Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Kokosový nektar - ruční výroba z květů kokosových ořechů - 525 g

Akce Organic
319 Kč –10 %
Ceylon Kokonati | Bio kokosový nektar z květů kokosových ořechů - 525 g
319 Kč –10 % 287 Kč / ks 547 Kč / 1 kg
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024

Lahodný a hustý přírodní sirup z kokosového nektaru funguje jako tekuté alternativa rafinovaného bílého cukru, medu, či na jiných zpracovaných cukrových sirupů.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Bio kokosový nektar od Ceylon Kokonati se vyrábí z nektaru, který se získává z květů kokosových ořechů. Nektar se nechává postupně pomalu odpařit do hustého sirupu. Kokosový nektar má jemnou sladkost, která zvýrazňuje chuť vařených či pečených pokrmů. 

Používá se jako přírodní alternativa rafinovaného cukru a silně rafinovaných cukrových sirupů. Můžete s ním nahradit běžný sirup v poměru 1:1. Lze jej použít také místo medu a javorového sirupu. Je skvělý i jako poleva na cereálie, jogurt nebo zmrzlinu! Využijte jej také při jakémkoliv pečení. Porovnejte jeho chuť se sirupem z palmy Kithul.

Výhody kokosového nektaru

Kokosový nektar obsahuje šestnáct druhů aminokyselin, vitamínů a minerálů, protože se vyrábí z kokosové šťávy, sklízené z kokosových palem, které rostou v bohatých vulkanických půdách bohatých na minerály.

Kokosový nektar vykazuje podle testů nízkou hodnotu glykemického indexu (GI). Cukry s nízkým GI se při konzumaci metabolizují pomalu, což pomáhá regulovat hladinu energie pro každodenní aktivitu, aniž by způsobovaly velké výkyvy hladinu cukru v krvi a propady energie, které mohou způsobovat rafinované cukry a umělá sladidla. 

Tradiční manufaktura

Kokosový nektar se sbírá tradičními metodami, které se předávají ve sběračských rodinách z generace na generaci. Je to složité umění - sklizeň a extrakce kokosového nektaru a její redukce na hustý sirup tak, aby nedošlo ke karamelizaci její přirozené chuti.

Rodiny výčepníků toddy sbírají každých 12 hodin přírodní kokosový nektar a jemně jej vaří, aby ho zredukovali. Výsledný hustý sirup se posílá do místního mlýna, kde se filtruje a balí do sterilizovaných lahví a uzavírá, aby byl maximálně čerstvý.


Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Přečtěte si více k tématu

Oslaďte si život přírodně

Vegetariánská a veganská strava

Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní sladidla a cukr
Objem: 375 ml
Specifikace: Low carb, Biohacking, Bio, Cruelty Free, Nízký glykemický index, Sladidlo
Vhodné pro: Bez lepku-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo-Sugar Free-Certifikace Bio
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Proč koupit: Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsy, single-origin, GMO-free vegan.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…