NENECHTE SI UJÍT VÝPRODEJ BEAN-TO-BAR ČOKOLÁD Z BELGIE, VELKÉ BRITÁNIE A MADAGASKARU V KATEGORII VÝPRODEJ - CENY OD 79 Kč.

Manioková (cassava) mouka původní cejlonská odrůda, bez lepku - 400 g

219 Kč 0,55 Kč / 1 g
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Tato bezlepková mouka funguje jako multifunkční pomocník v kuchyni, využijete ji na vaření, pečení i přípravu studených pokrmů. Jde o usušený a na jemný prášek namletý kořen manioku. Můžete ji tedy přimíchat i do různých kaší a dezertů a navýšit tak jejich výživovou hodnotu.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Mouka z manioku neboli cassavy od značky Ceylon Kokonati je skvělou alternativou tradiční tapiokové mouky a bílých vysoce zpracovaným mouk s velkým obsahem sacharidů. Díky vysokému obsahu rezistentního škrobu (což je druh škrobu, který obchází trávení a má podobné vlastnosti jako rozpustná vláknina), dokáže maniok účinně zasytit. Konzumace potravin s vysokým obsahem rezistentního škrobu může mít několik výhod pro celkovou funkci organismu. Mouka z manioku se vyrábí z usušeného kořene manioku (i se slupkou), který se pak rozemele na velmi jemnou mouku. Mouka pochází z jednoho zdroje (single origin) a je balená přímo v místě pěstování.

Mouka z kasavy má neutrální vůni a chuť. Při její výrobě nebyla použita žádná chemická rafinace, přísady ani konzervační látky ke standardizaci produktu. Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr. Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.>

Co je to původní (heirloom) odrůda?

Tzv. heirloom odrůda (ať už rostlin, semen, ovoce nebo zeleniny) je otevřeně opylovaná odrůda, která se běžně pěstovala v dřívějších dobách lidské historie, ale v moderním velkoplošném zemědělství se nepoužívá z důvodu kartelového jednání velké korporace jako je Monsanto, která stojí za ničením starých semen a potravinového řetězce vůbec na celé planetě.

Podívejte se na dokument níže. A zde je linka na webovou stránku kanadské univerzity, The University of British Columbia, kde je ve zkratce vysvětleno, o co se jedná. Pokud neumíte anglicky, použijte online překladač: deepl.com

Z anglické Wikipedie jsme přeložili tento paragraf:

Před industrializací zemědělství se pro lidskou spotřebu pěstovala mnohem větší škála rostlinných potravin, a to především díky tomu, že zemědělci a zahradníci uchovávali semena a řízky pro budoucí výsadbu. Od 16. století do počátku 20. století byla rozmanitost obrovská. Staré školkařské katalogy byly plné švestek, broskví, hrušek a jablek mnoha odrůd a semenářské katalogy nabízely legie zeleninových odrůd. Pomocí těchto katalogů se prodávala a obchodovala cenná a pečlivě vybraná semena spolu s užitečnými radami o pěstování.

Od druhé světové války se zemědělství v průmyslově vyspělém světě skládá převážně z potravinářských plodin, které se pěstují na velkých monokulturních pozemcích. Aby se dosáhlo co největší konzistence, pěstuje se jen několik odrůd každého druhu plodiny. Tyto odrůdy jsou často vybírány podle své produktivity a schopnosti dozrát ve stejnou dobu a zároveň odolat mechanickému sběru a přepravě přes hranice, stejně jako podle odolnosti vůči suchu, mrazu nebo pesticidům. Tato forma zemědělství vedla k 75% poklesu genetické rozmanitosti plodin.

Ačkoli si dědičné nebo-li heirloom pěstování zachovalo své místo v lokálních komunitách, v posledních letech zaznamenalo oživení v reakci na trend průmyslového zemědělství. Na jižní polokouli se heirloom rostliny stále hojně pěstují, například v domácích zahradách jižní a jihovýchodní Asie. Před druhou světovou válkou se ve Spojených státech pěstovala většina produktů právě z heirloom odrůd, čemuž ale odzvonilo s příchodem Monsanta.

Další zdroje článků:

Postup společností americké Monsanto a německé BASF při vnucování dicamby (přípravek proti plevelu) americkým zemědělcům

The Guardian: Odhaleno: Monsanto předpovědělo, že systém plodin poškodí americké farmy

V 21. století se četné komunity po celém světě snaží zachovat historické odrůdy, aby byla pěstitelům opět k dispozici široká škála ovoce, zeleniny, bylinek a květin, a to obnovou starých sadů, sháněním historických odrůd ovoce, zapojováním do výměnných obchodů se semeny a podporou účasti komunit.

Recept na zdravé bezlepkové těstoviny

(vhodné i pro paleo či low carb dietu)

Postup
  • Smíchejte mouku a sůl, dobře promíchejte.
  • K suchým přísadám přidejte vejce, olej a vývar a míchejte/hněťte, dokud nevznikne hladké těsto*. Doporučuji použít stojanový mixér vybavený hákem na těsto.
  • Těsto zabalte do fólie a nechte 5 minut odpočívat při pokojové teplotě. Před vyválením ho můžete také uložit do lednice až na 24 hodin.
  • Vyválejte těsto podle potřeby na těstoviny, nudle nebo ho můžete použít na přípravu ravioli nebo lasagna či cokoliv podobného.
  • Čerstvé těstoviny vložte do osolené vařící vody a vařte asi 5 minut nebo dokud nezměknou.
  • Slijte těstoviny a ihned podávejte s omáčkou dle vlastního výběru nebo je přidejte do polévky.
  • Dobrou chuť.
Upozornění

Protože není možné, aby každý z nás měl přesně stejně velká vejce nebo aby si odměřil přesně stejnou mouku (pokud suroviny nevážíme), je nutno se řídit těmito pokyny:

  1. Pokud se vám při míchání suroviny nespojí v hladké těsto, přidejte více vývaru (po 1/2 čajové lžičce).
  2. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte víc maniokové mouky.
  3. Skutečná délka vaření se bude odvíjet od tloušťky vašich těstovin.

Originální recept je přeložen z blogu: healthstartsinthekitchen.com/cassava-flour-pasta-dough-paleo-nut-free/

recept na maniokové nudle(1)

Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikát ekologického zemědělství (EU a USDA NOP) - má být udělen v prosinci 2022, produkt je certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouka
Obsah: 400 g
Specifikace: Vegan, Keto, Low carb, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Paleo, Gaps, Mouka
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Proč koupit: Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsy, single-origin, GMO-free a vegan. Pokud máte alergii na lepek či ořechy nebo dodržujete určitou dietu, toto je mouka pro vás.
Vhodné pro: Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta-LowCarb
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
VP Avatar autora | 29.11.2022
Tuhle mouku jsem sháněla tak dlouho a tady jsem jí konečně našla. Chystám se z ní udělat jídlo zvané FUFU (ona je to tedy spíše příloha:-)). Už se těším, až vyzkouším.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…