Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Fermentovaná synbiotika - Family s baobabem a banánem pro prevenci a denní užívání celou rodinou - 60 kapslí

715 Kč / ks 12 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
22.3.2024

Fermentovaná synbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří přirozený, rozmanitý ekosystém s více než 100 kmeny prospěšných mikrobů a živin, které vyživují trávicí mikroflóru. Nejde o to, kolik miliard CFU bakterií do sebe dostanete samostatně, ale jaký terén vytvoříte pro tvorbu vlastních bakterií.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

  • Doplněk stravy bohatý na enzymy a mikroorganismy, s obsahem bio baobabu a bio banánu pro zdravou trávící soustavu celé rodiny včetně dětí.
  • Doporučujeme užívat s jídlem
  • Nejvyšší bio-dostupnost* díky této unikátní fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny
  • Šetrně lyofilizované potraviny- vakuově sušené mrazem pro zachování veškerých živin
  • Složení vytvořeno britským kvalifikovaným výživovým poradcem
  • V žádných Living Nutrition výrobcích se nikdy nepoužívají žádná plniva, pojiva, pomocné látky, aditiva nebo umělé přísady
  • Celý výrobní proces je kontrolován britskou Soil Association Organic, která celý sortiment certifikovala bio

*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.

Popis výrobku Your Flora Family

  • Kefírový styl kvašení po malých dávkách po dobu jednoho měsíce.
  • Vyrobeno s 35-ti kmeny důležitých mikroorganismů.
  • Obsahuje více jak 1 miliardu živých probiotických bakterií (CFU) v době výroby.
  • Zajišťuje kompletní eko-systém celostních potravin.
  • Bohatý na biodostupné živiny a enzymy.
  • Kvašené sójové potraviny jako jsou miso, tempeh nebo natto se konzumují po staletí a jsou považované za cenný zdroj přírodních biotik a bílkovin pro vegetariány a vegany.

Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Proč název symbiotika? Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu. V případě YOUR FLORA se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™. 

Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám. Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.

Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.

Výživový doplněk stravy Your Flora FAMILY (ang. RODINA) byl vyvinut pro každodenní užívání celou rodinou, včetně těch nejmenších. Může se podávat kdykoliv. Funkci prebiotik zastupují BIO sušený baobab a banán.

Symbiotická směs YOUR FLORA dodává tělu kompletní žijící ekosystém mikroorganismů a živin = tělo tak získává maximální množství aktivované výživy bez kompromisů. 

Věděli jste, že...?

Bakterie se mohou rozdělovat každých 15-20 minut, pokud jsou podmínky ve střevě příznivé. V nepříznivých podmínkách bakterie pravděpodobně buď hibernují, nebo zemřou.
  • 1 bakterie se v příznivém a podporovaném prostředí po 12 hodinách rozmnoží na 64 miliard.
  • 100 miliard bakterií se v toxickém prostředí po 1 hodině stane nulou.

Střeva představují největší styčnou plochou těla s okolním prostředím. A jsou tudíž zodpovědná za 70-80 % imunitního systému a potažmo našeho zdraví.

Výzkum prokázal, že fermentované sójové potraviny jsou tím nejlepším zdrojem výživy pro zdravou střevní mikroflóru (mikrobiom). V posledních letech získala samotná sója smíšenou pověst a to hlavně díky způsobu jakým je pěstována, zpracovávána a konzumována.

Na co se ale zapomíná je, že sója ve své fermentované podobě, v potravinách jako jsou miso, tempeh nebo natto, je vysoce výživná a nesmírně prospěšná pro zdravé střevní prostředí. Fermentací zcela změní svou původní strukturu, která má spíše negativní pověst.

Dvě studie provedené na Univerzity of Illinois (UI) dokazují, že fermentace sóji a produktů z ní může dramaticky snížit pravděpodobnost vzniku alergické reakce.

Více informací o fermentaci ZDE.

