Bio kokosové máslo - zdravá rostlinná alternativa másla

159 Kč 0,80 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Delikátní kokosové máslo nesmí ve vaší kuchyni chybět! Využijete ho na vaření, pečení, umícháte z něj kokosové mléko i smetanu anebo si ho vychutnáte jen tak samotné na lžičce.

 

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Všestranné bio smetanové kokosové máslo od Ceylon Kokonati je skvělou rostlinnou alternativou mléčného másla bez zbytečných aditiv, semenných olejů jako řepka nebo slunečnice a téžkého zpracovávání.

Snoubí se v něm křupavost a lahodná smetanová krémovost v jednom. Rozpouští se v ústech a po mírném zahřátí se snadno roztírá.

Nejjednodušší způsob, jak rozpustit kokosové máslo, je svařit v hrnci půl litru vody, vypnout sporák, a vložit do horké vody na 5 minut sklenici s máslem. Poté sklenici vytáhněte a obsah promíchejte. Kokosové máslo bude tekuté a připravené na další zpracování v kuchyni.

Výroba

Kokosové máslo Ceylon Kokonati se vyrábí ze 100% bio čerstvě nastrouhané a usušené kokosové dužiny, které je jemně rozemletá ve vlastním oleji. Jedná se o vody zbavenou dužinu polotuhé konzistence. Může být skladováno při pokojové teplotě. Rozmícháním v horké vodě lze získat kokosové mléko nebo kokosovou smetanu. Do pokrmů je však možné jej při vaření přimíchávat samotné.

Použití

  • Můžete ho přidávat do různých koktejlů, využijete jej i při pečení koláčů, sušenek a jiných dezertů.
  • Je skvělé pro zjemnění polévek i kari.
  • Rozpuštěním v horké vodě z něj připravíte kokosové mléko či kokosovou smetanu požadované konzistence.
  • Skvěle se hodí do krémových salátových dresinků, energetických kuliček a raw tyčinek či kuliček.
  • Můžete ho použít místo jiných mléčných smetan do kávy, “bullet proof coffee” či horké čokolády.
Kokosový ořech obsahuje více přirozeně se vyskytujících minerálů a fytonutrientů než jakékoli jiné semeno nebo ořech používaný k získávání oleje. To je jednoduše důvod, proč má kokosový olej mnoho výhod oproti jiným zdrojům oleje. Kokosové máslo, které se skládá z mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem a přírodní vlákniny kokosového masa, je požitkářská a uspokojující funkční superpotravina. Kokosové výrobky, přirozeně bohaté na kyselinu laurovou a výživové hodnoty, mají také výborné vlastnosti, které podporují funkčnost a celkovou pohodu organismu.

Recepty

Kokosová poleva

Mým oblíbeným použitím kokosového másla je sladká poleva na dorty. Připravte si oblíbené palačinky, lívance, omelety nebo jiné koláče. Dejte na ně několik lžic kokosového másla a chvíli počkejte. Máslo se krásně rozpustí a po chvíli se dokonale vpije do lívanců, koláčů, palačinek atd. Je to absolutní mňamka.

Kokosové mléko

Často se mi stává, že na konkrétní pokrm potřebuji jen trochu kokosového mléka a celá plechovka je moc. Tehdy se hodí kokosové máslo, kdy si můžete připravit přesně tolik kokosového mléka, kolik potřebujete.

Kokosové mléko můžete připravit dvěma způsoby:
  1. V mixéru rozmixujte 65 g kokosového másla (asi 7-8 polévkových lžic) se sklenicí vody a hotovo. Přesný poměr je 25 g kokosového másla na každých 100 ml vody. Nejlepší je použít vodu o pokojové teplotě nebo mírně teplou.
  2. Když si chcete uvařit ovesnou nebo krupicovou kaši nebo rýži s kokosovým mlékem. Stačí přidat pár lžic kokosového másla do vařící se rýže/ kaše. Počkejte několik vteřin, máslo se samo rozpustí a máte hotové kokosové mléko. Velmi často takto připravuji kaše.

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr. Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Kokosové Raffaello

Přísady

  • 100 g jáhel
  • 3 polévkové lžíce kokosového mléka
  • 3 lžíce kokosového cukru nebo kokosového sirupu
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • strouhaný kokos

Příprava

  • Připravte jáhly podle návodu.
  • Uvařené jáhly dejte stranou, aby trochu vychladly.
  • K uvařeným jáhlům přidejte kokosové mléko připraveného z kokos. másla, kokosový cukr a kokosovou mouku.
  • Rozmixujte dohladka.
  • Mokrýma rukama tvarujte kuličky a obalujte je ve strouhaném kokosu.
  • Kuličky dejte na 5 hodin do lednice.
raffaello

Upozornění

  • Pravé smetanové kokosové máslo by neměl obsahovat žádné přídatné látky, jako je cukr a jiné konzervační látky, stabilizátory nebo barviva.
  • Při pokojové teplotě má kokosové máslo poměrně tuhou konzistenci. Po jemném zahřátí se z něj stane hustý krém.
  • Kokosové ořechy jsou poměrně olejnaté, proto kokosový krém přirozeně obsahuje velké množství kokosového oleje.
  • Vzhledem k absenci přísad se tento olej časem oddělí na povrchu. Jedná se o přirozený jev a není třeba se ho obávat. Tato vrchní vrstva je panenský kokosový olej.

Coconut-Miller-1913-logo-black_713X406

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rostlinné tuky
Obsah: 200 g
Specifikace: Vegan, Keto, Low carb, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Paleo, Bio certifikace, Máslo
Výrobce: Ceylon Kokonati
Vhodné pro: Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Keto-Certifikace Bio
Země původu: Srí Lanka
Proč koupit: Jednoduché přírodní složení, balené u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.

Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.

Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.

Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.

Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.

Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.

Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…