Fermentovaný cordyceps pro energii, výdrž a lepší výkon - 60 kapslí

939 Kč 15,65 Kč / 1 ks
Skladem (>3 ks)

Doplněk stravy s fermentovaným cordycepsem pro maximalizaci jeho efektu a biologické využitelnosti. Podporuje stabilní hladinu energie, je vhodný na podpoření fyzické výkonnosti a výdrže nejen u sportovců.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Tento speciální adaptogen, kdysi považovaný za "císařskou houbu", je ceněn pro svou tradiční podporu fyzické výkonnosti a vytrvalosti. Cordyceps v kapslích od Living Nutrition obsahuje díky speciální trojité fermentaci veškeré živiny, enzymy a účinné látky, které tak vytvářejí kompletní živou stravu, přirozeně podporující vaši energii a výkonnost.

Ve zkratce

  • 900 mg fermentované houby cordyceps v jedné dávce
  • Fermentací posílené sloučeniny včetně cordycepinu
  • Tradiční doplněk pro obnovu vitality a energie
  • Kapsle poskytují díky patentované trojité fermentaci nejvyšší bio-dostupnost.*
  • Všechny doplňky zdravé výživy Living Nutrition jsou certifikovány bio od britské asociace kontrolovaného zemědělství, Soil Association Organic.

*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.

 

Living Nutrition se liší od konkurenčních obyčejných sušených směsí adaptogenních bylin - používají patentovanou kefírovo-kombučovou fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.

 

Fermentace vitální houby cordyceps je nejlepším způsobem aktivace sloučenin v ní obsažených. Fermentace vytváří vysoce biologicky dostupnou živou synergii mikroživin s vylepšeným výživovým profilem, díky kterému se budete cítit fyzicky lépe a silnější.

Proč užívat cordyceps

Cordyceps je klíčovým zdrojem cordycepinu, speciální sloučeniny nukleosidového typu, která má podle výzkumných a klinických studií antivirový potenciál. Stejně jako další obsažený nukleosid zvaný adenosin může hrát pozitivní roli v energetickém metabolismu a produkci hormonů.

Cordyceps je považován za adaptogenní houbu a v tradiční čínské medicíně se používá jako tonikum k jemnému obnovení energie po období dlouhodobého stresu a nemoci.

Nejznámější je tím, že podporuje zdravou hladinu energie, vytrvalost a odolnost a pomáhá maximalizovat kapacitu kyslíku, proto je často užíván sportovci.

cordyceps

Proč fermentované přípravky Living Nutrition

Fermentací aktivované bylinné kapsle Living Nutrition nabízí špičkovou úroveň aktivních složek. Bazalka posvátná obsahuje kompletní složení vysoce hodnotných kyselin (kyselina rozmarýnová, kyselina ursolová - ta je zřejmě zodpovědná za hormonální účiky bazalky posvátné), aromatických olejů, eugenol a apigenin.

Dále obsahuje draslík, vápník, hořčík, fosfor, vitamín C, železo, sodík, zinek, thiamin, riboflavin, niacin, folate a vitamíny B6, A, K.

Díky fermentaci se tyto vitální složky aktivují a lidské tělo je tak schopno je vstřebat a využít jejich pozitivní účinky na maximum. Fermentované bylinky si zachovávají svou holistickou synergii, přičemž jsou mnohem koncentrovanější a biologicky dostupné.

Díky fermentačnímu procesu jsou navíc bohaté na prospěšné mikroby, enzymy a obsahují řadu signálních molekul, specifických pro fermentační proces.

Screenshot 2022-10-18 at 10-37-28 Nootropic Supplements for Focus & Cognitive Health

Kdo stojí za výrobou?

Výživový doplněk stravy Tulsi je formulován uznávaným anglickým nutričním terapeutem, Grahamem Botfieldem, za účelem dosažení správné synergie živin, ve které se každé jídlo a bylina dokonale doplňují. Používají se pouze ty nejlepší bio přísady pro jejich čerstvost a vitalitu. Fermentační výrobní proces (podrobnosti v záložce pod názvem Fermentační proces) je také navržen a kontrolován Grahamem.

Na výrobu každé směsi v této produktové řadě je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin.

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy, včetně společnosti New Chapter, jejíž zakladatel a mistr bylinkář Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s dalším kolegou, odborníkem na mikrobiologii, Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

Grahamovou velkou vášní je kromě fermentace také vzdělávání. Svůj výzkum v Living Nutrition využívá k přednáškám o přínosech kvašených rostlin pro moderní zdravotní stavy. Ve společnosti Living Nutrition se i nadále inspirují Grahamovým výzkumem při vytváření produktů, které fungují v souladu s přirozenou ekologií těla.

Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávek inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jeji (1)

Co jsou to adaptogeny

Adaptogeny se využívají v situaci, kdy dojde například k vyvolání stresu, pocitu útkosti, fyzickému vypětí. V ten moment dochází k plnému přizpůsobení organismu (vzniku nespecifické rezistence), která umožňuje fyziologicky zvládnout psychicky a fyzicky zátěžové situace, stres, úzkost, zvýšenou fyzickou zátěž, atp.

Zkrátka, vaše tělo se v mžiku přizpůsobí vzniklé situaci a řeší ji tzv. v klidu. Adaptogenní látky zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období. Naše tělo je silnější a vitálnější.

Adaptogeny jsou látky, které zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období.

  • Všeobecně se rozeznávají dva druhy adaptogenů, uklidňující a stimulační.
  • Kromě bazalky posvátné mezi uklidňující adaptogeny patří i ašvaganda.
  • Mezi stimulační adaptogeny patří kořen rozchodnice, kořen maky nebo žen-šenu.

Adaptogeny mají navíc tu schopnost působit tam, kde to naše tělo zrovna vyžaduje, čímž stabilizuje všechny funkční systémy v těle.

UPOZORNĚNÍ: podle americké dietoložky Holly Heringtonové, adaptogeny nefungují jako šálek kávy, jejich účinek nepocítíte okamžitě. Organismus potřebuje mezi 6 až 12-ti týdny než se adaptogeny v těle vůbec vybudují a vy zaznamenáte nějaký rozdíl.

Doplňkové parametry

Kategorie: Fermentované vitální houby
Obsah: 60 kapslí
Specifikace: Vegan, Biohacking, Bez přidaného cukru, Bio certifikace, Vitální houby
Vhodné pro: Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO
Výrobce: Living Planet Distribution Unit 1 Riverside Bellbrook Business Park Uckfield, TN22 1QQ
Země původu: Velká Británie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.

Poslání Living Nutrition

Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.

Zásady Living Nutrition:

Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.

Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.

Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.

Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.

Produkty Living Nutrition jsou:

100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.

100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.

Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.

100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.

Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.

V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.

100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.

Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.

100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.

Historie Living Nutrition

2014

Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.

2016

Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.

2019

Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.

To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.

2021

V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.

Zakladatel Living Nutrition

Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.

"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."

Graham Botfield

Unikátní fermentační proces Living Nutrition

Krok č. 1

Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.

Krok č. 2

Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.

Krok č. 3

K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.

Krok č. 4

Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.

Krok č. 5

Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.

Krok č. 6

Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.