Fermentovaná bio ašvaganda

888 Kč 14,80 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)
Ašvaganda je omlazující tonikum, které je v ajurvédské medicíně využíváno za účelem podpory obnovení rovnováhy. Living Nutrition používá starověké umění trojité fermentace k přirozenému vývoji Ašvagandy do mnohem vitálnější a energičtější formy.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

Living Nutrition využívá pro výrobu doplňku stravy ASHWAGANDHA Alive (vitánie snodárná) v kapslích prastaré metody TROJITÉ fermentace, která aktivuje a zvyšuje adaptogenní vlastnosti této vzácné byliny. Adaptogeny se využívají v situaci, kdy dojde například k vyvolání stresu, pocitu útkosti, fyzickému vypětí. V ten moment dochází k plnému přizpůsobení organismu (vzniku nespecifické rezistence), která umožňuje fyziologicky zvládnout psychicky a fyzicky zátěžové situace, stres, úzkost, zvýšenou fyzickou zátěž, atp. Zkrátka, vaše tělo se v mžiku přizpůsobí vzniklé situaci a řeší ji tzv. v klidu.
  • Suplementy Living Nutrition mají nejvyšší bio-dostupnost* díky patentované fermentaci.
  • Jedná se o jedinečnou trojnásobnou kefírovo-kombuchovou fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.
  • Ašvaganda se skvěle doplňuje s přípravky COGNITIVE, WARRIOR a TERRAIN

Fermentací aktivované kapsle BIO Ashwagandhy Alive od Living Nutrition nabízí špičkovou úroveň aktivních složek, které nemají na domácím trhu konkurenci. Díky fermentaci se tyto vitální složky aktivují a lidské tělo je tak schopno je vstřebat a využít jejich pozitivní účinky na maximum. Ve dvou kapslíchn aní najdete 600 mg této účinných látek z této skvělé bylinky.


*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku (v tomto případě kurkumin) po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.

Fermentovaná AŠVAGANDA

Ašvaganda je adaptogen a je známá pro své univerzální použití. Může napomoci ke snížení stresu, zlepšení imunity, ochrany zdravých buněk, sexuální výkonosti atd.
Adaptogeny jsou látky, které zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období. Naše tělo je silnější a vitálnější. Adaptogeny mají navíc tu schopnost působit tam, kde to naše tělo zrovna vyžaduje, čímž stabilizuje všechny funkční systémy v těle. Všeobecně se rozeznávají dva druhy adaptogenů, uklidňující a stimulační. Kromě ashwagandhy mezi uklidňující adaptogeny patří i bazalka posvátná. Mezi stimulační adaptogeny patří kořen rozchodnice, kořen maky nebo žen-šenu.
UPOZORNĚNÍ: podle americké dietoložky Holly Heringtonové, adaptogeny nefungují jako šálek kávy, jejich účinek nepocítíte okamžitě. Organismus potřebuje mezi 6 až 12-ti týdny než se adaptogeny v těle vůbec vybudují a vy zaznamenáte nějaký rozdíl.
Stejně jako Hempanol, raw konopný a oreganový olej v jednom, od americké značky North American Herb & Spice, ASHWAGANDHA Alive může pomoci při úzkosti a stresu, nespavosti způsobené stresem a zlepšení fyzické výkonosti jak při sportu tak při sedavé práci. Více informací o účincích této úžasné bylinky se dočtete na internetu.

DÁVKOVÁNÍ

Užívejte 1 kapsli dvakrát denně s jídlem.
Kapsle lze otevřít a přidat do nápojů, smoothies nebo zamíchat do jídla.
Vyvarujte se užívání horkých jídel nebo nápojů, které by mohly poškodit jemné živiny, ihned po požití kapslí.
Adaptogenní vlastnosti Ašvagandy jsou kumulativní a časem jen zesilují. Čím déle a důsledněji ji užíváte, tím účinněji může pomoci podpořit vaši duševní a fyzickou pohodu a zlepšit vaši odolnost vůči stresu.