Soya-image

Nenechte se zmást tvrzením, že více dobré bakterie v jedné kapsli znamená lepší účinnost pro vás. Faktem zůstává, že veškeré živé organismy potřebují zdravé prostředí, aby mohly přežít a vzkvétat. Věděli jste, že z 1 bakterie se může stát 400 triliónů bakterií během jednoho dne pokud bude mít ty správné podmínky pro rozmnožování? Pro dobré bakterie a vaši střevní mikroflóru je důležitější správné prostředí než pouhý počet obsažených bakterií.

'Mikrob není nic. Prostředí je všechno.'

Louis Pasteur (Francouzský biolog, mikrobiolog a chemik)

Váš trávicí mikrobiom je navržen tak, aby reagoval na potraviny, ne na megadávky syntetických látek.

Proč volit synbiotika namísto probiotik

Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu. V případě Your Flora se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™.

Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám. Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.

Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.

synbiotik kasple

Rozdíl mezi prebiotiky, probiotiky a synbiotiky

Prebiotika jsou v podstatě nestravitelné složky stravy a představují „substrát“ pro tělu prospěšné střevní bakterie, tj. navozují specifické změny ve složení a aktivitě střevní flóry, zejména pak podporují růst a množení těchto přátelských bakterií, čímž jsou přínosné pro svého hostitele. Prebiotiky se rozumí zejména vláknina, a to především na bázi oligosacharidů, které jsou přítomny v obilovinách, v ovoci a zelenině.

V případě produktů symbiotické řady YOUR FLORA každý výrobek obsahuje určitý druh ovoce, zeleniny nebo bylin pro své jedinečné vlastnosti při zažívání. Najdete mezi nimi mimo jiné například banán, heřmánek, aloe vera nebo mátu peprnou.

Probiotika jsou živé mikroorganismy, jinými slovy tělu prospěšné bakterie, žijící ve střevech. V případě YOUR FLORA se jedná o 35 druhů těchto živých kultur, s příznivými účinky na zdraví hostitele v případě, že jsou podávány v odpovídajících množstvích. Náš zažívací trakt obsahuje obrovské množství různých bakterií. Z hlediska zdraví je však žádoucí, aby byl zažívací trakt osídlen správnými bakteriemi, s převahou Lactobacillů a Bifidobakterií. Tyto bakterie totiž chrání organismus před patogeny, které mají negativní vliv na lidský organismus. 

Synbiotika jsou takové přípravky, které obsahují probiotikum i prebiotikum současně. Příznivé účinky obou uvedených skupin se tak vzájemně doplňují.

Dávkování

Dospělí: 1-3 kapsle denně s jídlem nebo bez jídla.

Výživové hodnoty

3 kapsle obsahují:

Kefi-SOYA™ (Fermentované, mrazem sušené, BIO sójové mléko):      400 mg

BIO, mrazem sušený, banán                                                                 400 mg

BIO, mrazem sušený, baobab                                                               400 mg

Bez přídavných látek a konzervantů.

  • Produkt neobsahuje pšenici, lepek, mléčné stopy a sóju.
  • Vhodné pro vegetariány a vegany.

Složení

(Fermented, freeze dried) *Soymilk (Glycine max), *Banana (Musa acuminata) powder, *Baobab (Adansonia digitata) powder, Vegetable cellulose capsule (hydroxypropyl methylcellulose).

*Certifikováno BIO od Soil Association Organic UK.

Upozornění

Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Produkt není vhodný jako náhrada pestré stravy a náhrada vyvážené diety. Jste-li v ošetřování (nemocní), těhotná nebo plánující těhotenství, konzultujte užívání výrobku s léčitelem. 

Proč fermentované přípravky Living Nutrition

Fermentací aktivované kapsle Living Nutrition nabízí špičkovou úroveň aktivních složek. Díky fermentaci se tyto vitální složky aktivují a lidské tělo je tak schopno je vstřebat a využít jejich pozitivní účinky na maximum. Fermentované houby si zachovávají svou holistickou synergii, přičemž jsou mnohem koncentrovanější a biologicky dostupné.

