100% čokoláda ze západní Afriky, oblast Togo

165 Kč 3,67 Kč / 1 g
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Pravá hořká čokoláda z řady Origine Pure obsahuje 100% kakaa z kakaových bobů typu Forastero a Amelonado, které rostou na západním pobřeží Afriky ve státě Togo, oblasti Plateau. Má plnou chuť s příjemnými čokoládovými tóny, nízkou kyselost a bylinné , dřevité, kokosové a mandlové podtóny.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

Příběh oblasti Togo

Důležitost lesa

100% bean to bar čokoláda od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů typu Forastero a Amelonado, které rostou na západním pobřeží Afriky ve státě Togo, oblasti Plateau. Tato oblast je známá pro své krásné přírodní prostředí s tropickými pralesy a přírodními vodopády. Pralesní plocha se však za poslední desetiletí značně zmenšila, což má za následek degradaci půdy a ztrátu biologické rozmanitosti. Lesy byly vykáceny a vypáleny kvůli uvolnění prostoru pro zemědělství a také jako zdroj dřeva na podpal. Zajímavé je, že pěstování kakaa a kávy přispívá k ochraně togských lesů. Těmto plodinám se totiž nejlépe daří, když jsou pěstovány mezi ostatními stromy a rostlinami v tzv. agrolesnictví. Díky tomu mají zemědělci velkou motivaci nekácet stromy, ale naopak je chránit, což ve výsledku pomáhá zachovat biologickou rozmanitost.

Farmáři

Místní farmáři kakaové boby suší a fermentují na přímém slunci, přikryté palmovými listy. Pro firmu Incacao od drobných zemědělských družstev za férovou cenu vykupuje Mistr Ouru, který také kontroluje jejich kvalitu a organizuje dopravu do skladu, kde jsou kakaové boby podrobeny ještě druhému kolu kontroly a třídění.

Chudoba je v Togu velmi rozšířená, zejména ve venkovských oblastech, kde podle Světové banky žije 69 % lidí pod hranicí chudoby s rozpočtem 2 USD na den. Dodavatel pro Incacao má přímou cenovou dohodu s družstvy, která dodávají do Toga Suncao. Možnost prodávat své unikátní kakao přímo na mezinárodním trhu je pro drobné pěstitele velmi důležitá. Většina drobných pěstitelů v Togu je sdružena v družstvech zastřešených Federací svazů pěstitelů kávy a kakaa. Federace poskytuje podporu v oblasti vzdělávání, přístupu na trhy a financování. Tímto způsobem mohou družstva předfinancovat své členy, což drobným zemědělcům poskytuje příjem mezi sklizněmi, takže jsou schopni zaplatit školné, účty za lékařskou péči a další výdaje.

Profil 100% čokolády Togo

Tato čokoláda má plnou chuť s příjemnými čokoládovými tóny, nízkou kyselost a bylinné, dřevité, kokosové a mandlové podtóny. Je vyrobena z čistých kakaových bobů.

Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko.

Uvnitř krásného obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolády.

Čokoláda Togo - degustační paleta

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Obsah: 45 g
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.