SLOŽENÍ A VÝŽIVA

2 kapsle poskytují:
600mg 3x fermentované ašvagandy v certifikované BIO kvalitě.
Každá kapsle obsahuje kořeny ašvagandy, několik týdnů fermentované, poté opatrně lyofilizované, aby byly zachovány všechny jedinečné živiny. Nově ašvagandu dáváme do fermentovaných BIO tapiokových kapslí, díky nimž máme 100% organický produkt jak uvnitř tak i zvnějšku.
Produkt neobsahuje pšenici, lepek, mléčné stopy a sóju.
Vhodné pro vegetariány a vegany.

*Certifikováno BIO od Soil Association Organic UK.

UPOZORNĚNÍ

Doporučené denní dávkování. Produkt není vhodný jako náhrada pestré stravy a náhrada vyvážené diety. Jste-li v ošetřování (nemocní), těhotní nebo očekávající těhotenství, konzultujte užívání výrobku s výživovým poradcem.

Kefírovo-kombuČová fermentace
garance Bio-aktivních složek

Doplňky stravy Living Nutrition jsou formulovány nutričním terapeutem tak, aby byly výživově vyvážené a potraviny s bylinami vytvářely harmonický celek. Při výrobě jsou používány pouze čerstvé BIO přísady, kde je kladen důraz právě na jejich vitalitu.
Fermentační proces je navržen a kontrolován uznávaným britským expertem na zdravou výživu, panem Grahamem Botfieldem, a zvláštní péče je věnována individuální kontrole každé směsi.
Všechny fermentované směsi jsou jemně sušeny mrazem, aby byla zachována čerstvost a nejvyšší možná míra aktivních živin. Čistota veškerých Living Nutrition výrobků je pečlivě udržována bez přidání přísad, pojiv a jiných pomocných látek.
Fermentace je tradiční metoda využívající enzymatické reakce mikroflóry k vytvoření vysoce kvalitní potraviny, zvyšující vstřebatelnost (bio-dostupnost) a účinnost obsažených látek.
Living Nutrition využívá k proměně svých směsí BIO potravin a bylin na živou formu bioaktivních složek, enzymů a mikroorganismů ojedinělý druh kefírovo-kombuchového kvašení, které obsahuje 35 druhů mikroorganismů, včetně celé rodiny laktobacilů.
Kefír je původní „superpotravina“, velmi ceněná pro svou vysokou výživovou hodnotu. Kefír vzniká přidáním kefírových zrn do potravin, které spustí mimořádně silný proces kvašení. Kefírová zrna a jejich funkce nejsou vědci ještě zcela pochopena, protože se jedná o žijící celek bakterií, kvasinek, polysacharidů a dalších živin, kterému se na naší planetě nic nepodobá.
Kefírová zrna se přidávají do různých potravin, ve kterých okamžitě spustí proces kvašení, čímž je přemění na výživově bohatý celek vysoce bio-dostupných živin. Mnoho těchto živin právě vzniká pouze díky kvašení a jejich pozoruhodné účinky na zdraví jsou stále předmětem zkoumání.
Slova výrobce: "Používáme potraviny, které jsou nejvíc bohaté na obsažené živiny a fermentujeme je zcela novým, dosud nestudovaným, způsobem, a vidíme ohromné výsledky s vyrobenými sloučeninami a jejich účinky na zdraví."
Hlavní výhody kefírového kvašení
1. Maximum živých složek
2. Maximální vstřebatelnost
3. Bohaté na enzymy
4. Jedinečná fermentovaná výživa

Doplňkové parametry

Kategorie: Adaptogeny
Obal: Tmavé sklo, Krabička: 100% recyklovatelný papír
Obsah: 60 kapslí
Výrobce: Living Planet Distribution ltd.
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.

Poslání Living Nutrition

Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.

Zásady Living Nutrition:

Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.

Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.

Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.

Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.

Produkty Living Nutrition jsou:

100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.

100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.

Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.

100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.

Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.

V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.

100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.

Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.

100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.

Historie Living Nutrition

2014

Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.

2016

Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.

2019

Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.

To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.

2021

V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.

Zakladatel Living Nutrition

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."

Graham Botfield

Unikátní fermentační proces Living Nutrition

Krok č. 1

Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.

Krok č. 2

Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.

Krok č. 3

K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.

Krok č. 4

Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.

Krok č. 5

Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.

Krok č. 6

Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.