost - většina doplňků stravy na trhu jsou vlastně placebo - vaše tělo si z nich nevezme, protože forma, v jaké se tělu dodávají, je nevhodná.

Fermentace je jediný způsob jak si lze zajistit max. vstřebání do těla.

Proč užívat fermentovanou kurkumu?

Již není potřeba piperin

Sušená kurkuma se špatně vstřebává do krevního oběhu, proto většina extraktů z kurkumy obsahuje piperin, sloučeninu obsaženou v černém pepři, která napomáhá přenosu kurkuminu přes střevní bariéru. To může být problematické, protože černý pepř může působit dráždivě na žaludek a poškozovat citlivou sliznici trávicího traktu.

Každá kapsle obsahuje čistý bio kořen kurkumy fermentovaný po delší dobu jedinečným kefírovo-kombuchovým procesem a poté je pečlivě sušená mrazem, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny. Na závěr se uzavře do bio fermentované tapiokové kapsle, díky čemuž je 100% bio uvnitř i navenek.

Patentovaná fermentace

Patentovaná kefírovo-kombuchová fermentace přirozeně zvyšuje biologickou dostupnost kurkumy bez nutnosti použití přídatných látek. Vytváří živou synergii mikroživin s vylepšeným výživovým profilem.

turmeric

Výzkum

Living Nutrition kefírovo-kombučová fermentace zvyšuje v kurkumě mnoho důležitých živin, včetně vysoce aktivní protizánětlivé sloučeniny zvané tetra-hydrokurkumin o přibližně 1000% ve srovnání s nefermentovanou kurkumou.

Níže je uveden účinek naší fermentace na hladinu kurkuminu, zejména na tvorbu zásadně důležitého tetra-hydrokurkuminu.

ALIVE-tetrahydro-graph-1

Kurkuma se špatně vstřebává a může se stát nestabilní jako antioxidant. Po fermentaci se kurkuma transformuje, vylučuje žlutou pigmentovou vazbu a připojuje ve vodě rozpustnou vazbu, aby zajistila vynikající biologickou dostupnost.

ALIVE-glass-turmeric-1

Pouze dlouhý a přirozený proces fermentace může vyprodukovat bylinky a potraviny v tomto dokonalém stavu, kdy vaše tělo rozpozná a využije tisíce aktivovaných živin k tomu, aby se hluboce vyživovalo a dosáhlo rovnováhy v našem stresujícím prostředí.

Shrnutí výhod

  • Směs bio aktivních super-potravin na bázi kefírovo-kombuchové fermentace.
  • 600 mg fermentované kurkumy (Curcuma longa) v jedné dávce, 2 kapsle.
  • Kompletní profil aktivních kurkuminoidů.
  • Úplné spektrum přírodních látek.
  • Nejvyšší bio-dostupnost* díky unikátní trojité fermentaci dle asijské receptury - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.
  • Living Nutrition se liší od jiných značek tím, že používají patentovanou kefírovo-kombuchovou fermentaci.
  • Kvašení s 35-ti druhy mikro-organismů včetně všech kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií.
  • Vyvinuto jako živý potravinový systém (living food matrix).
  • Šetrně lyofilizované potraviny- sušené mrazem pro zachování veškerých živin.
  • Složení vyvinuto britským kvalifikovaným výživovým poradcem a znalcem aktivních hub.
  • Bez lepku, raw, a 100% certifikované bio - bohatý na enzymy a mikroby.
  • Všechny doplňky zdravé výživy Living Nutrition jsou certifikovány bio od prestižní a přísné britské asociace kontrolovaného zemědělství, Soil Association Organic.
*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.

Proč fermentované přípravky Living Nutrition

Fermentací aktivované kapsle Living Nutrition nabízí špičkovou úroveň aktivních složek. Díky fermentaci se tyto vitální složky aktivují a lidské tělo je tak schopno je vstřebat a využít jejich pozitivní účinky na maximum. Fermentované houby si zachovávají svou holistickou synergii, přičemž jsou mnohem koncentrovanější a biologicky dostupné.

Díky fermentačnímu procesu jsou navíc bohaté na prospěšné mikroby, enzymy a obsahují řadu signálních molekul, specifických pro fermentační proces.

Každá kapsle obsahuje bio směs hub fermentovaných po delší dobu metodou kefír-kombucha, která je charakteristická pro společnost Living Nutrition, a poté pečlivě sušená mrazem, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny. Poté jsou houby zapouzdřeny do bio fermentované tapiokové kapsle, takže jsou skutečně 100% bio uvnitř i navenek.

