Pravá cejlonská červená řepa - prášek původní odrůda semen, bez lepku - 450 g

525 Kč 1,17 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Mouka nebo-li usušená z červená řepa funguje jako multifunkční pomocník v kuchyni, využijete ji na vaření, pečení i přípravu studených pokrmů. Můžete ji přimíchat i do různých kaší a dezertů a navýšit tak jejich výživovou hodnotu. Funguje i jako přírodní potravinové barvivo.

 

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

100% přírodní heirloom prášek/ mouka z červené řepy od Ceylon Kokonati je eticky sklízená a balená přímo v místě sklizně. Je single origin, což znamená, že pochází pouze z jednoho zdroje. Je přirozeně bez lepku, bez laktózy, raw a vegan. Její koupí podpoříte tradiční zdroje obživy v chudé zemi jako je Srí Lanka. Prášek je vhodný pro všechny, kteří nemají rádi červenou řepu ve své raw podobě, ale chtějí si užívat všech jejích pro zdraví prospěšných výhod.

Nejlepším způsobem konzervace červené řepy je její zpracování na prášek. Navíc je prášková forma koncentrátem všech zdravých živin - v 1 čajové lžičce sušené řepy jsou obsaženy živiny jedné celé řepy.

  • Řepa je skvělým zdrojem vlákniny, manganu, draslíku a vitaminů C a B9. Obsahuje také antioxidanty, jako jsou betalainy, které nám pomáhají bojovat proti volným radikálům a chrání nás před chronickými onemocněními. Studie.
  • Tato studie popisuje, jak konzumace červené řepy přispívá ke snižování krevního tlaku, a tím podporuje zdraví srdce.
  • Červená řepa obsahuje foláty a železo, které pomáhají vyplavovat toxiny z jater a pomáhají s detoxikací našeho těla. Studie.

Výhody mouky/ prášku z červené řepy

  • Představuje skvělou alternativu k bílým moukám s vysokým obsahem sacharidů.
  • Můžete ji použít i jako přírodní barvivo při vytváření různých cukrářských krémů apod.
  • Mouka je přirozeně bohatá na vápník, železo, draslík a hořčík a obsahuje také dusičnany. Dusičnany v potravě pomáhají podporovat krevní oběh.
  • Prášek z červené řepy také přispívá ke zvýšení vytrvalosti a sportovní výkonnosti; dusičnany totiž pomáhají zvýšit množství kyslíku, které člověk spotřebuje při těžkém cvičení.
  • Vzhledem k tomu, že se červená řepa díky obsahu vlákniny tráví déle, přispívá k utlumení návalů hladu.

Výroba

Mouka se vyrábí usušením a rozemletím červené řapy na jemný prášek. Je kompletně bez obsahu sladidel, konzervačních látek či přidaného cukru. Má přirozeně červenou barvu i vůni a chuť červené řepy. Je bez obsahu GMO a její výroba je kompletně zero waste.

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr. Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Co je to původní (heirloom) odrůda semen?

Tzv. heirloom odrůda (ať už rostlin, semen, ovoce nebo zeleniny) je otevřeně opylovaná odrůda, která se běžně pěstovala v dřívějších dobách lidské historie, ale v moderním velkoplošném zemědělství se nepoužívá z důvodu kartelového jednání velké korporace jako je Monsanto, která stojí za ničením starých semen a potravinového řetězce vůbec na celé planetě.

Podívejte se na dokument níže. A zde je linka na webovou stránku kanadské univerzity, The University of British Columbia, kde je ve zkratce vysvětleno, o co se jedná. Pokud neumíte anglicky, použijte online překladač: deepl.com

Z anglické Wikipedie jsme přeložili tento paragraf:

Před industrializací zemědělství se pro lidskou spotřebu pěstovala mnohem větší škála rostlinných potravin, a to především díky tomu, že zemědělci a zahradníci uchovávali semena a řízky pro budoucí výsadbu. Od 16. století do počátku 20. století byla rozmanitost obrovská. Staré školkařské katalogy byly plné švestek, broskví, hrušek a jablek mnoha odrůd a semenářské katalogy nabízely legie zeleninových odrůd. Pomocí těchto katalogů se prodávala a obchodovala cenná a pečlivě vybraná semena spolu s užitečnými radami o pěstování.

Od druhé světové války se zemědělství v průmyslově vyspělém světě skládá převážně z potravinářských plodin, které se pěstují na velkých monokulturních pozemcích. Aby se dosáhlo co největší konzistence, pěstuje se jen několik odrůd každého druhu plodiny. Tyto odrůdy jsou často vybírány podle své produktivity a schopnosti dozrát ve stejnou dobu a zároveň odolat mechanickému sběru a přepravě přes hranice, stejně jako podle odolnosti vůči suchu, mrazu nebo pesticidům. Tato forma zemědělství vedla k 75% poklesu genetické rozmanitosti plodin.

Ačkoli si dědičné nebo-li heirloom pěstování zachovalo své místo v lokálních komunitách, v posledních letech zaznamenalo oživení v reakci na trend průmyslového zemědělství. Na jižní polokouli se heirloom rostliny stále hojně pěstují, například v domácích zahradách jižní a jihovýchodní Asie. Před druhou světovou válkou se ve Spojených státech pěstovala většina produktů právě z heirloom odrůd, čemuž ale odzvonilo s příchodem Monsanta.

Další zdroje článků:

Postup společností americké Monsanto a německé BASF při vnucování dicamby (přípravek proti plevelu) americkým zemědělcům

The Guardian: Odhaleno: Monsanto předpovědělo, že systém plodin poškodí americké farmy

V 21. století se četné komunity po celém světě snaží zachovat historické odrůdy, aby byla pěstitelům opět k dispozici široká škála ovoce, zeleniny, bylinek a květin, a to obnovou starých sadů, sháněním historických odrůd ovoce, zapojováním do výměnných obchodů se semeny a podporou účasti komunit.

Recept na hummus ze sušené červené řepy

  • 2 polévkové lžíce prášku z červené řepy
  • 2 plechovky cizrny bez přidané soli, okapané a propláchnuté
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 šálku loupaných dýňových semínek nebo pepitas, případně je můžete nahradit jinými neutrálními ořechy, jako jsou vlašské nebo piniové oříšky
  • 1 odšťavněný citron
  • 1/2 čajové lžičky sladké papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Redmond Real Salt mořská sůl a pepř na dochucení
Postup
  • Přidejte všechny ingredience do mixéru nebo kuchyňského robotu.
  • Začněte mixovat nebo pulzovat při nízkých otáčkách a zvyšte rychlost na střední/vyšší, dokud se všechny ingredience dobře nerozmixují do krémového hummusu.
  • Hummus dejte do servírovací misky a zakápněte olivovým olejem a posypte vyloupanými dýňovými semínky.
  • Tento krémový humus si namažte na chléb, krekry nebo ho použijte jako dip na zeleninu a pochutnejte si!
Výživové hodnoty

Počet kalorií: 54 mg Vláknina: 1 g Cukr: 1 g Vitamín A: 14 IU Vitamín C: 8 mg Vápník: 8 mg Železo: 1 mg

humus z červené řepy

Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouka
Obsah: 450 g
Specifikace: Vegan, Bez lepku, Keto, Low carb, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Sušené superfood
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Vhodné pro: Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta-LowCarb
Proč koupit: Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsy, single-origin, GMO-free vegan.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…