EP olivový olej - Grep Bergamot ochucen grepem a bergamotem - 250 ml
Unikátní produkty
Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá
Balíme rychle a ekologicky
Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech
Záruka kvality
Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně
Doprava zdarma
Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny
Související produkty
Detailní popis produktu
Citrusovým plodům se na řecké půdě velmi daří, což dokazuje nespočet sladkostí a marmelád které se z nich v této zemi vyrábějí. Jedna z nejoblíbenějších příchutí mezi všemi Řeky je chuť ovoce bergamot.
Bergamot (Citrus bergamia) je voňavé ovoce velikosti pomeranče, barvou podobné citronu. Věděli jste, že bergamotové silice jsou základem chutě a vůně čaje známým jako Earl Grey?
Proto se výrobci oleje ACAIA rozhodli vytvořit originální směs z těch nejkvalitnějších silic bergamotu a grepu v bázi toho nejlepšího extra olivového oleje z odrůdy KOLOVI, která roste pouze na ostrově Lesbos. Vyniká svou vyváženou jemnou a zároveň bohatou chutí exotických citrusů - bergamotu a grepu. Vynikající olivový olej do studené i teplé kuchyně.
Tento olej je jedinečná alchymie chutí, kterou si nechcete nechat ujít. Skvěle doplňuje například grilovaný sýr Halloumi, krevetový koktejl nebo řecký salát. Vymáčkněte trošku pomeranče nebo citronu či limetky, smíchejte s olejem a získáte fantastický dresing pro lehký a zdravý salát, kterým překvapíte vaši rodinu a přátele.
Olivové stromky rostou převážně v hornatých oblastech, v nadmořské výšce 600 m, v půdě s vysokým obsahem břidlice, kde ani nevedou žadné silnice a sběrači se k nim dostanou pouze pěšky nebo na oslu.
Proto se tyto olivy sbírají především ručně za pomoci přenosných mechanických sběračů. Olivový olej ACAIA byl donedávna k dostání pouze na luxusních zámořských lodích.
V záložce SOUBORY najdete veškeré PDF o aciditě, obsahu polyfenolů a čistotě.
- Celkový obsah derivátů hydroxytyrosolu, tyrosolu a oleuropeinu, jak je popsán v právních předpisech EU 432/2012, je u vzorku s kódem HAD3, nad 250 mg/ kg, konkrétně je neuvěřitelně vysokých 660 mg/ kg. Vzorek proto patří do třídy olivových olejů, které chrání LDL cholesterol před oxidací, udržují vysoké hladiny HDL a chrání před kardiovaskulárními chorobami (EFSA, 2012).
Přečtěte si více k tématu
Unikátní olivové oleje s polyfenoly
Dobrý olivový olej nekoupíte v supermarketu
Ocenění
Tato značka extra panenského olivového oleje obdržela mnoho mezinárodních cen pro svou jedinečnou chuť a konzistenci. Jedná se o absolutní špičku mezi olivovými oleji a za vynikající cenu.
Kompletní seznam ocenění najdete zde na webu výrobce
Proč olivový olej z ostrova Lesbos
Na ostrově Lesbos je velmi suché klima s omezenými deštnými srážkami a tato odrůda se tomuto podnebí velmi dobře přizpůsobila. Stromy mají silné a početné kořeny, kterými se z půdy do plodů oliv dostávají unikátní živiny a dodávají olivám jejich finální neobyčejnou chuť.
ACAIA sbírá své olivy již na počátku sezóny dokud jsou stále zelené. Sbírají se ručně a z hor je do mlýna převáží oslíci, protože v té oblasti nejsou cesty pro auta.
Olivy se lisují ihned během několika hodin od sběru, aby se zachovaly veškeré živiny a chuť. Tato obzvláštní péče se vyplácí, protože jejich olivové oleje pravidelně vyhrávají ty nejprestižnější ceny na všech světových soutěží ať už v Asii, Evropě či USA, a taky samotném Řecku, kde je konkurence obrovská.
V chuti je tento olivový olej velmi jemný, až krémový, vzadu však příjemně zemitý a pikantní, s ovocným aroma. Pokud bychom mohli slovně popsat jeho fantastickou chuť a vůni, zvolili bychom slova jako čerstvě posekaná tráva, bylinky a listí spojené s ořechy, tropickým ovocem a jablkem.
Chuť ACAIA olivového oleje je nesrovnatelná s běžně dostupnými oleji na trhu a využijete ji jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.
Olivový olej v kuchyni
Ve studené kuchyni se tento olivový olej používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů - je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení apod.
V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby anebo jakékoliv smažené pokrmy (kouřový bod je 210°C - Acaia je extra panenský olivový olej vysoké kvality s nízkým pH). Dá se využít i při pečení slaných i sladkých pokrmů.
V zeleninových salátech doporučejeme kombinovat tento olej s mořskou solí Real Salt™, kde je na výběr cibulová, česneková nebo bylinková příchuť. Kvalitní esenciální přísady jako je olivový olej a mořská sůl doslova vyzdvihnou chuť čerstvé zeleniny a zcela uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci. Olivový olej ACAIA je chráněn před světlem díky láhvi vyrobené z černého skla.
Odrůda Kolovi
Všeobecně jsou extra panenské olivové oleje oslavovány jako zdroj vitamínů a antoxidantů a v moderní společnosti jsou nedílnou součástí zdravé a správné výživy.
Pravidlem ovšem je, že čím více antioxidantů olivovové oleje obsahují, tím více je jeho chuť nahořklá, což je v kombinaci s pronikavým aroma pro mnoho uživatelů nepřijatelné.
Olivy Kolovi nabízí to nejlepší co milovník panenských olivových olejů žádá, obsah plný živin kde chuť a aroma nejsou kompromitovány. Souhlasí i porotci na mezinárodních soutěžích, kteří tento olej pravidelně oceňují.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Acaia |
---|---|
Obsah: | 250 ml |
Specifikace: | Vegan, Bez lepku, Low carb, Biohacking, Cruelty Free, Olivový olej, Bez obsahu těžkých kovů, Bez aditiv a pojiv, Bez gmo |
Země původu: | Řecko, Lesbos |
Výrobce: | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro : | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Acaia je řecká značka vyhlášených extra panenských olivových olejů, ověnčených mezinárodními cenami pro jejich ovocné aroma a robustní chuť, která je naprosto mimořádná. Tyto oleje se donedávna prodávaly pouze na luxusních zaoceánských lodích. Vyrábí se ze staré odrůdy oliv zvané Kolovi, která pochází z řeckého ostrova Lesbos. Mají nízký kouřový bod (210 °C). Acaia kromě olejů nabízí i výtečné klasické olivy nebo olivové tapenády. Veškeré jejich produkty jsou oceněné na mezinárodních soutěžích.