Díky fermentačnímu procesu jsou navíc bohaté na prospěšné mikroby, enzymy a obsahují řadu signálních molekul, specifických pro fermentační proces.

Každá kapsle obsahuje bio směs hub fermentovaných po delší dobu metodou kefír-kombucha, která je charakteristická pro společnost Living Nutrition, a poté pečlivě sušená mrazem, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny. Poté jsou houby zapouzdřeny do bio fermentované tapiokové kapsle, takže jsou skutečně 100% bio uvnitř i navenek.

Screenshot 2022-10-18 at 10-37-28 Nootropic Supplements for Focus & Cognitive Health

Kdo stojí za výrobou?

Výživový doplněk stravy je formulován uznávaným anglickým nutričním terapeutem, Grahamem Botfieldem, za účelem dosažení správné synergie živin, ve které se každé jídlo a bylina dokonale doplňují. Používají se pouze ty nejlepší bio přísady pro jejich čerstvost a vitalitu. Fermentační výrobní proces (podrobnosti v záložce pod názvem Fermentační proces) je také navržen a kontrolován Grahamem.

Na výrobu každé směsi v této produktové řadě je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin.

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy, včetně společnosti New Chapter, jejíž zakladatel a mistr bylinkář Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s dalším kolegou, odborníkem na mikrobiologii, Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

Grahamovou velkou vášní je kromě fermentace také vzdělávání. Svůj výzkum v Living Nutrition využívá k přednáškám o přínosech kvašených rostlin pro moderní zdravotní stavy. Ve společnosti Living Nutrition se i nadále inspirují Grahamovým výzkumem při vytváření produktů, které fungují v souladu s přirozenou ekologií těla.

Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávek inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jeji (1)

Přečtěte si více k tématu

Pozor na to jaké medicinální houby jíte a proč

Nakopněte imunitu pomocí divoce rostoucích bylin a hub

Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky

Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?

Detoxikace organismu aneb odlehčete svému tělu po zimních měsících

Jak mít zdravá střeva a tak celý organismus?

Doplňkové parametry

Kategorie: Synbiotika, probiotika, prebiotika
Certifikace: Soil Association Organic
Obsah: 60 ks
Specifikace: Vegan, Bez lepku, Biohacking, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Bio certifikace, Cruelty Free, Doplněk stravy, Bez obsahu těžkých kovů, Bez aditiv a pojiv, Bez gmo, Bez pesticidů
Vhodné pro: Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné
Výrobce: Living Planet ltd.
Země původu: Velká Británie
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
L Avatar autora | 17.3.2023
I přes vyšší cenu se do nich vyplatí investovat. Jiná fermentovaná probiotika, resp symbiotika na trhu nenajdete. Jiná, než od této značky už nekupuju. Malému synovi potajmu vysypu tobolku do jogurtu, pudinku atd. ;-)
P Avatar autora pravebio.cz (Administrátor) 17.3.2023
Jsou naprosto skvělá a řídí se heslem: není důležité kolik milionu CFU dostanete do střev, ale jaké prostředí vytváříte, aby se bakterie mohly tvořit samy.
5
M Avatar autora | 9.5.2020
Citím se velmi dobře a lépe, určitě koupím znovu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.

Poslání Living Nutrition

Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.

Zásady Living Nutrition:

Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.

Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.

Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.

Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.

Produkty Living Nutrition jsou:

100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.

100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.

Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.

100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.

Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.

V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.

100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.

Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.

100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.

Historie Living Nutrition

2014

Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.

2016

Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.

2019

Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.

To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.

2021

V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.

Zakladatel Living Nutrition

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."

Graham Botfield

Unikátní fermentační proces Living Nutrition

Krok č. 1

Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.

Krok č. 2

Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.

Krok č. 3

K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.

Krok č. 4

Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.

Krok č. 5

Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.

Krok č. 6

Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.