Screenshot 2022-10-18 at 10-37-28 Nootropic Supplements for Focus & Cognitive Health

Kdo stojí za výrobou?

Výživový doplněk stravy je formulován uznávaným anglickým nutričním terapeutem, Grahamem Botfieldem, za účelem dosažení správné synergie živin, ve které se každé jídlo a bylina dokonale doplňují. Používají se pouze ty nejlepší bio přísady pro jejich čerstvost a vitalitu. Fermentační výrobní proces (podrobnosti v záložce pod názvem Fermentační proces) je také navržen a kontrolován Grahamem.

Na výrobu každé směsi v této produktové řadě je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin.

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy, včetně společnosti New Chapter, jejíž zakladatel a mistr bylinkář Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s dalším kolegou, odborníkem na mikrobiologii, Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

Grahamovou velkou vášní je kromě fermentace také vzdělávání. Svůj výzkum v Living Nutrition využívá k přednáškám o přínosech kvašených rostlin pro moderní zdravotní stavy. Ve společnosti Living Nutrition se i nadále inspirují Grahamovým výzkumem při vytváření produktů, které fungují v souladu s přirozenou ekologií těla.

Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávek inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jeji (1)

Co jsou to adaptogeny

Adaptogeny se využívají v situaci, kdy dojde například k vyvolání stresu, pocitu útkosti, fyzickému vypětí. V ten moment dochází k plnému přizpůsobení organismu (vzniku nespecifické rezistence), která umožňuje fyziologicky zvládnout psychicky a fyzicky zátěžové situace, stres, úzkost, zvýšenou fyzickou zátěž, atp.

Zkrátka, vaše tělo se v mžiku přizpůsobí vzniklé situaci a řeší ji tzv. v klidu. Adaptogenní látky zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období. Naše tělo je silnější a vitálnější.

Adaptogeny jsou látky, které zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období.

Adaptogeny mají navíc tu schopnost působit tam, kde to naše tělo zrovna vyžaduje, čímž stabilizuje všechny funkční systémy v těle.

UPOZORNĚNÍ: podle americké dietoložky Holly Heringtonové, adaptogeny nefungují jako šálek kávy, jejich účinek nepocítíte okamžitě. Organismus potřebuje mezi 6 až 12-ti týdny než se adaptogeny v těle vůbec vybudují a vy zaznamenáte nějaký rozdíl.

Hodnocení

Skvěle působí na záněty

 

Mám IBD a začala jsem užívat tuto kurkumu, aby mi pomohla snížit zánět. Vyzkoušela jsem mnoho jiných doplňků stravy s kurkumou a zdaleka nejlépe mi vyhovoval tento doplněk, který je fermentovaný, takže se lépe vstřebává (výhra)! Během několika týdnů jsem si opravdu všimla rozdílu a méně fyzických příznaků zánětu. Rikki

Přečtěte si více k tématu

Pozor na to jaké medicinální houby jíte a proč

Nakopněte imunitu pomocí divoce rostoucích bylin a hub

Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky

Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?

Detoxikace organismu aneb odlehčete svému tělu po zimních měsících

Jak mít zdravá střeva a tak celý organismus?

Doplňkové parametry

Kategorie: Fermentované adaptogeny
Certifikace: Soil Association Organic
Specifikace: Vegan, Bez lepku, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Bio certifikace, Doplněk stravy, Adaptogen, Bez sóji, Bez obsahu těžkých kovů, Bez aditiv a pojiv, Bez gmo
Proč koupit: Jediný doplněk stravy na trhu, který je třikrát fermentován a certifikován bio.
Výrobce: Living Planet Distribution ltd.
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO
Obal: Tmavé sklo a papírová krabička

Dr Josh Axe o kurkumě (ANJ)

Kurkuma a zdraví (ANJ)

Lekarnik.online: O kurkumě

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MD Avatar autora | 4.8.2023
Naprostá spokojenost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.

Poslání Living Nutrition

Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.

Zásady Living Nutrition:

Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.

Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.

Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.

Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.

Produkty Living Nutrition jsou:

100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.

100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.

Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.

100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.

Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.

V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.

100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.

Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.

100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.

Historie Living Nutrition

2014

Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.

2016

Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.

2019

Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.

To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.

2021

V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.

Zakladatel Living Nutrition

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."

Graham Botfield

Unikátní fermentační proces Living Nutrition

Krok č. 1

Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.

Krok č. 2

Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.

Krok č. 3

K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.

Krok č. 4

Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.

Krok č. 5

Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.

Krok č. 6

Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.