60% chocolate - P. New Guinea vanilla Sleva: min. dat. trvanlivosti 11/2022 - 45 g
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Related products
Product detailed description
Special vanilla from Papua New Guinea
The vanilla that infuses and flavours this Incacao chocolate is from a variety of orchid called Vanilla Tahitensis, and comes from the Sepik region, which is located near Mount Kabangama. The place of cultivation, the climate and the surrounding crops have a significant influence on the resulting vanilla flavour. Thanks to this unique location and climate, you can detect spicy, floral and earthy notes in its aroma. The cultivation and sale of vanilla beans provides a significant income and economic support to local smallholder farmers. It enables local communities to build schools, hire teachers, repair roads and other necessities.
Vanilla Tahitensis is a completely different species from the Bourbon (Planifolia) variety from Madagascar. Tahitian beans are more delicate than bourbon and have a completely different flavour profile - floral, fruity and aniseed notes with a subtle finish. Papuan vanilla Tahitensis, also called PNG Tahiti, is revered by chefs around the world. The pods are plump, full of oil and smell wonderful. This is the superior quality of vanilla that you dream of.
Profile of Vanille Chocolates Papua New Guinea
- Notes you can smell in it: spicy, floral and earthy notes, see picture below.
- The chocolate is unique because it is enriched with MCT, pure C8 octanoic acid from coconut and collagen complex.
- C8 is the most bioavailable of all MCT acids for ketone formation in the liver and gives the body an extra boost.
- Chocolate contains no refined sugar or milk.
- It is sweetened with a combination of natural sweeteners inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe fruit)
- It has a low glycemic index, and is suitable for diabetics as well as keto and low carb diets.
- After unwrapping, you can read more details about the origin and production of this unique chocolate from the other side of the packaging.
- The Incacao brand is characterized by combining high gastronomy with the latest food technology and functional foods.
Read more on this topic
How to prepare the best hot chocolate
Discover low carb or more energy, less sugar
What to take with you on a hike?
Enhance your workout with the right and effective supplements
Additional parameters
Category: | Food |
---|---|
Cover: | Paper |
Size: | 45 g |
Specs: | Vegan, Gluten Free, Keto, Low carb, Biohacking, Fairtrade, Allergen Free, No added sugar, Lactose Free |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Papua Nová Guinea |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.