Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

70% čokoláda s kolagenem - Peru oblast střední Amazonie, boby Trinitario - 45 g

235 Kč / ks 5 222 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Tato čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu, a kolagenový komplex. Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko, ale je sladká. Má nízký glykemický index.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Příběh oblasti Ucayali

Důležitost pralesa

Bean to bar čokoláda se 70% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů typu Trinitario, které pocházejí z Peru, z oblasti střední Amazonie. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv.

Chuťový profil peruánského kakaa Ucayali se vyznačuje vyváženým čokoládovým tělem, nízkým obsahem kyselin, s pozoruhodnými sladkými tóny karamelu, ořechů a náznaků ovocných chutí. Toto kakao má také certifikaci Fairtrade, která zaručuje zemědělcům vyplacení vyšší, férové ceny.

Pěstování kakaa má kromě podpory lokální ekonomiky také příznivý dopad na místní biodiverzitu - Peru patří k nejlesnatějším zemím světa. Amazonský tropický prales tvoří více než polovinu plochy Peru. Tato země proto patří mezi top 10 zemí s nejvyšší biodiverzitou vůbec. Kvůli odlesňování, znehodnocování lesů, nelegální těžbě dřeva, stavbě silnic, a monokulturním zemědělství se však bohužel jeho vysoká biodiverzita snižuje. Díky tomu, že se kakau jako plodině nejvíce daří v lesním porostu vedle ostatních rostlin a plodin, je pro jeho pěstování žádoucí lesy chránit. A zároveň jeho pěstování umožňuje zemědělcům budovat stabilní příjem. 

Farmáři

I když má pěstování kakao v Peru dlouhou tradici, v posledních třech desetiletích 20. století terorizovali Ucayali partyzáni z hnutí Sendero Luminoso (Světelná stezka). Následovalo období kriminálního vlivu, kdy se koka stala důležitou plodinou pro obživu místních. V roce 2015 byla proto založena Cooperativa Cacao Aromatico Colpa de Loros s cílem rozvíjet v této oblasti pěstování vysoce kvalitního kakaa a poskytnout zemědělcům výnosnou alternativu oproti pěstování koky. S pomocí německé rozvojové spolupráce udělalo toto zemědělské družstvo rychlý pokrok, mohlo investovat do kvalitních posklizňových zařízení a školení zemědělců. K dnešnímu dni je pod tímto družstvem kolem 340 drobných zemědělců.

Peruánské kakao Ucayali je pěstováno pouze ekologicky (má bio certifikaci). Při jeho pěstováni se nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Boby jsou ručně sbírány, a ihned po sklizni převezeny farmáři do do centrální fermentační jednotky. Procházejí pak přísným posklizňovým protokolem 5-denní fermentace v dřevěných bednách, následuje sušení na krytých sušicích lůžkách do dosažení požadované úrovně vlhkosti pod 7 %.

 

Kakao Ucayali má také certifikaci Fairtrade, která zemědělcům zaručuje vyšší cenu za kakao - ta je vyšší než prémie, které dostávají za kvalitu, ekologocké pěstování a bio certifikaci. Členové družstva také společně rozhodují o tom, jakým způsobem bude s kakeem nakládáno.

Profil 70% čokolády Peru

  • Čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex.
  • C8 je ze všech MCT kyselin biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
  • Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko.
  • Je doslazená kombinací přírodních sladidel inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe ovoce)
  • Má nízký glykemický index, a je vhodná pro diabetiky i pro keto a low carb dietu.
  • Po rozbalení si z druhé strany obalu můžete přečíst více podrobností o původu a výrobě této unikátní čokolády.
  • Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.

ORIGINE PURE PERU 4

Doplňkové parametry

Kategorie: Tmavá čokoláda
Obsah: 45 g
Specifikace: Vegan, Bez lepku, Keto, Low carb, Biohacking, Certified Organic, Fairtrade, Bez alergenů
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: 09/ 2022
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie a Peru
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.